Paprikové roštěnky se zázvorem

Hovězí maso Doba přípravy: kolem hodiny 8 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: kolem hodiny 8 názorů

Suroviny 4 po 2 kusech masa

800 g předního masa
cibule
2 bílé papriky
5 stroužků česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžičky sušeného zázvoru
1 lžíce červené sladké papriky
50 g tvrdého strouhaného sýra
trochu sádla (nebo olej)
trochu hladké mouky
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nařežeme na menší plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a protáhneme moukou a na sádle si je rychle opečeme.

  2. Pak je vyndáme, na sádlo dáme pokrájenou cibulku na proužky, osmažíme ji do světle hněda, dáme lžíci papriky a přidáme vodu, pěkně promícháme, dáme nastrouhaný zázvor, česnek na plátky, rajčatový protlak a vrátíme maso, které musí být pod vodou a dusíme.

  3. Za chvíli dáme papriky pokrájené na proužky, dosolíme, dusíme dál a úplně nakonec zahustíme vodou, v které jsme rozmíchali mouku(1-2 lžíce), necháme zahustit a můžeme servírovat na talíře- na každé maso dáme nastrouhaný sýr.

Poznámka od kuchařky

Fakt se mi povedlo udělat něco výtečného, co máme hodně rádi a každý jsme měli přídavek! Ta paprika se krásně rozdusí, není ani vidět, jen zanechá tu výbornou chuť v té omáčce.

Komentáře k receptu Paprikové roštěnky se zázvorem

Tématické fráze: roštěnky recepty hovězí maso recepty se zázvorem hovězí maso recepty recepty hovězí recept se zázvorem co uvařit z hovězího předního vaření roštěnka roštěná z předního hovězího masa recept vytečná roštěnka vaření roštěnek co uvarit s hoveziho predniho výtečné kokosky recept co udělat s vodou a moukou vaření (roštěnky) recepty z roštěnky nejlepší hovězí maso recept roštěnky na čerstvého zázvoru vaření : roštěnky paprikové recepty