Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vídeňský řízek

Na tenko rozklepané telecí maso v křupavé, dozlatova osmažené strouhance. Řeč není o ničem jiném, než o výborném vídeňském řízku, který se řadí mezi speciality rakouské kuchyně. Jakou přílohu k němu zvolíte, je jen na vás.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

7. 11. 2010 11:42

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie19 058 kJ / 4 555 kcal
Bílkoviny113,39 g
Tuky408,40 g
Vláknina36,00 g
Cholesterol 528 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy88,43 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Rakúsko - inak všeobecne známy recept v strednej Europe. Pôvod tohto receptu je v talianskom Miláne. Rezne sa vyklepávajú na tenko, asi na veľkosť panvice a vysmážajú sa na 2x. V prvej panvici vo veľmi rozpálenom oleji niekoľko sekúnd a v druhej panvici so strednou teplotou oleja sa dosmažia z oboch strán. Pravý Viedenský rezeň sa pripravuje zásadne z teľacieho mäsa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

8. 11. 2010 20:23

Žížalka, Hella, ani u nás to nie je s dôchodcami ružové. Väčšinou žijú skromne a po zaplatení mesačnej réžie im toho veľa neostáva, prípadne im vypomáhajú potomkovia. Asi ako u vás.
Ja som bola na jar v rakúskych Alpách, Zell am See, v reštaurácii, kde podávali Big rezeň, u nás by ho dali asi štyrom - piatim hosťom...(hmotnosť si nepamätám) Bol z bravčového mäsa. Rezne sú proste - rezne, ktože by ich nemal rád, smažia sa v každej rodine...

maris maris

8. 11. 2010 20:15

Ibolya, já nevím, jestli mluvíš ze své zkušenosti, ale Vídeňský řízek jsem měla v Rakousku několikrát a vždy byl přes celý talíř. Bylo to konkrétně v Salzburgu:-)

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

8. 11. 2010 09:22

Dakujem za milé komentáre a za bodíky:-K

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

8. 11. 2010 07:46

Bibinka, moja zásada je: čo nie je na pulte, to je určite pod pultom...:-Dveľa šťastia pri hľadaní, aby si bola úspešná:-8a dakujem:-K

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

7. 11. 2010 16:52

Hella, v Rakúsku sa Viedenský rezeň neservíruje s volským okom, veľkosť má takú, na akú sme zvyknutí u nás. Viedenský rezeň veľkosti cez celý tanier sa dostane v talianskom Miláne, ako som jeho prípravu popísala dole v Poznámke:-p:-))

Hella Hella (moderátorka)

7. 11. 2010 16:45

Nedávno jsem četla (asi v časopise Gurmán), že se vídeňský řízek (musí být přes celý talíř) v Rakousku servíruje s volským okem. Nevím ..., jako český důchodce si ho asi ve Vídni nikdy nedám :-D:-D

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

7. 11. 2010 16:26

Jarka - žížalka, to všetko je závislé na chuti partnera, ale najmä na jeho peňaženke:-D a ja sa pritom rada zveziem:-D:-D

Simona Skolakova Simona Skolakova

7. 11. 2010 16:04

Ibi,taky bych si dala telecí řízeček:-p+1:yes:

zizala zizala (moderátorka)

7. 11. 2010 13:56

Ale že ti slovenští důchodci nemají špatně, co? ;-):-)) Sledujete to? Kohoutek, telecí, husička...Až budu v důchodu, asi se tam odstěhuju :-D:-D

spagetka spagetka

7. 11. 2010 13:35

Bibi, souhlas, telátka se asi neroděj ;-):-D, jinak :yes:

Bibinka Bibinka

7. 11. 2010 13:12

Ibolie, řízky máme moc rádi teplé i studené, pokapané citronem a vídeňský taky dobře znám, ovšem teď aby telecí jeden pohledal, není vůbec vidět na pultech ani v řeznictví a když se náhodou někde mihne je drahý, že na něj přejde chuť a udělám vepřové;-) Za to ty nemůžeš, ty máš 1.bod:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: teleci rizek telecí řízek podle pohlreicha vídeňský řízek podle pohlreicha videnske řizky telecí řízky telecí řízek recept telecí řízky podle pohlreicha telecí řízky recept vídenský telecí řízky telecí rizek recepty videnske telecí řízky vídeňských rizek vídeňský vepřový řízek recept na telecí řízek telecí řízky recepty vídeňský řízek podle pohlreich vídeňský vepřový plátek vídeňský plátek pravý holanský řízek vídeňské řízky recept

Suroviny: ořechy, máslo, citron, mouka, mléko, vejce, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Vídeňský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZE5