Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasické české rohlíky

Klasické rohlíky patří mezi běžné pečivo, bez kterého si těžko představíme českou domácnost. Tento osvědčený a podrobný recept nás dovede k dokonalým domácím rohlíkům. Těsto je vláčné, nadýchané a jemné. Vytvarované rohlíky upečeme do zlatova.

Hodnocení receptu je 5,0 (128×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

17. 10. 2010 16:50

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 207 kJ / 1 962 kcal
Bílkoviny56,75 g
Tuky24,70 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,84 g
Sůl12,08 g
Sacharidy370,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rohlíky pomocí omládku nádherně vykynou.

Tvarování rohlíků:

http://www.toprecepty.cz/recept/15446-tvarovani-ro...

Povídání o omládku a Sladěnce je tady:

http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 1. 2023 15:39

Vynikající.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 12. 2022 22:25

Tak a konečně se mi podařily upéct, jak si je představuji já. Koukla jsem i videa pekařského technologa, jak motat rohlíky, že je potřeba začátek rohlíku potřít vodou, dobře utáhnout. Pak jsem koukla do receptu na omládek, jak má ta hmota, proboha vypadat, když je to už nakynulé, né že to přidám k mouce nedokynulé, to bylo od Magdalenky na fotce. Omládek jsem nechala nakynout a pak jsem omylem třískla s nádobkou, s omládkem a ten klesl.:-((
Tak jsem nevěděla, jestli se to dá ještě použít, asi to překynulo, no nevím! Risk je zisk,
stejně jsem ho přidala do mouky zdrclej, nezdrclej a nakynulo to! :-O Udělala jsem malou změnu, místo margarínu, vlahé máslo.
Po nakynutí cca 1,5 hodiny jsem udělala dvanáct kuliček nechala 15 minut oddechnout a pak rozválela potřela spodek těsta vodou a srolovala, ještě dvěma rukama poválela do kýžené délky rohlíku. Jak to dělal ten pekařský technolog. Nechala zakryté folií nakynout /on to také zakryl fólií/ ! Pak po hodině, se to začalo zvedat a krásně nakynuly. Pekla jsem na 240 ,13 minut, musí se to řádně vypéct, aby dostaly chuť. Spodek rohlíku musí být tmavší, až pak jsou do křupava! Podtrženo sečteno recept na rohlíky, je výborný, ale potřebuje opravdu zkušeného pekaře, já to musela vychytat. Mě to prostě ,nevykynulo pořádně, rohlíky byly hrubě umotány a tím, že se dotýkaly, tak se ani dobře nepropekly. Zvojtila jsem to důkladně! :-D Dnes jsem pekla podruhé stejným postupem, jen jsem dala míň soli 1,5 KL bylo moc, asi mám slanější sůl. Jsou perfektní. :-K Už žádné kynuté těsto bez omládku, pořád jsem cítila to droždí, s omládkem ho necítit vůbec. Už všechna jen s omládkem, slaná i sladká. :-K

Lorisa

23. 5. 2022 15:36

Skvělý recept, rohlíky z něj jsou senzační, ale veka.... to je naprostá bomba:-Q

magdalenka magdalenka

2. 4. 2022 10:22

cathleen: viem, co je na 100 percent spolahlive a kde ist za receptom. :-8 Niekedy, samozreme, improvizujem, ale niekedy sa to neoplati.:-8

cathleen cathleen

2. 4. 2022 08:43

magdalenka: Děkuji, i za foto :-K mám radost, že se k receptu vracíš :-*

magdalenka magdalenka

1. 4. 2022 20:27

Cesto je veľmi tvárne, dnes som ho použila na dva "ždímané" chlebíky...tlačil ma čas a nestíhala som robiť rohlíky. Foto prikladám.

Veritaska Veritaska

7. 3. 2022 20:13

Výborné, konečně nejsou druhý den na strouhanku. Vyzkoušela jsem i s žitnou chlebovou moukou, super. Klobouk dolu a děkuji za recepty.:-K

PetraSt

28. 2. 2022 11:11

Děkuji za recept, byly vynikající, lepší než kupované. Rozhodne nedělám naposledy

Pajaja

27. 2. 2022 12:31

Tvoje recepty na kynuté pečivo jsou pro mne modla. . . :-) To kvůli nim má v mé kuchyni své místo sladěnka. ))) Děkuji za ně. To není jako recepty nějakého casino, který vše jen kritizuje. :-Q

Tonja

14. 10. 2021 11:16

Vyzkoušel jsem již mnoho receptů na rohlíky, na nejrůznější druhy rohlíků. Z těch, které mají chutnat jako klasické dobré rohlíky, jsem si vybral dva recepty. Dnes jsem zjistil, že oba dva jsou od stejné kuchařky, jenom jsou stažené z různých webů. Děkuji Ti, Cathleen, a skládám Tvému pekařskému umění poklonu.

K tomuto receptu: Jsou to rohlíky opravdu výborné, opravdu mají tu klasickou tradiční rohlíkovou choť i konzistenci, chutnají stejně jako kvalitní rohlíky z nejlepších malých pekáren. Budu je dělat pravidelně a často.

Poznámka na okraj: Rohlíky ani chleba už v obchodech (a v supermarketech zvlášť) nekupujeme. Jen výjimečně v nouzi, když se kvůli nedostatku času nepodařilo upéct. Ale i to už řešíme tak, že máme "železnou zásobu" pečiva zamraženou. Ještě se musím zdokonalit v pečení francouzských baget, ty mi ještě nejdou prvotřídně.

Slavka Castor

12. 4. 2021 21:48

Cathleen, děkuji moc za recept. Strašně moc se mi stýská po českém pečivu a toto je to správné. <3:-):yes:

Otec Manuel

14. 3. 2021 12:02

Rohlíčky k nedělní snídani, s máslem a kávou... Těsto jsem večer dal do lednice, v 6:00 vytvaroval rohlíky a v 8 upekl v remosce. Moc dobré! Děkuji za recept, foto přidáno...

cathleen cathleen

13. 10. 2020 19:59

oriental.dancer, magdalenka: mám velkou radost, že se recept osvědčil :-)

oriental.dancer oriental.dancer

13. 10. 2020 18:08

Děkuji za opět úžasný recept<3 Recepty od Cathleen mě ještě nikdy nezklamaly;-)

magdalenka magdalenka

2. 4. 2020 09:43

Z cesta som tvorila menšie uzly, sypala hrubou soľou a rascou, tuk som použila bravčovú masť.
Recept je skvelý, ako všetky od tejto autorky, zatiaľ ma ani jeden nesklamal. :-K
Pridávam foto mojej tvorby.

1 2 3 4 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na rohliky rohlíky recept výroba rohliku pravé česke rohlíky jak upéct rohlíky prave ceske rohliky recept kubíkovy rohlíky omládek jak vytvorit rohlik rohlíky jako z obchodu pavla v troubě rohlíky rohlíky jako z obchodu recept rohlíky z omládku těsto na rohlíky klasické rohlik recept co je sladěnka co je to sladěnka slané rohlíky rohliky na omladku babicovy dobroty recepty z 24.10.2010

Suroviny: voda, med, droždí, mouka hladká, cukr, voda, sůl, mouka hladká, tuk

TopRecepty.cz

Klasické české rohlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJmW