Koláče za studena
Typické moučníky vhodné na slavnostní příležitosti se připravují poměrně zdlouhavě díky odpočinku těsta v chladu. Ovšem čekání na dobře prokynuté těsto se vrátí v úžasné chuti a vláčnosti upečených a drobenkou ozdobených koláčků.
Suroviny pro 100 kusů
100 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 46 988 kJ / 11 230 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 320,36 g |
Tuky | 614,99 g |
Vláknina | 41,24 g |
Cholesterol | 3,52 g |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 2,47 g |
Sacharidy | 1 082,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od sestry už léta, nejsem odborník na převalovaná těsta, proto dělám toto a vždy se povede. Nebojte se, že těsto nenakyne, nakyne. Koláče jsou vláčné, neosychají, teda pokud by na to měly zrovna čas.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 10. 2015 19:21
12. 7. 2014 08:48
Nevím, kde soudruh udělal chybu, ale jak večer dal tak ráno vyndal z lednice takový skorobeton, který o nějakém vykynutí jako by ani neslyšel Vím ale, že s podobnými těsty není třeba čekat, tak jsem se dal do práce...
S těstem se překvapivě dobře pracuje Je dostatečně "dlouhé" (oproti těstům s polohrubou moukou s vyšším obsahem tuku) a při vázání se spoje VELMI dobře "lepí".
Příjemně mě překvapilo, že i přes vysoký podíl tuku v těstě jsou koláče docela normální a ne jako cukroví
Z dávky jsem napekl 105 kousků
12. 7. 2014 07:56
11. 7. 2014 22:07
Naposledy jsem pekl koláče předefffčírem http://www.labuznik.cz/recept/kynute-testo-na-buch... ale tento rcp tu, ač postudenu, mě dnes nenechal chladným. S takovým qantem másla na kilo mouky jsem dosud nepekl... Dyť je ho tu ještě víc než v těstě na briošky!!!
Napřed jsem uvažoval, že těsto nechám vykynout v teple a upeču ještě dnes. Pak jsem se lekl té tučnosti a říkám si, že zítra bude těsto z lednice patrně tužší, tak jsem se vrátil k postupu zde uvedenému.
No, uvidíme...
11. 7. 2014 17:56
11. 7. 2014 12:36
14. 5. 2013 17:56
14. 5. 2013 15:55
8. 4. 2013 11:28
26. 11. 2012 12:17
17. 11. 2012 19:13
17. 11. 2012 18:47
16. 11. 2012 12:24
16. 11. 2012 11:17
13. 10. 2012 07:39
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 16 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 16 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 20 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 4 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 8 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 9 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 9 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 9 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 9 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 10 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: koláčky za studena koláče kolac vlčnovské koláče kynuté těsto za studena koláče kynuté za studena převalovane kolače vlčnovské koláčky koláče kynuté v lednici převalované svatební koláče recept jak se dělá kvásek koláčky kynuté za studena těsto kynuté za studena vlcnovske kolacky recept recept na vlčnovské kolače svatební koláče recept recept těsto na koláče kynuté v lednici převalované svatební koláče tvarohovy kolac za studena kynuté koláče za studena
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, mléko, droždí čerstvé, sůl, vejce, mouka hladká, tvaroh, vejce, cukr, pudink vanilkový, rozinky, povidla švestková, máslo, cukr moučkový, mouka polohrubá
Koláče za studena
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnjW
137 názorů