Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš

Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept, my si tentokrát ukážeme tradiční postup "jako od maminky".

Hodnocení receptu je 5,0 (94×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min platí pro přípravu v tlakovém hrnci

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava, platí pro přípravu v tlakovém hrnci)

25. 3. 2008 22:36

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie4 505 kJ / 1 077 kcal
Bílkoviny116,89 g
Tuky34,16 g
Vláknina26,74 g
Cholesterol 361 mg
Sodík 4,31 g
Sůl10,60 g
Sacharidy65,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podáváme s knedlíkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

5. 11. 2008 13:55

V omáčke nemá mäso s kapustou plávať, presne tak to nemá byť nadmieru husté. Existuje aj zlatá stredná cesta.:-D

Majka

5. 11. 2008 09:49

Taky nemáme rádi moc hustý segedín,takže přidávám i tu vodu.

spagetka spagetka

4. 11. 2008 22:31

Já to dělám jako tejaja, určitě ne vodu, ve smetaně atd.I když souhlasím se zuzkou v tom, že určitě i té smetany dám hodně.A navíc šťávu pustí i ta cibule.

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 11. 2008 21:57

No, plavat, až ho udělám já, vložím taky foto, aby se dalo porovnat.;-)

Zuzana

4. 11. 2008 18:46

Někdy člověk neodhadne kolik zelí, proto je lepší přidávat uvařené zelí k masu a ne naopak. Pro nás je půl kelímku smetany velice málo. Do segedínu přidávám nejen smetanu (500 ml) ale i mléko. Máme rádi více omáčky. Zelí a maso v omáčce musí plavat. Segedín se smetanou se vaří zejména na Slovensku. Segedín, kde člověk na vidličku nabírá jenom husté kyselé zelí s masem nám nechutná.

tejaja tejaja

4. 11. 2008 18:19

Do segediňáku používam smotanu, nie vodu. Teda múku rozmiešavam priamo v smotane. Kyslú kapustu pridávam aj so šťavou, takže tekutiny je dosť.

Míša

4. 11. 2008 14:38

Segoš dělám trošku jinak ale i tak hodnotím 1:yes:

1 8 9 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: segedínský guláš segedínský guláš segedínský guláš z vepřového segedinský guláš z vepřového masa segedinsky gulas recept segedínský guláš recept segedynsky gulas recept na segedínský guláš recept na segedínský guláš segedin recept segedín segedinský guláš se smetanou jak se děla segedinský guláš recept na dobrý segedínský guláš segedínský guláš recept z vepřoveho masa segedínský guláš recepty recept segedínský guláš recept segedínský guláš segedínský guláš -recept szegedinský guláš

Suroviny: plecko vepřové, cibule, kmín celý, paprika sušená sladká, olej, sůl, pepř mletý, zelí kysané, mouka hladká, smetana

TopRecepty.cz

Segedínský guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLJ