Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 618 kJ / 4 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,18 g |
Tuky | 203,24 g |
Vláknina | 25,25 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 728 mg |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 491,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: Je to recept do formy 23 cm, takže na větší přizpůsobíme množství. Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva.
Krok 2: Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat).
Krok 3: Třetinu těsta oddělit do jiné misky a obarvit kakaem, těsto dávat lžící střídavě dvě světlé - jedna tmavá doprostřed vymazané a vysypané formy.
Nešlehat celá vejce, protože pak není dort tak nadýchaný! Krok 4: Pečeme 40 minut na 180 stupňů, ve větší formě přizpůsobíme délku pečení. Krok 5: Rozpustíme čokoládu s tukem, nalejeme ji na plech a rozetřeme, po zatuhnutí nožem nebo škrabkou stíráme větší části - vytvoříme kůru na pařez. Krok 6: Krém: klasický pudingový krém, jen máme dva pudingy, oba si uvaříme, každý z 0,25 l mléka, necháme vychladnout, zapracujeme do másla ušlehaného s cukrem a rumem. Krok 7: Dort rozřízneme na tři díly, promažeme marmeládou, krémem, proložíme banány, rozřezané podélně na silnější plátky (pokud potřeme každý banán mírně citronem, určitě nezhnědne). Krok 8: Když máme hotovo, potřebe krémem i boky a začneme přikládat z čokolády vytvořenou kůru, kořeny vytvoříme tak, že smícháme zbylý krém s odřezky těsta, nebo nadrcenými piškoty, také obložíme čokoládou. Krok 9: Jezírko vytvoříme tak, že si připravíme do misky želatinu, po zatuhnutí vyklopíme a kolem nastříháme zelené gumové hady. Krok 10: Poté vše dozdobíme marcipánovými figurkami, já jsem je vytvářela (rybář se moc nepovedl), můžete koupit.
Povrch tácu, na kterém dort je, je vyložen zeleným jedlým papírem a posypaný zeleným kokosem.
Nešlehat celá vejce, protože pak není dort tak nadýchaný! Krok 4: Pečeme 40 minut na 180 stupňů, ve větší formě přizpůsobíme délku pečení. Krok 5: Rozpustíme čokoládu s tukem, nalejeme ji na plech a rozetřeme, po zatuhnutí nožem nebo škrabkou stíráme větší části - vytvoříme kůru na pařez. Krok 6: Krém: klasický pudingový krém, jen máme dva pudingy, oba si uvaříme, každý z 0,25 l mléka, necháme vychladnout, zapracujeme do másla ušlehaného s cukrem a rumem. Krok 7: Dort rozřízneme na tři díly, promažeme marmeládou, krémem, proložíme banány, rozřezané podélně na silnější plátky (pokud potřeme každý banán mírně citronem, určitě nezhnědne). Krok 8: Když máme hotovo, potřebe krémem i boky a začneme přikládat z čokolády vytvořenou kůru, kořeny vytvoříme tak, že smícháme zbylý krém s odřezky těsta, nebo nadrcenými piškoty, také obložíme čokoládou. Krok 9: Jezírko vytvoříme tak, že si připravíme do misky želatinu, po zatuhnutí vyklopíme a kolem nastříháme zelené gumové hady. Krok 10: Poté vše dozdobíme marcipánovými figurkami, já jsem je vytvářela (rybář se moc nepovedl), můžete koupit.
Povrch tácu, na kterém dort je, je vyložen zeleným jedlým papírem a posypaný zeleným kokosem.
Zveřejněno 9. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybářský dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q7qY
Moje poznámka
Rybářský dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q7qY
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 11 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 12 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 13 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 14 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 16 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 18 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 18 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Tématické fráze:
dort s rybářem,
dort s hadem,
rybarske recepty,
dort štika postup,
dort jako ryba,
dort stika,
dort s jedlým papírem recepty,
marcipánový dort ryba,
márcipánový dort pro rybáře,
dorty s rybarem,
slaný dort pro rybáře,
marcipánový dort rybář,
dorty s hadem,
dort s jedlým papírem,
marcipánový rybář,
marcipánové dorty pro rybáře,
krem na dort,
marcipánový dort rybářský,
dort sumec s rybářem,
dort s jedlým papírem fotogalerie
Suroviny:
vejce,
cukr,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
kakao,
mléko,
pudink banánový,
pudink čokoládový,
máslo,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
rum,
marmeláda,
banán,
čokoláda na vaření,
tuk,
marcipán,
želatina,
gumoví hadi
Komentáře (11)