Habešan
Habešan je opravdová lahůdka. Voňavé perníkové těsto potřeme povidly se skořicí. Následně posypeme opečenými lískovými ořechy, které se díky opražení v troubě krásně rozvoní. Podle tohoto receptu jej snadno zvládnete.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 436 kJ / 2 972 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,92 g |
| Tuky | 78,87 g |
| Vláknina | 17,55 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 1,86 g |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 471,13 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Habešan
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rYW6
Moje poznámka
Habešan
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rYW6
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 14 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 14 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 59 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 2 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 19 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 19 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 19 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 19 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 20 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 21 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 22 hodinami
Tématické fráze:
jak rozpůlit kokosový ořech,
medovník s povidly,
dortománie galerie,
moučníky,
celozrnný závin s povidly,
dort habesan,
moučník habešan,
perníková roláda s povidly,
habersan,
pernikovy zavin habesan,
habesan buchta,
chlebíček habešan,
perník habešan,
šátečky z celozrnné mouky s oříškovou náplní,
perníkový závin s povidly,
něco s povidly,
habesan moucnik,
perníkový závin s povidly a ořechy,
recepty z dortománie,
dortománie 21 díl
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
vejce,
med,
rum,
soda jedlá,
koření do perníku,
povidla švestková,
rum,
skořice mletá,
ořechy lískové
Komentáře (47)
no tak jsi to ovejcila, no bóďo
jaa vim ze je to dobre bochte, voni jako cert. . . eee umyty cert
jo tak ty jsi toho habíbu jeste vytunila brusinkama? Se nedivim,ze si pak zblajznes pul sve prace
a jeste ho hejcka cukérkem,k cemu sprosta mouka, ze?
p.s. Ale fesaka jsi vyrobila, i s tem leskem
habibéé, fatimo krásná.. upíknuto i s vejcetem
můj otaz, ohledněvá potírky.. to nebylo nic proti tomu, co následovalo
no nic, fúkala jsem jak fujara, abych se toho sladkého svinstva zbavila
do vňútra jsem ještě přidala brusinky a vrchem zase mandličky lupínkové.. to ti je dobrota.. půlku 1. nohavice jsem ztrestala, páč jsem se mušíla uklidnit po duševní újmě.. uff... bod jsem dala, tu máš foto a díky veliké, převeliké, hermionko moje milá
p.s. Cítím, že u reveníčků je již napínuto, voňá to až semká
a podle toho jakou"vervou"tlučeš
Recept super, bodík letí
ty máš bod,to je jasnééé
jo,a taky se mi moc líbí ten název