Hluchec
Pod názvem hluchec se skrývá slaný koláč z kynutého těsta, původem z Rokycanska. Koláč je plný anglické slaniny a voní po česneku a majoránce. Důležité je, aby byl dobře kořeněný.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 700 kJ / 6 621 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 163,98 g |
Tuky | 290,46 g |
Vláknina | 45,36 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 3,75 g |
Sůl | 9,21 g |
Sacharidy | 818,78 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 6. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hluchec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mDn
Moje poznámka
Hluchec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mDn
Nejnovější recepty
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 8 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 8 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno před 17 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku
Wokurky před 3 minutami
Pečené plněné papriky
Adrienalis před 1 hodinou
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 7 hodinami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 7 hodinami
Belgické vafle
ne.honzula12 před 10 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 10 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 11 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 12 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 13 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 13 hodinami
Tématické fráze:
staročeský hluchec,
bramborový hluchec,
bramborová buchta,
domácí hluchec,
hluchec z cukety,
buchta litina,
litina buchta,
bramborová buchta hluchec,
hluchanec,
kynutá bramborová buchta,
bramborová buchta recept,
staročeský bác,
recept na bramborový hluchec,
bramborové placky litina,
litina recept,
bramboráková buchta,
hluchec pečení,
chluchec,
kvasnicova buchta,
recept na litinu
Suroviny:
mléko,
mouka polohrubá,
brambory,
droždí,
slanina anglická,
sádlo,
majoránka,
česnek,
sůl,
kmín celý,
vejce
Komentáře (38)
Přidala jsem pár foto.
Recept: 90 dkg brambor nastrouhaných na jemno, 45 dkg hrubé mouky, 1 ks droždí, 1/4 l horkého mléka, 1 vejce, 7 stroužků utřeného česneku, sůl, pepř, kmín, majoránka, to vše dle chuti. Vše smícháme a necháme aspoň 1 hodinu kynout.
Do pekáče nalijeme 1,5 dl oleje a rozpálíme ho v troubě.Až je olej rozpálený, tak vlijeme do pekáče těsto.Utvoří se hned kůrka a těsto se nepřipeče.
Dobrou chuť.
Ak používaš sušené droždie, tak platí pomer cca 1:3. Teda množstvo čerstvého droždia vydelíš 3 a máš množstvo sušeného.
Věrka.:Ahoj , mam otazku , co je popenec ? A kolik sucheho drozdi / Jsem v Canade, drozdi v kostkach se zde uz davno neprodava
P.s.zdravím tímto srdečně paní Mužíkovou nahoru do nebe
U nás na Šumavě mu říkáme BÁČ.