Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 883 kJ / 2 123 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,40 g |
Tuky | 171,50 g |
Vláknina | 0,75 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 204 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 126,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Upečeme korpus necháme vystydnout. Podle šablony vyřízneme číslici tři, rozřízneme, pomažeme marmeládou, na ni naskládáme přepůlené kompotované jahody a přiklopíme další díl číslice.
Krok 2: Připravíme si krém: přivedeme k varu mléko s cukrem, přidáme pudinky a vymícháme hustou kaši. Aby se nám nevytvářel škraloup, hotový puding přendám stěrkou do jiné nerezové mísy povrch uhladím a pomalu po stranách mísy liji z kohoutku studenou vodu, tolik, aby byl pudink pod vodou.
Krok 3: Dáme stranou vystydnout. S tím si dám na stranu i máslo a čekáme tak 3 hodiny, než bude vše vystydlé, a máslo měkké. Pak vyliji vodu a pudink vyšlehám šlehačem a rozmačkám vidličkou máslo spolu s moučkovým cukrem. Do másla pomalu zašlehávám pudink na krásnou hladkou hmotu.
Krok 4: Dám si ji do cukrářského sáčku a zdobím podle fantazie. Ozdobím si i obvod čísla dám do lednice vychladit. Mezitím si nakrájím broskve na malé kousíčky a ty pak skládám na piškot kolem krému, tak aby nebyl vidět piškot pod tím. Když je vše pokryto broskvemi, dám opět do lednice a připravím si želé na broskve.
Krok 5: Protože je to malý povrch piškotu, tak jsem si to musela upravit z jiného receptu. Připravíme si 250 ml šťávy z kompotu, do 250 ml dolijeme džusem a dáme vařit. Přidáme asi 3 lžíce cukru a pomalu přidáváme vanilkový puding (vůbec nevím kolik, na té mé váze to nešlo odměřit, tak jsem přidávala pomalu) až mi vznikla hustá kaše.
Krok 6: Vzala jsem si lžičku a po malých dávkách hmotu lila na broskve. Tím, že byl piškot s krémem v lednici, tak se nemohlo stát, že by tou vařící kaší mohl tát krém.
Krok 7: Uložila jsem ho opět do lednice a na závěr ozdobila zeleným krémem, který jsem si obarvila potravinářskou barvou. Pak ozdobila cukrářským zdobením a je hotovo.
Zveřejněno 30. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort číslo 3, jiná varianta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0LxN
Moje poznámka
Dort číslo 3, jiná varianta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0LxN
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 14 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 6 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 6 hodinami
Krenex
dragomirac před 8 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 8 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 8 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 9 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 9 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 9 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 10 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 10 hodinami
Tématické fráze:
dort číslo,
dort jako cislo,
dorty čísla,
čísla na dort,
dort čísla,
číslo na dort,
dort číslo recept,
dort z čísel,
ciselne dorty,
dort číslo 3,
jak udělat číslo na dort,
recept na dort číslo,
čisla na dorty,
dorty číslo,
dorty jako čísla,
dorty jako číslo,
dort z čísla,
čísla z dortu,
číslo dort,
dort čísla recept
Suroviny:
korpus,
marmeláda,
kompot jahodový,
mléko,
pudink,
cukr,
máslo,
cukr moučkový,
kompot broskvový,
šťáva z kompotu,
džus pomerančový,
cukr,
pudink vanilkový,
zdobení cukrářské,
potravinářské barvivo
Komentáře (5)