Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kmínový chleba

Domácí chléb sypaný kmínem je voňavý, křupavý a nepřekonatelný. Nejlepší je kváskový, ale ten vyžaduje dostatek času na přípravu. Když chceme upéct časově nenáročný dobrý chléb z droždí, bude se nám hodit tento recept.

Hodnocení receptu je 5,0 (252×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby kynutí

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

17. 9. 2010 20:48

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 612 kJ / 3 970 kcal
Bílkoviny122,80 g
Tuky45,42 g
Vláknina40,86 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy747,18 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zdenka

19. 10. 2016 21:43

MilanP.: to jste mě inspiroval :yes: hned zítra upeču

Milan P.

19. 10. 2016 21:32

Upekli jsme dalamánky a jsou výborné. Přidali jsme do polovičního množství , malou kávovou lžičku octa.
Zdravím. Milan P.

LuciJedy

22. 9. 2016 20:55

Nejlepší domácí chleba, co jsem pekla :yes:

Sweete

21. 9. 2016 10:24

Včera jsem poprvé vyzkoušela tento recept a výborny, přidala jsem k tomu ještě chia semínka a všem moc chutnalo! <3

fatima

19. 9. 2016 13:58

Výborný chleba:yes: peču ho již po třetí a zatím se vždy krásně vyvedl, jen místo samotné hladké mouky přidávám i žitnou tak 100-150g jak kdy.Děkuji za tento skvělý receptík a všem můžu jen doporučit:-K

Jiřina Hlavňová

23. 8. 2016 19:45

Včera jsem tento chléb upekla a musím říct,že byl nejlepší,nejchutnější a bochník velký,krásně nakynutý,do zlatova upečený.Těsto jsem vymísila,nechala 10 minut stát a pak jsem ho ručně pořádně zpracovala,upravila trochu do bochníku,nechala 45 minut kynout.Po vykynutí jsem vytvarovala bochník a přendala na vymaštěný plech sádlem a nechala ještě 30 minut kynout,pak potřela rozšlehaným vejcem,s troškou mléka a dal do trouby.15 min. na 225.pak jsem snížila na 200 a pekla 25 min. 10 minut jsem ho nechal v otevřené troubě, pak potřela vodou a přikryla utěrkou a vůbec se nepřilepila.Tak s tímto Vašim chlebíčkem jdu 3.9. do soutěže o Bílovecký bochník.V loni jsem vyhrála s Vašim podmáslovým 1. místo a k tomu pekárnu.Tak Vám za Vaše recepty moc děkuji.:-K

Daty

27. 6. 2016 17:00

Dekuji za recept. Cast hladke mouky jsem nahradila zitnou chlebovou a chleba je moc dobry. :yes:

Jaroslav Orlík

11. 6. 2016 00:22

Chuťově žádná sláva. Konzistence málo chlebová. Nechutná mi tento chléb, už jsem pekl lepší. Neoslovil mě. Je to jeden z mnoha průměrných receptů.:no:

Marek

5. 6. 2016 12:33

Ahoj, zeptám se asi hloupě,ale musím, co to znamená ,,až droždí nakyne,, mě to v tom půl litru vody akorát tak probublává,nic víc.Jak poznám,že už droždí nakynulo nebo jak dlouho to asi tak trvá? Díky moc za rady.

korijita

31. 3. 2016 14:47

Tento recept musím jen a jen doporučit :yes: :yes: :yes: peču vždy kváskový chléb a na dnešek jsem zapomněla rozkvasit kvásek, tak jsem šla hledat nějaký recept s dobrým hodnocením. Je opravdu moc chutný :-Ka hlavně rychlý ,přiložím i fotečku :-K

Mirka

22. 3. 2016 19:31

to Jana Peskova

Jani pokud prikryjete upeceny chleba mokrou uterkou, tak nebudete mit kurku krupavou.:-)

JANA PEŠKOVÁ

22. 3. 2016 12:41

kváskový:chci vyzkoušet tento pravý babičkovský chléb.Hodně mě tu oslovil :-* zkoušela jsem už 2x kvásek se nezdařil a ten z droždí nechutnal.chci se ještě zeptat,po upečení se může chléb nechat jentak vychladnout,nebo se musí přykrýt mokrou utěrkou,jako např.u kyn. buchet,mazanců,vánoček??děkuji a moooc se těším na váš recept,jsem totiž zastánce zachování rodinných a klasických receptů,téměř nezkouším žádné novotiny a když už mě to popadne doma sklidím spíše negativní ohlasy ;-(děkuji a zdravím všechny,kteří čtou a váhají :-))

Hani

20. 3. 2016 12:48

Dobrý den všem, kteří se chtějí pustit do pečení kváskového chleba. Všechny informace o pečení tohoto chleba a dalších dobrůtek z kvásku + základní informace o pečení a k pečení - najdete zde: http://www.maskrtnica.cz/pekarova-vybava/ a recepty na http://www.maskrtnica.cz - úvodní stránka. Dobrou chuť!

Mirka

12. 3. 2016 05:17

Copak neumite zagooglovat a najit si ten kvaskovy chleba sami???
Vy vazne ocekavate, ze vam ten recept nekdo posle?
www.bing.com/search?q=recept+kvaskovy+chleba&form=EDGEAR&qs=PF&cvid=1f01148d39f84dbd9d75fa7a0f6ce6c8&pq=recept%20kvaskovy%20chleba

Solinda Solinda

11. 3. 2016 22:35

kváskový: Dobrý večer,mohla byste mi prosím také zaslat Váš recept na chleba-děkuji.Solinda@seznam.cz:-))

1 7 8 9 10 11 23

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: domácí chleba recept na domácí chleba chleba recept recept na chleba domácí chléb domácí chleba recept kmínový chléb domácí chleba recepty kmínový chleba domácí chléb recept nejlepší recept na domácí chleba nejlepší recept na domácí chléb domácí chléb recept z chlebové mouky nejlepsi domaci chleba jak upect domaci chleba recept na domácí chléb jak upect chleba nejlepší domácí chleb chléb domácí kminovy chleb recept

Suroviny: mouka hladká, voda, sůl, kmín celý, droždí, olej, cukr, voda, kmín celý

TopRecepty.cz

Domácí kmínový chleba

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yX66