Klobásový dlabanec

jahoda Kuchařka: jahoda

Doba přípravy: 24hodin nakládání + 45minut pečení 2x zapékací miska 15x20cm Mleté maso 15 názorů

Suroviny

500 g mletého vepřového bůčku
200 g mletého plecka
100 g mletého hovězího masa
250 g vepřové kýty na kostky
2 rohlíky
150 ml mléka na namočení
100 ml suchého bílého vína
150 ml vody
1 lžíce koření (vaše oblíbené na maso)
plátky slaniny
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si nakrájíme rohlíky na malé kousky a namočíme v mléce. Smícháme veškeré mleté maso, přidáme, nakrájené vepřové, namočené rohlíky i s mlékem, víno, 1 lžíci koření, příp. přidáme ještě česnek, sladkou papriku, pro labužníky i čabajskou klobásku. Důkladně promícháme a necháme uležet 24 hodin.

  2. Druhý den přidáme 150 ml vody a ještě pořádně promícháme. Já dělávám vzorek, abych věděla, zda-li nechce něco přidat (malou placičku osmahnu na pánvi).

  3. Zapékací misky vyložíme plátky slaniny, natlačíme směs a nahoru opět plátky slaniny. Dáme do studené trouby a při teplotě 220°C pečeme asi 45 minut.

  4. Podáváme teplé (pustí hodně šťávy) např. s bramborem a kysaným zelím nebo studené s čerstvým chlebem a okurkou.

Poznámka

Zdroj: Koření od Antonína

Koho nechytne recept, může se třeba inspirovat jednoduchým zdobením ze zeleniny :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Klobásový dlabanec

Tématické fráze: klobásový panáček klobásový salát klobasovy gulas klobasovy dort klobásové koření klobásové maso klobásové aranžmá dlabanec klobasovy salát recept klobásoví panacci klobásový muz s chlebem obsah klobásového koření klobásová směs klobásoví guláš recept recept na dlabanec klobaskovy salát klobásové kořenící směsi teply klobasovy salat klobaskove aranžma klobásové placičky v troubě