Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková podle naší babičky

I když se příprava této klasické omáčky může zdát složitá, není se čeho obávat. Maso den předem okořeníme, zalijeme máslem a spolu se zeleninou necháme do druhého dne odležet. Poté upečeme doměkka a omáčku rozmixujeme a dochutíme smetanou.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby naložení

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby naložení )

14. 12. 2010 01:08

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Nutriční hodnoty

Energie11 599 kJ / 2 772 kcal
Bílkoviny248,98 g
Tuky144,17 g
Vláknina33,20 g
Cholesterol 760 mg
Sodík 1,73 g
Sůl4,00 g
Sacharidy104,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivana41

4. 4. 2015 06:36

Ano, peci maso vcelku, jinak by to asi nešlo, nejdřív zakryté poklicí a pak asi 40 minut odkryté :-)

chocolate chocolate

19. 5. 2014 23:13

misa:Ja maso pecu vcelku a zakryte poklici.

misa

19. 5. 2014 22:54

prosim vas,maso pecete v celku?

Marynka

21. 12. 2010 14:28

Dělám stejně, jen zeleninu mám vlastní, ale také jí dávám téměř tolik, co masa. V každém případě bod. M

magdalenka magdalenka

20. 12. 2010 23:04

To poznám:-)...aj na najchudšom najkrajšom mäse nachádzali niečo nekonzumovateľné...

Eliza Eliza

20. 12. 2010 22:48

:-D Magdi... Kuličky z mletého hovězího, špatně jsem se vyjádřila...:-8:-D Měla jsem je v zásobě v mrazáku, hotové a tak jsem je přidala do hotové omáčky a provařila. Takže tak...;-)
Moje děti jsou vybíravé stran masa, jediné, co projde u obou je kuřecí. Hovězí jedině mleté.

magdalenka magdalenka

20. 12. 2010 22:19

Eli, mňa by zaujímalo, aké guličky z hovädzieho si prihodila?

Eliza Eliza

20. 12. 2010 12:26

Přihodila jsem pár kuliček z hovězího kvůli dceři... Svíčková je výborná, jako vždy. :-p Poslala jsem obrázky.:-)

Ivana41

14. 12. 2010 21:27

V receptu je napsáno podléváme,ale je potřeba tak necelé 2 dcl jak kdy a jak to pustí šťávu,fakt je super

itka

14. 12. 2010 17:24

:yes::yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

14. 12. 2010 14:37

Ivano41, v té omáčce není ani kapka vody, ani při pečení masa:-? To musí být teda síla tolik šlehaček a smetan, jen nakynout i když přiznávám, že to musí být docela bomba. Dávám ti 4.bod:yes:

MrazovaJa MrazovaJa

14. 12. 2010 01:59

Dělám stejně, jen používám sladkou smetanu a více mrkve kvůli barvě :-) Nejlepší svíčková!:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svíčková recept po babičce svíčková na smetaně od babičky svíčková na smetaně jako od babičky naložená svíčková na smetaně recept svíčková na smetaně babica svíčková jako od babičky naložena svičkova svíčková na smetaně naložená domácí svíčková na smetaně naložená svičková na smetaně svickova omacka od babicky recepty naší babičky domácí svíčková jak dochutit svíčkovou svickova podle nasich babicek svičková svíčková našich babiček svíčková nalozena recepty od naši babičky svíčkova na smetaně

Suroviny: kýta vepřová, směs zeleninová mražená, cibule, sůl, pepř mletý, pepř celý, bobkový list, koření nové koření, šťáva citronová, máslo, smetana kysaná, smetana 12%

TopRecepty.cz

Svíčková podle naší babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gk7D