Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kmínový chleba

Domácí chléb sypaný kmínem je voňavý, křupavý a nepřekonatelný. Nejlepší je kváskový, ale ten vyžaduje dostatek času na přípravu. Když chceme upéct časově nenáročný dobrý chléb z droždí, bude se nám hodit tento recept.

Hodnocení receptu je 5,0 (252×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby kynutí

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

17. 9. 2010 20:48

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie16 612 kJ / 3 970 kcal
Bílkoviny122,80 g
Tuky45,42 g
Vláknina40,86 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy747,18 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Aneta

22. 4. 2013 15:38

Také jsem vyzkoušela poloviční dávku a chlebovou mouku a jen se po něm zaprášilo:yes:;-)

Anna

22. 4. 2013 15:33

HANA:já jsem upekla chléb z poloviční dávky a místo hladké mouky jsem použila chlebovou mouku,dopadlo to výborně:-):yes:

Cocoska

20. 4. 2013 12:11

Je výborný! Pekla jsem již dvakrát-poprvé přesně podle receptu, jen s přidáním celozrnné žitné mouky (70dkg hladké+30 dkg cz.), včetně dodržení času kynutí (45 minut-prodělání-30 minut na plechu). Jen teplotu jsem zvedla na 250* prvních 15 minut (dle zkušeností s troubou - peču na statický ohřev horní+spodní). Hnětala jsem ručním šlehačem hnětacími háky a dodělala ručo, lepilo se to, ale nechala jsem to vykynout, znovu prodělala a už nelepil. Upekl se krásně vysoký, nerozlil se (vkládám fotky)
Podruhé jsem si dala více záležet a prodělávala dokud se nepřestal lepit. Nechala jsem to déle kynout, domnívala jsem se, že to nemůže škodit. Již na plechu nakynul do děsivých rozměrů a když jsem ho pak potřela vejcem, mírně splaskl, takže z něj byl takový, místy propadlý středně vysoký, asi 40cm v průměru "disk". Během pečení už nevyběhl. Chuťově byl taktéž výborný, kůrka nebyla ale tak křupavá a konzistencí byl měkkoučký a nadýchanější, méně hutný. Ze stolu při oslavě zmizel nicméně okamžitě a sklidil veliký úspěch. Hosté ho ale viděli až rozkrájený;-)
Takže závěrem-nemá rád příliš crcání, pak se "rozjede".
Bod je samozřejmý, recept je dokonalý, jen se ho přesně držet:yes:děkuji:-K

bledule

12. 4. 2013 12:30

Tak jsem též upekla a doma dosti uspěla,předtím jsem pekla s bramborem a ten nebyl tak zajímavý.:-p

Eva Vaňková

10. 4. 2013 11:16

Dobrý den,prosím o recept na kváskový chléb.email:evankova.eva@seznam.cz.Děkuji moc Eva

Věrka

8. 4. 2013 10:45

kváskový: Dobrý den prosím o recept na kváskový chléb na e-mail martin.stastka@seznam.cz .Už se těším až ho ochutnám.:-))
Děkuji a přeji krásný den.

HANA

7. 4. 2013 15:51

HANA:URČITĚ BUDE LEPŠÍ HO ZADĚLAT Z POLOVIČNÍ DÁVKY:yes:

HANA

7. 4. 2013 15:50

Alcina:

Lucie H.:TAK MNĚ SE TEN CHLÉB VŮBEC NEPOVEDL:-((NAKYNUL DO OBROVSKÝCH ROZMĚRŮ,NA PEKÁČKU SE Z NĚJ UDĚLALA PLACKA A VE FINÁLE MI Z BOKU PRASKNUL:-//ACH JO,ZKUSÍM HO JEŠTĚ JEDNOU A DÁM VÁM VĚDĚT:-S

Alcina

27. 3. 2013 13:48

Alcina:
tady je mail:

P.Alice1@seznam.cz

Alcina

27. 3. 2013 13:45

kváskový:
Dobrý den,
můžu poprosit o recept?
Díky moc

lenka0

21. 3. 2013 23:07

Recept vypadá dobře,ale jak ho péct v multifunkční troubě? na jakou funkci si mám nastavit pečení? Horní spirála nebo obě nebo horkovzduch?

Ssimmikk

21. 3. 2013 21:51

kváskový:mohal by jste mi prosím písnout recept na chlebík na: simona.klic@seznam.cz
děkuji

Rimpa

16. 3. 2013 16:56

kváskový: prosim o zaslani toho 100 let stareho receptu. Predem dekuji. Rimpa@volny.cz

Lucie H.

15. 3. 2013 12:42

Moc děkuji za recept, již jsem několikrát pekla a vždy jsem se shledala s velice kladným hodnocením od rodiny. Moc jim chutná a už ani nechtějí jíst jiný. Mohla bych také poprosit o recept na kváskový chléb? Na e-mail: hilucie@seznam.cz, tedy pokud tady paní ještě chodí ;-)

zabicka

15. 3. 2013 12:28

Mohla bych také poprosit o recept na kváskový chleba?:-8
Zítra vyzkouším tento recept a pak dám vědět jak dopadl....už se těším, snad se mi povede..;-)
Recept prosím zaslat na mail szaneta@email.cz

Děkuju

1 12 13 14 15 16 23

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí chleba recept na domácí chleba chleba recept recept na chleba domácí chléb domácí chleba recept kmínový chléb domácí chleba recepty kmínový chleba domácí chléb recept nejlepší recept na domácí chleba nejlepší recept na domácí chléb domácí chléb recept z chlebové mouky nejlepsi domaci chleba jak upect domaci chleba recept na domácí chléb jak upect chleba nejlepší domácí chleb chléb domácí kminovy chleb recept

Suroviny: mouka hladká, voda, sůl, kmín celý, droždí, olej, cukr, voda, kmín celý

TopRecepty.cz

Domácí kmínový chleba

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yX66