Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasické české rohlíky

Klasické rohlíky patří mezi běžné pečivo, bez kterého si těžko představíme českou domácnost. Tento osvědčený a podrobný recept nás dovede k dokonalým domácím rohlíkům. Těsto je vláčné, nadýchané a jemné. Vytvarované rohlíky upečeme do zlatova.

Hodnocení receptu je 5,0 (128×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

17. 10. 2010 16:50

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 207 kJ / 1 962 kcal
Bílkoviny56,75 g
Tuky24,70 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,84 g
Sůl12,08 g
Sacharidy370,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rohlíky pomocí omládku nádherně vykynou.

Tvarování rohlíků:

http://www.toprecepty.cz/recept/15446-tvarovani-ro...

Povídání o omládku a Sladěnce je tady:

http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jkralova.ri

30. 3. 2014 12:28

Vypadají mňamózně. Právě jsem je zadělala a jsem velmi zvědavá na výsledek. Vyzkoušela jsem už tolik receptů.....a vždycky mi z toho vylezla slaná buchta a ne rohlík, prostě dělám někde chybu.
Dám vědět jak dopadly.:-)

Jackie79

30. 3. 2014 08:26

Tyto rohlíky jsem dělala už po několikáté, ale nikdy nevypadají tak, jako na hlavní fotce. Chuťově jsou dobré, ale protože jíme i očima, potřebovala bych zjistit, kde je chyba. Z daleka nemají tak pěknou barvu a nedrží tvar. Peču v plynové troubě - tady možná bude zakopaný pes s tou barvou? Ale co tvar? Před kynutím na plechu jsou rolíky pěkné, pak se ale rozlezou a jsou zespod placaté. Pořád nevím, jak je udělat správně..:-S

Fikina

29. 3. 2014 19:25

Tak jsem se dnes pustila do rohliků.Jelikož jsem nikdy nedělala s Omládkem tak jsem nevěděla jak je těsto tuhé.Nevím zda to nebylo moukou,kterou jsem měla poprvé.Takže první chyba,přidala jsem 50ml.vody.Při motání rohliků se těsto trochu lepilo.Druhá chyba dala jsem to kynout do trouby při 40stup.s hrnkem vody,tak to nakynulo že nejsou poznat tvary,ale jinak pečivo nadýchaný a chuťově moc dobrý.Musím vychytat moje chyby a bude to perfektní.Chci se zeptat těsto v DP když se míchá je tuhé?Jestli se to povede přidám foto mého prvního výrobku.

Fikina

28. 3. 2014 09:56

cathleen:Díky za radu,zkusím a dám vědět jak jsem se stím poprala.:-8

cathleen cathleen

28. 3. 2014 08:24

Fikina: právě kvůli předehřevu omládek umíchám v misce ručně a když ho přidávám k ostatním surovinám v pekárně (abych zadělala těsto), přidám ho až když pečka začne mísit - tím vynechám i předehřev surovin ;-)

Fikina

28. 3. 2014 00:46

Může mi někdo poradit,chci udělat tyto rohliky jestli mohu udělat omládek v DP a pak dát ostatní suroviny?Pekárna mě suroviny přihřívá.Dělám v pekárně často,ale s omládkem jsem ještě nedělala.Díky za radu.;-(

Maja Halifax

17. 1. 2014 20:38

cathleen: Jeee dekuji urcite v nejblizsi dobe zkusim.. uz mam hroznou slinu na cesky rohlicek :):yes: dekuji

cathleen cathleen

10. 1. 2014 16:59

Maja Halifax: můžeš dát lžičku medu nebo nedat nic -už jsem tenhle kvásek zkusila i bez sladu a vykynul stejně dobře ;-)

Maja Halifax

10. 1. 2014 16:54

zda se ze to je to co presne hledam jen musim rict ze nevim kde tady v Anglii sezenu sladenku poradite mi? da se to necim nahradit?

Zdeněk67

16. 12. 2013 17:42

www.toprecepty.cz/recept/15429-klasicke-ceske-rohl... Milé dámy!
To chce klid! I já jsem,sice bývalý,ale přeci jen pekař!Mějta prosím jen trochu trpělivosti s mužskou ješitností.Ne každý chlap si uvědomí,že když je recept trochu jiný, nežli zná on, neznamená to vždy že je špatný,ale pouze,že je jiný.Myslím,že rozumnému člověku je jasné,že k stejnému cíli vede více cest.
Milé dámy,ženy,slečny,kuchařky a kuchařinky,děkuji Vám za pochopení:-K.
S pozdravem a úctou Zdeněk67

magdalenka magdalenka

9. 12. 2013 12:11

cathleen:;-)

cathleen cathleen

9. 12. 2013 08:48

Irrena, JitkaS: ne, číst neumí.....neodbytností a naléhavostí té své jediné správné pravdy mi připomíná inkvizitora (nebo taky nemocného člověka).

Irrena Irrena

9. 12. 2013 08:44

pavel:ty neumíš číst? Vždyť tam není sůl ani tuk;-)

Jitkas

9. 12. 2013 08:25

pavel: Jelikoz jste profesionalni pekar, tak si zkuste rohliky podle tohoto receptu s vyse uvedenym omladkem upect, myslim, ze by to pro Vas nemel byt problem. Je zbytecne tady dokola opakovat Vas recept na omladek. OK, Vy mate jiny pomer mouky a tekutiny (ten tzv. podle normy) je nam to jasne, nejsme "blbe", staci nam jednou, chapeme! Ale jak sam vidite z komentaru a fotografii, nekdo ho dela jinak nez Vy a myslim, ze s uspechem, jeho rohliky jsou primo uzasne, nebo se Vam snad nezdaji? Proste zkuste je upect, posudte sam a hlavne nemelte porad a furt to same.

cathleen cathleen

1. 12. 2013 09:10

zdeněk: nerozumím, komu jste položil svou otázku. Pokud mě, v receptu je psáno hned u Surovin, kolik čeho do omládku dát. ;-)

1 4 5 6 7 8 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na rohliky rohlíky recept výroba rohliku pravé česke rohlíky jak upéct rohlíky prave ceske rohliky recept kubíkovy rohlíky omládek jak vytvorit rohlik rohlíky jako z obchodu pavla v troubě rohlíky rohlíky jako z obchodu recept rohlíky z omládku těsto na rohlíky klasické rohlik recept co je sladěnka co je to sladěnka slané rohlíky rohliky na omladku babicovy dobroty recepty z 24.10.2010

Suroviny: voda, med, droždí, mouka hladká, cukr, voda, sůl, mouka hladká, tuk

TopRecepty.cz

Klasické české rohlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJmW