Žloutkové řezy I.
Žloutkové řezy jsou z dnešního pohledu už trochu retro, ale zároveň je to reprezentativní klasika mezi moučníky, která nikdy nezklame. Tento zaručený a vyzkoušený rodinný recept zaručí, že je zvládnete i úplně napoprvé.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 23 647 kJ / 5 652 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,61 g |
Tuky | 375,40 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 382 mg |
Sůl | 0,87 g |
Sacharidy | 525,94 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od mamky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 11. 2012 13:35
...dělám podobně...ale to vrchní listové těsto už skládám rozkrájené na krém...líp se to potom řeže...
14. 4. 2012 13:44
5. 11. 2010 14:35
5. 11. 2010 13:11
Burdo - vynikající krém. Pro Lucku - škrobovou moučku, ale i pudink vařím nejméně 2 minuty - potom již není škrob cítit - zkus to.
1. 11. 2010 21:46
Lucie: musela jsi udělat nějakou chybu, jinak nevím nedala jsi tam toho škrobu víc? já už tento recept dělala podruhé a opět se to povedlo.
1. 11. 2010 12:57
vše podle postupu a krém je hrozně cítit škrobem a moc másla
31. 10. 2010 10:41
Sodovka: Na fotce je to vysoké,protože to je z dvojité dávky,ale jinak se to má opravdu dělat z tohoto množství. Já jsem to prvně zkoušela z dvojité dávky a není moc dobré,protože krému je tam moc. Opravdu to dělejte z této dávky, protože ta dvojitá je moc!
29. 10. 2010 22:30
sodovka souhlasím ,kuchař moc velký nejsem ,ale tohle mě příjde divný,to množství atd
29. 10. 2010 22:26
Řezy na fotce vypadají nádherně. Chci se zeptat jestli krém je dělaný opravdu ze 1/4 l mléka a 250 g másla? Zdá se mi, že z tohoto množství, by tak vysoký krém nemohl být. Burda, recepty, které jsou uvedené pod tvým receptem jako recepty podobné, dělají krém z 1 l mléka. A přitom krém na jejich fotce je oproti tvému velice nízký a je dělaný z většího množství mléka (aspoň podle uvedených surovin v receptu. Fotka je krásná, žloutkové řezy mám ráda , ale fotka neodpovídá množství ingrediencí, které uvádíš v receptu.
29. 10. 2010 21:12
Děkuji všem zdenicka00: Mě se to těsto při pečení nafouklo, tak když jsem dávala to druhé na ten krém, dávala jsem ho opačnou stranou, aby to bylo ze shora rovné - pokud myslíš toto
29. 10. 2010 20:36
Zajímalo by mě,jak docílit,aby těsto bylo po upečení tak krásně rovné? To se mi nikdy nepodaří.
29. 10. 2010 12:09
Právě jsem dodělala jiné, ale tyhle jsou velmi lákavé + bod.
29. 10. 2010 11:15
vypadají lákavě, recept ukládám a posílám bodíka
29. 10. 2010 10:56
+2
29. 10. 2010 10:44
vypadá to úžasně, ale asi si na to netroufnu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 54 minutami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 5 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 6 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 6 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 minutami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 1 hodinou
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 1 hodinou
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 1 hodinou
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 4 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
5 tipů, jak péct listové těsto: Vyzkoušejte jednoduché rady a vaše pečivo bude dokonalé nejen na pohled, ale i svou chutí
Sladké velikonoční pečení. Drobné cukroví s jarním motivem k Velikonocům rozhodně patří
Občas nám při vaření nebo pečení zůstane přebytečný žloutek. Zpracujeme ho do těst a oceníme v domácí kosmetice
Další recepty
Tématické fráze: žloutkové řezy žloutkové řezy z listového těsta žloutkové řezy pro začátečníky recept na žloutkové řezy žloutkové řezy video žloutkove řezy video recepty žloutkové řezy recept krém do žloutkových řezů žloutkový řez krém na žloutkové řezy žloutkovy řezy pravé žloutkové řezy zloutkove rezi krem ze zloutku zloudkove rezy recepty žloutkové řezy žloutkové kostky žloutkový řezy z lístového těsta ten cz zloutkove rezy žloutkové řezy krém
Suroviny: těsto listové, solamyl, mléko, žloutek, cukr krystal, cukr vanilkový, máslo, cukr moučkový, šťáva citronová
Žloutkové řezy I.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gWz
16 názorů