Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hluchec

Pod názvem hluchec se skrývá slaný koláč z kynutého těsta, původem z Rokycanska. Koláč je plný anglické slaniny a voní po česneku a majoránce. Důležité je, aby byl dobře kořeněný.

Hodnocení receptu je 4,9 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min + 60 minut kynutí

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava, + 60 minut kynutí)

11. 6. 2008 09:58

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie27 700 kJ / 6 621 kcal
Bílkoviny163,98 g
Tuky290,46 g
Vláknina45,36 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 3,75 g
Sůl9,21 g
Sacharidy818,78 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tento recept mám od své babičky, takže už je hodně starý. Nejlepší pekáčky na hluchec jsou ty staré litinové. K hluchci je dobrá bramborová polévka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Bělohlavá

9. 6. 2015 09:03

Moc dobré papáníčko, také často doma pečeme.
U nás na Šumavě mu říkáme BÁČ.

JanaKrakonos

22. 2. 2012 14:01

Iljusa:Moje babička, která HLUCHEC pravidelně pekla, byla z Rokycan!

JanaKrakonos

22. 2. 2012 13:59

Jako děti jsme HLUCHEC měli velmi oblíbený. Tenkrát mě vaření moc nezajímalo, a až když babička, která hluchec pravidelně pekla, zemřela, začala jsem se po něm shánět. Je tu několik maličko různých receptů a připomněly mi dětství a dospívání. Už jsem ho třikrát pekla, nikdy nevydrží do druhého dne. Je výborný teplý i na studeno!:yes::-))

Ivana Ch

9. 4. 2010 06:13

Znám, moc dobrý.

milena999

1. 11. 2009 19:55

já to znám pod názvem litina.Je to super a k bramboračce tuplem!!!!:-p

Iljusa Iljusa

1. 11. 2009 17:06

Naše oblíbená pochoutka.

Věrka.

9. 8. 2009 09:38

My jsme tomu doma říkali bramborová buchta. Dávali jsme skoro všechno co autorka, akorát jsme přidávali různé zelené bylinky, jako kopřiva, petžel, kontryhel, popenec, prostě co bylo a dělali jsme jí hlavně na velikonoce. Místo salámu nebo slaniny se může dát uzené maso a s tím je to o moc dobřejší.:-p

Iljusa Iljusa

9. 7. 2009 23:11

Znám skoro totožný recept (není tady autor od Volduch u Rokycan? - tam se peče na pouť v srpnu ;-)), tuku dávám 18 dkg, 3 brambory. Velmi mňamkozní :-p:-p
http://recepty.vareni.cz/hluchec/

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 7. 2009 22:31

No, ode mne tady bod rozhodně chybět nesmí!:yes:

Jenda1 Jenda1

9. 7. 2009 22:22

Jen to mňamka a posílám bodíka:-p:-p;-).
:-!:-)):yes::yes::yes:

spagetka spagetka

15. 11. 2008 10:19

Já si teď teprve taky všimla, že tam není množství droždí :-(, ale protože jsm zvyklá na nadýchaný a vysoký, tak dávám celou kostku (42 g), pokud máte raději nízký a hutnější, stačí půlka :-p;-)

Olina-preclik Olina-preclik

14. 11. 2008 23:01

Ani se neptej kočko, důchodci mají nejmíň času,;-) střídavě se školím, hlídám vnoučata a hlídám druhou dceru, která má rizikové těhotenství. Teď mám týden trochu "fraj" a pak se zase ani nezastavím. A taky už moc nevařím a tak mě ty dobroty tady trochu vyvádějí z míry. Uvidím, co bude dál. Páčko, Olina:-))

vybusna vybusna

14. 11. 2008 22:54

preclik 100 rokov som ta nevidela...kdeze si bola

Olina-preclik Olina-preclik

14. 11. 2008 22:30

Tak zpět, jak je to zase namačkané, tak jsem si nevšimla, že množství droždí tam vůbec není a těch 20 dkg je slaniny.

Olina-preclik Olina-preclik

14. 11. 2008 22:29

Toho droždí je tam opravdu skoro 1/4 kg?

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: staročeský hluchec bramborový hluchec bramborová buchta domácí hluchec hluchec z cukety buchta litina litina buchta bramborová buchta hluchec hluchanec kynutá bramborová buchta bramborová buchta recept staročeský bác recept na bramborový hluchec bramborové placky litina litina recept bramboráková buchta hluchec pečení chluchec kvasnicova buchta recept na litinu

Suroviny: mléko, mouka polohrubá, brambory, droždí, slanina anglická, sádlo, majoránka, česnek, sůl, kmín celý, vejce

TopRecepty.cz

Hluchec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mDn