Nadýchaný hrnečkový perník
Perník patří mezi velmi jednoduché buchty a je rychlý na přípravu. Navíc se dá připravit osvědčenou hrnkovou metodou, proto nepotřebujete váhu. Potřený marmeládou a politý čokoládou - to je přesně ten, který nám pekly naše babičky k víkendové snídani.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 35x25 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 260 kJ / 4 364 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,68 g |
| Tuky | 155,31 g |
| Vláknina | 26,00 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 209 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 644,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme hluboký plech, vymažeme ho tukem a vysypeme hrubou moukou. Místo toho můžeme plech pouze vyložit papírem na pečení.
Krok 2: Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, kakao, kypřicí prášek do perníku a promícháme. Přidáme mléko, olej, vejce a opět promícháme. Do těsta můžeme přidat nasekané ořechy.
Krok 3: Těsto vylijeme na připravený plech a vložíme do středně předehřáté trouby.
Krok 4: Pečeme zhruba 20 minut při teplotě 170 °C, řídíme se zkušeností s vlastní troubou.
Krok 5: Hotový perník potřeme marmeládou, polijeme čokoládou a posypeme kokosem.
Zveřejněno 14. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadýchaný hrnečkový perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YM42
Moje poznámka
Nadýchaný hrnečkový perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YM42
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 2 hodinami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 7 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 22 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 23 hodinami
Neapolský salát
Přidáno 18. 12. 2025 12:37:40
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborný piškotový korpus na dorty
lenkadra před 1 minutou
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 56 minutami
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 1 hodinou
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 1 hodinou
Rýžový nákyp
josef.ridic před 1 hodinou
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 3 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 5 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 6 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 7 hodinami
Tématické fráze:
perník,
pernik recept,
hrníčkový perník s marmeládou,
perník na plech hrníčkový s jablky,
hrnickovy pernik,
nadýchaný hrníčkový perník,
pernik na plech,
recept na perník,
nadýchaný perník recept,
perník na plech nadýchaný,
nadychany pernik,
pernikova buchta,
recept pernik,
nadýchaný perník s jablky,
hrnkovy pernik,
domácí perník,
hrnickovy pernik s jablky,
hrníčkový recept na perník,
nadýchaný perník na plech,
jemny pernik
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
mléko,
olej,
vejce,
prášek do perníku,
cukr vanilkový,
kakao,
ořechy,
poleva čokoládová,
marmeláda,
kokos strouhaný,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (221)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Luxusně nadýchaný, krásně provoněl celou kuchyň.
Příště si musím schovat hned po upečení 🤣🤣🤣.
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 1,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A s rodinou sme ho snědli hned 1 den
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jinak za mě dobré.
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Občas se stane, i těm nejlepším, že se něco nepodaří.
Andělsky nadýchaný perník
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0Používám špaldovou hladkou mouku a výborný!
Když jsme dělali poprvé, dělala jsem od oka, míchala vidličkou v hrnci a pekla v kamnech. Tak výborný už nikdy neudělám
Jo dnes dělám ve formě tak jsem na to zvědavá . Ale zatím dobrý ????
Doma se po něm vždy jen zapráší a děti ho zbožňují.
dnes jsem vyzkoušela recept poprvé a musím říct, ze vynikající.Do těsta jsem teda přidala místo jednoho vajíčka 2 a trochu skořice, mimo jiné jsem do těsta přidala ještě nastrouhané jablka a vlašské ořechy,potřela ostružinovou marmeládou, tento recept doporučují.Výborné.
Jinak je lepší ten perník ještě vlažný na podél rozříznout a marmeládu dát dovnitř, zůstane i déle vláčný.