Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláče za studena

Typické moučníky vhodné na slavnostní příležitosti se připravují poměrně zdlouhavě díky odpočinku těsta v chladu. Ovšem čekání na dobře prokynuté těsto se vrátí v úžasné chuti a vláčnosti upečených a drobenkou ozdobených koláčků.

Hodnocení receptu je 5,0 (109×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 122 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby kynutí a odležení

130 min (122 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby kynutí a odležení)

24. 1. 2011 21:07

Suroviny pro 100 kusů

100 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie46 988 kJ / 11 230 kcal
Bílkoviny320,36 g
Tuky614,99 g
Vláknina41,24 g
Cholesterol 3,52 g
Sodík 1,22 g
Sůl2,47 g
Sacharidy1 082,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od sestry už léta, nejsem odborník na převalovaná těsta, proto dělám toto a vždy se povede. Nebojte se, že těsto nenakyne, nakyne. Koláče jsou vláčné, neosychají, teda pokud by na to měly zrovna čas.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

senky senky

26. 1. 2011 12:25

Hana B. (neregistrovaný/á)Doopravdy nakyne;-),na teple jsem nechávat kynout nezkoušela,ale níže se můžeš dočíst,že Majda2 nechala kynout těsto v lednici hoďku,taky nakynulo,vyzkoušej,uvidíš.:-8Večer se dělá těsto i z praktického důvodu,nemusíš se ráno "piplat" s těstem,vyndáš nakynuté z lednice a rovnou koláčuješ.Nemáš ani tolik nádobí ani práce.Většinou začnu ráno kolem 7 a v 9 mám první várku na talíři ke kafču. Když čekáš návštěvu,je to ideální úspora času.;-)

Hana B.

26. 1. 2011 12:08

To těsto doopravdy nakyne v lednici pod vlhkou utěrkou? :-O A těsto musí být v lednici celou noc? :-O Jaký je rozdíl, když kyne pomalu celou noc v chladu, nebo 1 hodinu na teplém místě? Kdybych chtěla proces kynutí urychlit a nechala těsto kynout na teplém místě, tak to bude mít vliv na kvalitu těsta? Jednou jsem dělala koláčky, kde se těsto nesmělo nechat kynout, proto se šuplo do lednice. Chtěla bych koláčky vyzkoušet, proto děkuji za vysvětlení.:-)):-K

Marsi Mesi

25. 1. 2011 20:48

Týýýý jo...ukládám a dávám bodíka:yes::-))s takovou se do těch plesových šatů kurnik šopnik fakt nevejdu:-(:-O:-))

marcelka395 marcelka395

25. 1. 2011 20:13

Nedalo mi to tak jsem tyto koláčky vyzkoušela,dělala jsem je z poloviční dávky;-),nechala jsem kynout asi dvě hoďky,povedlo se a s vykynutým těstem se dobře pracuje:yes:dovoluji si přidat fotku:-K,místo másla jsem použila HERU

mangiochemipiace

25. 1. 2011 16:30

:-O:-p:-p:yes:+bod

maiva maiva

25. 1. 2011 15:57

Určitě zkusím, vypadá to jako recept,po kterém jsem pátrala:-p;-)a ten talíř je skvělý:-K:-K

jajine jajine

25. 1. 2011 15:33

Neznám, ukládám, super:yes::-)

marcik marcik

25. 1. 2011 12:40

vypadají mooc jedle:-p:-K:yes:

zdena 3

25. 1. 2011 11:32

No to je krása a bod.:-K

římanka

25. 1. 2011 10:21

to slyším poprvé, že těsto kyne v lednici, babičkla vždycky říkala na teple:-O, pořád se je co učit. vypadají b o ž s k y

srettka

25. 1. 2011 10:06

velice půvabné koláčky:yes:...jeden jak druhý...no hotové svatební..krása;-):yes:

senky senky

25. 1. 2011 09:36

Kamila (neregistrovaný/á) Nadja Ti odpověděla za mě,je to přesně tak,neboj se toho,žádný učený z nebe nespadl;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

25. 1. 2011 09:07

Nádherné, jen zakousnout!:-p

marcelka395 marcelka395

25. 1. 2011 08:57

Vypadají skvěle:yes:bodík č.15;-)

Pajaska Pajaska

25. 1. 2011 00:37

Nádherné koláčky.Dělávám trochu jiné těsto,ale tohle máslové se musí rozplývat na jazyku.:-p:-p Ten keramický talíř či tác s rukojetí je špica.:yes:

1 6 7 8 9 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: koláčky za studena koláče kolac vlčnovské koláče kynuté těsto za studena koláče kynuté za studena převalovane kolače vlčnovské koláčky koláče kynuté v lednici převalované svatební koláče recept jak se dělá kvásek koláčky kynuté za studena těsto kynuté za studena vlcnovske kolacky recept recept na vlčnovské kolače svatební koláče recept recept těsto na koláče kynuté v lednici převalované svatební koláče tvarohovy kolac za studena kynuté koláče za studena

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, mléko, droždí čerstvé, sůl, vejce, mouka hladká, tvaroh, vejce, cukr, pudink vanilkový, rozinky, povidla švestková, máslo, cukr moučkový, mouka polohrubá

TopRecepty.cz

Koláče za studena

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnjW