Hluchec
Pod názvem hluchec se skrývá slaný koláč z kynutého těsta, původem z Rokycanska. Koláč je plný anglické slaniny a voní po česneku a majoránce. Důležité je, aby byl dobře kořeněný.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 700 kJ / 6 621 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 163,98 g |
Tuky | 290,46 g |
Vláknina | 45,36 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 3,75 g |
Sůl | 9,21 g |
Sacharidy | 818,78 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 6. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hluchec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mDn
Moje poznámka
Hluchec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mDn
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 17 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 19 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kacaba10 před 43 minutami
Krkovička na česneku
Ostluzina před 1 hodinou
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 10 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 12 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 13 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 15 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 16 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 16 hodinami
Tématické fráze:
staročeský hluchec,
bramborový hluchec,
bramborová buchta,
domácí hluchec,
hluchec z cukety,
buchta litina,
litina buchta,
bramborová buchta hluchec,
hluchanec,
kynutá bramborová buchta,
bramborová buchta recept,
staročeský bác,
recept na bramborový hluchec,
bramborové placky litina,
litina recept,
bramboráková buchta,
hluchec pečení,
chluchec,
kvasnicova buchta,
recept na litinu
Suroviny:
mléko,
mouka polohrubá,
brambory,
droždí,
slanina anglická,
sádlo,
majoránka,
česnek,
sůl,
kmín celý,
vejce
Komentáře (38)
Přidala jsem pár foto.
Recept: 90 dkg brambor nastrouhaných na jemno, 45 dkg hrubé mouky, 1 ks droždí, 1/4 l horkého mléka, 1 vejce, 7 stroužků utřeného česneku, sůl, pepř, kmín, majoránka, to vše dle chuti. Vše smícháme a necháme aspoň 1 hodinu kynout.
Do pekáče nalijeme 1,5 dl oleje a rozpálíme ho v troubě.Až je olej rozpálený, tak vlijeme do pekáče těsto.Utvoří se hned kůrka a těsto se nepřipeče.
Dobrou chuť.
Ak používaš sušené droždie, tak platí pomer cca 1:3. Teda množstvo čerstvého droždia vydelíš 3 a máš množstvo sušeného.
Věrka.:Ahoj , mam otazku , co je popenec ? A kolik sucheho drozdi / Jsem v Canade, drozdi v kostkach se zde uz davno neprodava
P.s.zdravím tímto srdečně paní Mužíkovou nahoru do nebe
U nás na Šumavě mu říkáme BÁČ.