Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kmínový chleba

Domácí chléb sypaný kmínem je voňavý, křupavý a nepřekonatelný. Nejlepší je kváskový, ale ten vyžaduje dostatek času na přípravu. Když chceme upéct časově nenáročný dobrý chléb z droždí, bude se nám hodit tento recept.

Hodnocení receptu je 5,0 (252×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby kynutí

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

17. 9. 2010 20:48

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 612 kJ / 3 970 kcal
Bílkoviny122,80 g
Tuky45,42 g
Vláknina40,86 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy747,18 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Yvona VišŇáková

4. 11. 2013 20:53

Prosím pěkně,mohla bych požádat o zaslání receptu po prababičce na kváskový chléb.Moc děkuji, yvonvis@seznam.cz

Zuzana

31. 10. 2013 19:59

Pekařky prosím nemá některá z Vás recept 100 let starý na kváskový chléb? Komentář od paní, která ho nabízela je už téměř rok starý a předpokládám, že už sem nezavítá, ale určitě ho některé z Vás přeposlala. Předem děkuji. nova.Zuzi@seznam.cz

vladka8

11. 10. 2013 18:20

kváskový chléb....mohla bych taky poprosit recept.Děkuji předem...vladka8@seznam.cz

marie toušková

1. 10. 2013 17:15

tak ted peču tento chleba a zatím vypadá pěkně.jen já popleta---:-(zapoměla jsem tam dát olej,no tak ted se budu modlit.snad se povede,pak písnu.ale díky za receptík.

Jauchka

25. 9. 2013 18:14

pokus o pekaře:Ahoj,myslím,že jsi jen popletla 6 dcl vody za 6 cl vody ;-).S těstem podle receptu se moc dobře pracuje.Té vody je tam 0,6 litru :-)).

pokus o pekaře:

pokus o pekaře

23. 9. 2013 15:59

chleba peču prvně a mám otázku... neni do 1 kg chleba málo 2 lžíce oleje 6 dcl vody v kvásku..? co mám přidávat abych mohla hníst těsto a nemít pár hrudek v misce plné mouky..? děkuji za odpověď :)

piskota piskota

22. 9. 2013 19:03

Bodík udělen, chlebík dopečen, už jen čekáme, až vychladne a zakrojíme, s dovolením přidávám fotečku :-) a děkuji za super receptík :-K

Jauchka

4. 9. 2013 15:13

Recept je úžasný,chléb vynikající :-p a skoro bezpracný :-8.Je větší (1400g) a i s elektřinou mě vyšel o polovinu levněji než kupovaný :yes:.Pekla jsem ho několikrát i s obměnami(+česnek,cibulka...) a vždycky se povedl :-))
Moc děkuji za výborný recept :-K

Simona M.

29. 8. 2013 12:53

kváskový: Je nás hodně, co má zájem o váš vzácný recept, mohu také poprosit ? předem děkuji
Simona58@seznam.cz:-K8

Irena

5. 8. 2013 13:48

mohu také poprosit o recept na domácí chleba.Děkuji Irena.Rysova@seznam.cz:-)

Lucie

4. 8. 2013 20:12

Tak dnes jsem dělala poprvé chlebík a výborný.... :-p vyběhl krásně do všech stran a ve vnitř je krásně jemný a nadýchaný.... určitě budu dělat častěji :yes: děkuju za recept!!!;-)

Cocoska

23. 7. 2013 19:22

Zkuste postup jako u receptu "domácí chléb bez hnětení", péct v předem rozpálené nádobě s víkem, udělá takovou popraskanou kůru, tu my rádi. Musela jsem to nakombinovat, když je třeba chleba rychleji;-)viz fotka;-)

Veronika

29. 5. 2013 08:49

Chleba je vynikající! Dělala jsem z poloviční dávky a dala 350g hladké a 150g žitné celozrnné. Moc chválím :-)

senky senky

1. 5. 2013 14:27

Dnes vyzkoušen a vynikající:yes::yes: Trošku jsem zkombinovala mouky - 75 g pšeničné celozrnné, 75 g žitné chlebové a 350 g hladké pšeničné;-) Chlebík je lehounký, nadýchaný a určitě dlouho nevydrží:-));-)+43 a foto:-K

Eva K.

30. 4. 2013 00:48

kváskový: Chtela bych poprosit o Vas 100 let stary recept na chleba. Ziji 11 let v USA, ale chleba jako mate v CR tady nedostanu. Jiz jsem se naucila rohliky, ale marne patram po dobrem receptu na chleba. Prosim Vas proto o zaslani Vaseho receptu. Budu se tesit na Vasi odpoved a doufam, ze konecne budu mit ten pravy cesky chleb.Muj e mail: euro_restaurant@hotmail.com Preji hodne dobrych recepru a uspechu v peceni.Predem Vam moc dekuji Eva K.

1 11 12 13 14 15 23

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: domácí chleba recept na domácí chleba chleba recept recept na chleba domácí chléb domácí chleba recept kmínový chléb domácí chleba recepty kmínový chleba domácí chléb recept nejlepší recept na domácí chleba nejlepší recept na domácí chléb domácí chléb recept z chlebové mouky nejlepsi domaci chleba jak upect domaci chleba recept na domácí chléb jak upect chleba nejlepší domácí chleb chléb domácí kminovy chleb recept

Suroviny: mouka hladká, voda, sůl, kmín celý, droždí, olej, cukr, voda, kmín celý

TopRecepty.cz

Domácí kmínový chleba

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yX66