Nejlepší vaječný koňak
Jemný a smetanový vaječný koňak je provoněný vanilkovým luskem. Příprava vaječného koňaku není dlouhá ani náročná, skvěle ho využijete při rodinných oslavách nebo na Vánoce.
Suroviny pro 2 litry
asi 1,75 l
2litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 924 kJ / 4 045 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,26 g |
Tuky | 182,36 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,17 g |
Sodík | 1,05 g |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 319,91 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší vaječný koňak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BnPn
Moje poznámka
Nejlepší vaječný koňak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BnPn
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 20 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 23 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 3 minutami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 7 minutami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 35 minutami
Buchta Fešák
LuccHansel před 58 minutami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 1 hodinou
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 1 hodinou
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
perseus před 2 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 3 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Ashelin před 4 hodinami
Tématické fráze:
vaječný koňak jako od babičky,
domácí vaječnák,
vaječný koňak recept,
vaječný konak,
vaječný koňak bez vajec,
vaječný koňak pro děti,
dobrý vaječný konak,
recept na vaječný koňak,
domácí vaječný likér,
vaječný konak od babičky,
vaječný koňak vařený,
vaječný likér,
domaci vajecny konak,
vaječný likér recept,
domácí vaječný koňak bez vajec,
vaječný likér bez vajec,
nejlepší vaječný likér,
domácí vaječný likér bez vajec,
pravy vajecny konak,
vaječný koňak bez alkoholu
Suroviny:
žloutek,
cukr vanilkový,
lusk vanilkový,
salko,
mléko plnotučné,
smetana ke šlehání,
rum
Komentáře (122)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Hold člověk se pořad učí
Dala jsem jen cca 900ml mléka a vařila na indukci prvně na 8 ale nehoustlo, tak jsem zvýšila na 10 a zhoutl krasne za přesně 35minut
Chuťově vynikající, sladký tak akorát, určitě budu muset mezi svátky dělat další várku
Dekády už nedělám jiný, než NEVAŘENÝ Eiercognac
No, tento by měl zahoustnou díky použitým žloutkům, že
Použila jsem slazené kondenzované mléko z Lidlu a musela jsem přidat 5 lžic cukru, jelikož nebylo vůbec sladké.
Konzistence super!
S mlikem jsem se neobtezovala, 25% smetana v mnozsvi mlika+smetany. (Mnozstvi smetany jsem myslela ze bude 200ml, takze ve vysledku 1,2 litru 25% smetany)
Tem, co si tu stezuji, ze se to srazilo, tak to vetsinou znamena, ze jste to prehnali s teplotou. Vejce tohle delaji.
PS.: mizi zatracene rychle
Měla jsem jen polotučné mléko a dala jsem ho tam 3/4 a taky se dalo a zhoustlo to bez problemu???? (možna trošku řidší, ale to vůbec nevadí)..chuťově perfektní..na Velikonoce si posmakneme, jestli do té doby vydrzi
no, ale recept někdo smázl...
chtěla jsem se zeptat zda to jde i s jiným alkoholem např. Bacardi.
žiji v cizině a tady klasický rum nemají :)
Děkuji
Recept: 0,5L l mléka dala jsem polotučné, šlehačku 30% 0,5L, 8 ks žloutku, 2 cukry vanilkové, jedno salco slazené.
postup: Žlotky rozšlehač s cukrem do pěny šlehačem, ručně asi to nepujde, dale přidat salco, smetanu a mleko vše promíchat, na sporak jsem dala jeden hrnec s vodou která vřela a na druhý ze směsí, musíte stále míchat a míchata míchat cca 45minut na malem ohni, směs nesmí vařit!!!! směs začne houstnout, poznáte. pak nechat vychladnout na okně nebo venku ale míchat a míchat...aby chladla a neudělala se tam škraloup!!! až bude směs vychládlá, kde do ní date prst a nebude to horké ani teplé, přímíchate pomalu rum. pak slijete přes sítko, zustavají tam drobky (male) z vajec. nebylo by to dobré to pít s tím. a nalít do sklinek a je to a dat do chladka....odležet
Ale i tak je to dobroto
Popis receptu je skvělý - naprosto výstižný, podle něj je to hračička i pro méně zkušené na první pokus.
Děkuji a budu šířit dál.
Amy