Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkova masová konzerva

Pokud chcete dlouhodobě skladovat maso, nemusí nutně skončit v mrazáku. Zkuste si vyrobit domácí vepřovky. Konzervace masa ve vlastní šťávě je jedním ze skvělých způsobů zpracování. Až si ho namažete na čerstvý chléb, vzpomenete si na mladá léta.

Hodnocení receptu je 5,0 (117×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 180 min

240 min (60 min příprava + 180 min tepelná úprava)

24. 2. 2011 08:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

14 sklenic

Nutriční hodnoty

Energie26 820 kJ / 6 410 kcal
Bílkoviny1 130,00 g
Tuky210,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,35 g
Sodík 2,90 g
Sůl5,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hospodyňka

4. 2. 2016 10:43

Milan Matej:

Milan Matej:
Díky za radu a doma jsme usoudili, že cibuli s česnekem si dáme čerstvou k té domácí vepřovce na talíř

Milan Matej

3. 2. 2016 20:22

s cibulí bych byl opatrný spíš vůbec a pokud jedině smaženou cibule ráda kvasí a to i vařená ;-(

Kadlik Kadlik

2. 2. 2016 20:13

Hospodyňka:

Dobrý den... ne, nekazí... spíš chytá ztracenku! Mizí rychleji, než stačím zavařovat další. Ale opravdu je nutná sterilace 2x, vyhnat teplotu nad 100°C, a držet ji.

Hospodyňka

2. 2. 2016 12:13

Dotaz nekazí se maso , když je zavařeno i s česnekem popřípadě s cibulí?

Anna Jarošková

28. 1. 2016 16:24

Zkouším dnes dělat tu vepřovou konzervu.Jsme s manželem zvědaví,dokonce jsme jeli pro maso.:-)

viktor

17. 1. 2016 22:24

S odpuštěním,já se s tím až tak neseru.Do papiňáku bůčku kus,pár cibulí a česnek,půl lžičky rychlosoli(maso zůstane červené a nezhnědne),1 - 1,5 hod povařit,v papiňáku nechat zchladnout,po vyjmutí rozmatlat šťouchadlem na brambory,dosolit,pepřit obobkovat a td.postupovat podle potřeby.Nezavařuju,dělám pro týdenní zpotřebu do ledničky ( pro jednoduchost se s tím nepárám),jak je chuť tak mám za 2 hod hotovo.;-)

JarmilaKolinková

28. 12. 2015 21:41

Rudolf Zábrodský:

casino casino

6. 12. 2015 01:57

Tom Beyk: Martin:
No, snad Kadlik: promine, že se vykecáváme pod jeho receptem:-)

Martin:
Připravil jsem maso podle vašeho návoduhttp://www.zabijacky.cz/news/zavarovani-masa-do-sk...:yes:
a za sebe rád říkám, že něco podobného, chuťově vyváženého, DOMA PŘIPRAVENÉHO, jsem už dlóóóuho nejedl:yes:
No, a mačaft nad tou vepřovinou taky pochrochtával blahem a komplimenty nešetřil...:-))
***
Zavařoval jsem do masovek PIKOK 300g od Lidla.
Z masa 1,5kg (1kg libového bůčku + 0,5kg plecka + 1kg obíračky pečené pro výpek na zalití masa ve skle) čisté váhy bylo na zkoušku 6ks a jenom se po nich zaprášilo:yes:
Zavařoval jsem (92°C, 2x 60 minut) v kastrole a příště budu konzervovat v zavařovacím kotli, co jen se do něho vejde...:-)

Tom Beyk Tom Beyk

4. 12. 2015 00:17

Martin:...jak jsem psal již v předminulém komentáři - kůži nahoru nedávám - zůstane celá a je tuhá. Někdy nechávám kůži na masu ale dám ty kousky tak aby kůže nebyla navrchu. Jinak dávám kousek kůže jen na dno. Ten rosol vzikne z těch dvou lžíc čisté vody kterou naliji navrch masa.
S normální solí je maso nakonec méně růžové, ale opravdu o trošku.
Mimochodem máte úžasné sklenice na zavařování:yes:

Rudolf Zábrodský

3. 12. 2015 19:09

Chci poslat recept na můj email!:yes:

Martin

3. 12. 2015 18:35

Tom Beyk: Měl bych na Vás prosím dva dotazy - jak vypadá ta kůže, kterou dáváte nahoru na maso, po otevření sklenice ? Rozpadne se úplně nebo je tam pořád ? My to zaléváme takovým "polovýpekem - polovývarem" viz http://www.zabijacky.cz/news/zavarovani-masa-do-sk..., a toho rosolu bychom tam klidně snesli více :)
A druhý dotaz - když nedáváte rychlosůl, ale normálně solíte - jak moc jiná je výsledná barva masa ve sklenici? Nevypadá to pak jak normálně vařené maso ?

Tom Beyk Tom Beyk

2. 12. 2015 15:21

Quina:...protože do mě bližní kvůli rychlosoli také pořád ryli, tak už ji dva roky nepoužívám. Používám normální sůl a navíc jsem po četných pokusech zjistil, že stačí 15g na kg masa a je to výborné. S normální solí ztratí maso trochu barvu ale nevadí.
Vepřové zavařené s ml.cukrem (mladým?, mletým?) by mi asi nechutnalo:-D:-D:-D:-((
Kvůli těm stupňům: používám desetilitrový hrnec, na dno položím obráceně kvalitní vietnamský pařák bez nožiček (po dvou použitích na knelíky upadly), dám sklenice a vodu nad víčka. Když začne voda bublat tak vím, že dle zákonů Země má voda kolem sta stupňů Celsia což na zavařování stačí.:-)

Quina

27. 11. 2015 02:38

Tom Beyk: Místo rychlosoli stačí trochu ml.cukru, tu službu to udělá také.
Rychlosůl je rakovinotvorná ;-(

toncek

19. 11. 2015 21:07

casino: nejlepší v troubě,stačí, když to tak pomalu, sem tam probuble, pokud to dáš do plechu, tak si do té tróby dé i flašku s vodó!!dyž buble pomalu, je to akorát:-*

casino casino

19. 11. 2015 20:44

;-)
toncek:
100-120 st.C.
Kadlik:
100 - 110 stupňů,

Chlapi, jak to dokážete:-O
V autoklávu, nebo v peci?;-)

1 2 3 4 5 6 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domaci masova konzerva domací masové konzervy domácí zavařované vepřové maso domácí vepřová konzerva zavařovaní masa domácí zavařování masa zavařování masa do plechovek domácí masové konzervy recept konzervy na zavařování domácí vepřovka zavařování do plechovek kadlikova vepřová konzerva zavařování do konzerv plechovky na zavařování masa plechovky na zavařování zavařování masa recepty vepřová konzerva zavařování konzerv domácí vepřové konzervy recept na masovou konzervu

Suroviny: maso vepřové, podbradek vepřový, kůže vepřová, česnek, sůl, pepř mletý, kmín celý

TopRecepty.cz

Kadlíkova masová konzerva

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5l9v