Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláče za studena

Typické moučníky vhodné na slavnostní příležitosti se připravují poměrně zdlouhavě díky odpočinku těsta v chladu. Ovšem čekání na dobře prokynuté těsto se vrátí v úžasné chuti a vláčnosti upečených a drobenkou ozdobených koláčků.

Hodnocení receptu je 5,0 (109×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 122 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby kynutí a odležení

130 min (122 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby kynutí a odležení)

24. 1. 2011 21:07

Suroviny pro 100 kusů

100 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie46 988 kJ / 11 230 kcal
Bílkoviny320,36 g
Tuky614,99 g
Vláknina41,24 g
Cholesterol 3,52 g
Sodík 1,22 g
Sůl2,47 g
Sacharidy1 082,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od sestry už léta, nejsem odborník na převalovaná těsta, proto dělám toto a vždy se povede. Nebojte se, že těsto nenakyne, nakyne. Koláče jsou vláčné, neosychají, teda pokud by na to měly zrovna čas.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Alena

21. 10. 2015 19:21

Chci to zkusit.

casino casino

12. 7. 2014 08:48

Consummatum est:-))
Nevím, kde soudruh udělal chybu, ale jak večer dal tak ráno vyndal z lednice takový skorobeton, který o nějakém vykynutí jako by ani neslyšel:-D Vím ale, že s podobnými těsty není třeba čekat, tak jsem se dal do práce...
S těstem se překvapivě dobře pracuje:yes: Je dostatečně "dlouhé" (oproti těstům s polohrubou moukou s vyšším obsahem tuku) a při vázání se spoje VELMI dobře "lepí".
Příjemně mě překvapilo, že i přes vysoký podíl tuku v těstě jsou koláče docela normální a ne jako cukroví:yes:
Z dávky jsem napekl 105 kousků

senky senky

12. 7. 2014 07:56

casino: Večer budu taky zadělávat, pošlu je synovi do Německa. Dávno jsem je nedělala a přitom je máme tak rádi, jsou křehké, vláčné, no prostě mňam ;-)

casino casino

11. 7. 2014 22:07

Tak, těsto už je v chladnici...
Naposledy jsem pekl koláče předefffčírem http://www.labuznik.cz/recept/kynute-testo-na-buch... ale tento rcp tu, ač postudenu, mě dnes nenechal chladným. S takovým qantem másla na kilo mouky jsem dosud nepekl... Dyť je ho tu ještě víc než v těstě na briošky!!!
Napřed jsem uvažoval, že těsto nechám vykynout v teple a upeču ještě dnes. Pak jsem se lekl té tučnosti a říkám si, že zítra bude těsto z lednice patrně tužší, tak jsem se vrátil k postupu zde uvedenému.
No, uvidíme...:-))

senky senky

11. 7. 2014 17:56

janina3365: Tak to mně moc těší, že koláčky chutnají a recept žije :) Díky

janina3365 janina3365

11. 7. 2014 12:36

Koláče jsem pekla již několikrát a pokaždé byly výborné,těsto se dobře zpracovává a při pečení se koláčky nedeformují jako klasické kynuté.Pokud je dobře schováte před rodinou :-)vydrží vláčné i týden.Moc děkuji, :-)jiné již dělat nebudu.Bodík jsem samozřejmě přidala.

senky senky

14. 5. 2013 17:56

tojemaras,Sejbova: to jsem moc ráda:-K:-K Tím jsem si uvědomila, že jsem je dááávno nepekla, musím to napravit;-)

tojemaras

14. 5. 2013 15:55

Musím zase brzy upéct, jsou úžasné a Váš recept předávám dál a dál, nejlepší na tom je, že i po několika dnech jsou koláčky pořád moc dobré.:yes:

Sejbova

8. 4. 2013 11:28

Koláčky jsem o víkendu vyzkoušela a byly vynikající:yes:. S těstem se dobře pracovalo.

tojemaras

26. 11. 2012 12:17

VYNIKAJÍCÍ RECEPT!!! Paní Mrazova, tak mně to naskočilo perfektně, až moc bych řekla, už jsem je pekla tak pětkrát, prostě úžasný recept na koláče a vydrží strašně dlouho

senky senky

17. 11. 2012 19:13

Jani:-) to je v pořádku, ono je to těsto spíš víc křehké, jako převalované, ne jako klasické kynuté na buchty;-):-K Jsem ráda, žes vyzkoušela:-K:-K

MrazovaJa MrazovaJa

17. 11. 2012 18:47

Tak mám vyzkoušeno. Mám pocit, že mě těsto vyskočilo jen o polovinu. Nebylo vůbec nadýchané, jako klasické kynuté těsto. Ale koláčky byly skvělé. Nevím, zda jsem udělala někde chybu...

senky senky

16. 11. 2012 12:24

helena99:To mě těší, že chutnaly :-K:-K

helena99

16. 11. 2012 11:17

Koláčky jsou opravdu vynikající a s těstem se dobře pracuje. Mohu jen doporučit. :yes:

senky senky

13. 10. 2012 07:39

Ivetakucera:díky:-K vyzkoušej;-)

1 4 5 6 7 8 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koláčky za studena koláče kolac vlčnovské koláče kynuté těsto za studena koláče kynuté za studena převalovane kolače vlčnovské koláčky koláče kynuté v lednici převalované svatební koláče recept jak se dělá kvásek koláčky kynuté za studena těsto kynuté za studena vlcnovske kolacky recept recept na vlčnovské kolače svatební koláče recept recept těsto na koláče kynuté v lednici převalované svatební koláče tvarohovy kolac za studena kynuté koláče za studena

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, mléko, droždí čerstvé, sůl, vejce, mouka hladká, tvaroh, vejce, cukr, pudink vanilkový, rozinky, povidla švestková, máslo, cukr moučkový, mouka polohrubá

TopRecepty.cz

Koláče za studena

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnjW