Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláče za studena

Typické moučníky vhodné na slavnostní příležitosti se připravují poměrně zdlouhavě díky odpočinku těsta v chladu. Ovšem čekání na dobře prokynuté těsto se vrátí v úžasné chuti a vláčnosti upečených a drobenkou ozdobených koláčků.

Hodnocení receptu je 5,0 (109×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 122 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby kynutí a odležení

130 min (122 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby kynutí a odležení)

24. 1. 2011 21:07

Suroviny pro 100 kusů

100 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie46 988 kJ / 11 230 kcal
Bílkoviny320,36 g
Tuky614,99 g
Vláknina41,24 g
Cholesterol 3,52 g
Sodík 1,22 g
Sůl2,47 g
Sacharidy1 082,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od sestry už léta, nejsem odborník na převalovaná těsta, proto dělám toto a vždy se povede. Nebojte se, že těsto nenakyne, nakyne. Koláče jsou vláčné, neosychají, teda pokud by na to měly zrovna čas.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

senky senky

19. 6. 2016 19:34

p. Marta: Marti, jen na srozuměnou, nikoho jsem neodsuzovala, jen jsem odpověděla se stejným povzdechem jako se paní Kateřina ptala :-* a mimochodem, u nás na Moravě se pod drobenku povidla běžně přidávají, píšu to i v receptu, ale nikdy se jim neříkalo dvojctihodné :-)

Evita

13. 6. 2016 21:53

Ahoj,mám asi hloupý dotaz-kdybych dala těsto do pekárničky na vykynutí a pak vložila na noc do lednice,byla by to chyba?Moc děkuji za radu.

Marta

1. 5. 2016 06:32

Kateřina: :yes:

p. Marta

1. 5. 2016 06:28

Kateřina: :yes:

senky: Na srozumněnou , tak to jsou klasické koláčky, tedy otázka paní Kateřiny byla na místě, nevidím tedy důvod paní Kateřinku hned odsuzovat, zda čte recept, já je tak dělám na Moravě běžně, ono napsat za studena se na Moravě více rozumí ; nepečené, což nejsou ! Je jedno zda se budou péct po delším odpočinku či dřív, jsou prostě pečené, ještě je potírám máslem s míchaným s rumem, to pak i déle vydrží křehké a chutné, pokud přidáte pod drobenku povidla, tak se jím říká; dvouctihodné koláčky, plňka je dorbá , když tvaroh smícháte s pudinkem s krystalovým a vanil. cukrem. citr. šťávou.

Soňa

28. 4. 2016 10:38

Alena: Jo,jo výborný nápad.Taky to tak dělám,nebo jen mašlovačkou pocákám každý koláček.:-K:-K:-K:-K:-K:-K

senky senky

26. 4. 2016 16:39

Kateřina: Proč, proboha, nečtete recept ?? Pochopíte :-D

zdenka

26. 4. 2016 15:34

Asi kvůli tomu,že se těsto dá na noc do lednice ,ne?

Kateřina

26. 4. 2016 14:55

Proč , pro Boha, ty koláče mají v názvu "ZA STUDENA"? 8-(

kustka kustka

10. 4. 2016 09:43

Koláčky vypadají luxusně-ukládám.:-):-K:yes:

Ivana

28. 2. 2016 11:11

LENKA:jen malá poznámka k drobence - velmi chutná je připravená z másla i sádla napůl a myslím, že se i lépe zpracovává. :-)

evelyna

26. 2. 2016 19:50

Mne robi problem spravne osolit,este sa mi to nepodarilo. Tieto prave robim,tak som zajtra zvedava:-?

Alena

25. 2. 2016 16:33

Doporučuji po upečení ještě teplé otisknour vršek do rozpuštěného másla s rumem a poté do moučkového cukru. ahůdka!!

Marta J

21. 2. 2016 13:55

Moje maminka mě naučila přidávat do každého kynutého těsta nastrouhanou vařenou bramboru,můžu jenom všem doporučit,těsto je vláčnější a netvrdnou,pokud je nesjedem:yes:

Monika

21. 1. 2016 13:10

Moje maminka vždycky dělala do koláčů důlek žárovkou:-))

LENKA

18. 1. 2016 22:00

Pro paní Mirku.Jedla jsem koláčky od paní Janoškové z Velkých Bílovic není to náhodou ta Vaše známá.Jsem taky kousek od Břeclavi a moje mamka dává do koláčků van.pudink hlavně pro vnoučata ty je milují.Jinak dělá vynikající tvarohové a dělá je tak jak píšete.Těsto vyhazuje lžíčkou na vál,roztahuje rukama do tvaru kruhu pak plní tvarohem do kterého dává i hrozinky.Pamatuji si že drobenka se dřív děla ze sádla dneska už jenom z másla ale obě jsou dobré.Jěště že máme ty mamky co tak rády a dobře pečou.Lenka:-)

1 2 3 4 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koláčky za studena koláče kolac vlčnovské koláče kynuté těsto za studena koláče kynuté za studena převalovane kolače vlčnovské koláčky koláče kynuté v lednici převalované svatební koláče recept jak se dělá kvásek koláčky kynuté za studena těsto kynuté za studena vlcnovske kolacky recept recept na vlčnovské kolače svatební koláče recept recept těsto na koláče kynuté v lednici převalované svatební koláče tvarohovy kolac za studena kynuté koláče za studena

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, mléko, droždí čerstvé, sůl, vejce, mouka hladká, tvaroh, vejce, cukr, pudink vanilkový, rozinky, povidla švestková, máslo, cukr moučkový, mouka polohrubá

TopRecepty.cz

Koláče za studena

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnjW