Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houby ve vlastní šťávě II.

Houbaření se řadí mezi český národní sport. Když se však sezóna podaří a úroda je velká, musí se přebytky uložit. Houby tak můžeme naložit do vlastní šťávy za přidání soli a zavaření. A budete je mít v zimě hezky po ruce.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 120 min

180 min (60 min příprava + 120 min tepelná úprava)

23. 9. 2010 11:09

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 548 kJ / 370 kcal
Bílkoviny28,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina60,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,48 g
Sůl16,00 g
Sacharidy30,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem před několika lety objevila na recepty.cz. Bohužel se mi nepodařilo ho najít. Pokud se autorka přihlásí, přidám pod recept její jméno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 7. 2012 10:02

Vaclav Fronek: Vašíku, já přece tohle vím;-). Ale jak možná přečteš níže;-), tak tento způsob je bezvadný až na to, že zabere moc místa v mrazáku a třebaže mám vlastně 2, jeden je součást lednice a jeden mám 4 šuplíkový, tak když tam uložím půl prasete, není místa nazbyt;-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

29. 7. 2012 07:47

Janičko a ostatní děvčata. Nemohu si pomoci, ale OPAKUJI A PŘIPOMÍNÁM svůj způsob MŮJ A VŠECH NAŠICH GENERACÍ s obrovským úspěchem.
Houby nasbírané očištěné, NE MYTÉ ale co možná nejvíce oschlé, nakrájíme na potřebné kousky-kusy a dáme napěchované do mikrotenovího sáčku na kterém Uděláme uzel. Ten vložíme do dalšího sáčku a opět uzel. a ještě do třetího. Pak už jen do mrazáku. Houby jsou jako čerstvé. Jen je třeba dbát na to aby sáčky nebyly děravé. Já každý zkouším nafouknutím. Kdyby tam byla malinká dírka vše v mrazáku načichne houbovinou což není milé. Jinak je to bezpečné a houby jako čerstvé VŽDY.!!!!JANIČKO PŘIDÁM FOTO ILUSTRAČNÍ MÝCH ZMRAZENÝCH.

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 7. 2012 22:16

Jarus87: Možná to někde malinko drží, fakt nevím a třeba to nijak nepoznáme..ty broskve, to vůbec nechápeme, vlastně všem, co jsme je zavařovali se pokazily.:-((

Jarus87 Jarus87

28. 7. 2012 20:56

Jani,dala jsem až povrch houby a stlačila,při hodině vaření je jich pořád stejně tak uvidím zítra při další hodině vaření.
A čím se to stane že se zavařená věc pokazí??
Jinak víčka mi drží,,nechávám skleničky vychladnout na plotně a zítra zase začnu,zatím mohu jen a jen děkovat za recept;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 7. 2012 17:54

Jarus87: on se ten objem trochu zmenší, ale fakt jsou dobré. Je to dilema. Když je zamrazíme, zaplníme mrazák, nasušené nejsou vhodné na všechno a tak je třeba riskovat, že se nám zavařeniny nepokazí, i to se stává. Jeden rok se mi pokazily všechny zavařené broskve a všem, co jsme je dovezli z Jižní Moravy. Nikdy jsem neměla problém s borůvkama, až ty loňské-opět na prd. Takže borůvky zamrazím, houby raději zavařím. Ať se zadaří!!:-)

Jarus87 Jarus87

28. 7. 2012 16:34

Jani,minulej rok jsem houby sušila ale letos chci zkusit zavařit pár skleniček:-).
Zamražování mě nějak nenatchlo tak jsem hledala dál a narazila na tenhle super postup:yes:.
Prcek spí tak hurá krájet:-D,napíšu jak jsem dopadla,+11:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

24. 9. 2010 16:43

;-)+8:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 9. 2010 11:15

Zajdánek (neregistrovaný/á) , já je nevařím jen proto, že mám pocit, že pak už tak nevoní, jinak je to určitě taky dobrý postup;-)

Zajdánek

24. 9. 2010 10:23

Taky dělám. Jen mě vadilo,že zmenší po zavaření objem. Takže jsem je začala dělat takto: dám vařit mírně osolenou vodu s trochou kys.citronové, očištěné a propláchnuté houby vsypu do vařící vody, nechám znovu přijít k varu, sbítám pěnu s nečistotami a po chvilce (nechám 3x-5x "převalit")scedím a propláchnu studenou vodou.Teprve pak tlačím do sklenic a zavařuji stejně jako paní Jana - 2 dni za sebou po 1 hodině a nikdy se mi žádná sklenka nezkazila. Houbičky jsou opravdu pak použitelné na cokoliv.

Simona Skolakova Simona Skolakova

23. 9. 2010 16:41

super recept:yes:+1

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 9. 2010 14:00

Bibi, já je vařím v klasickém hrnci. Nechám je tam přes noc a na druhý den jsem opět zapla na hodinu. Víčka mi držela;-), ale pokud máš možnost a nebude ti to na sporáku zavazet, nechej je v tom hrnci do úplného vychladnutí. Mám to fakt osvědčené i třeba s okurkami, které zavařuji v troubě. Když nespěchám a nemám toho hodně, nechám je tam do úplného vychladnutí, nebo je aspoň zabalím do deky.;-)

Bibinka Bibinka

23. 9. 2010 13:56

Jani, dost dobrej nápad, já už taky nemám kam dávat. Co víčka, drží dobře:-?-ty se vyrábí u nás Fruko, Jindřichův Hradec;-)Dávám ti 5.bod:yes:

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

23. 9. 2010 13:23

Janka, super:yes:+3:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 9. 2010 12:03

Ivo, asi jsem fakt měla štěstí, mi se nazkazilo nic a že jsem teda měla obavy. Tolik hub jsem měla jeden rok, že jsem fakt už měla plný mrazák a tohle mne zachránilo.;-)

Ivana Ch

23. 9. 2010 11:53

Znám, je to dobré, ale jednou se mě zkazily, ale přesto:-p:-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak zavařit houby zavařené houby houby ve vlastni stave zaváření hub houby do mrazaku zavařené houby ve vlastní šťávě recept na zavaření hub dušené houby do mrazáku zavařené houby v soli zavařit houby zamrazování hub recepty na houby jak zavarit houby ve vlastni stave houba janek recepty na zaváření hub zavařování hub ve vlastní šťávě zavařené houby recept zavaření hub ve vlastní štávě zavareni hub recept recepty jak zavařit houby

Suroviny: houby, sůl

TopRecepty.cz

Houby ve vlastní šťávě II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/14Bm