Kadlíkův ovarový lalok "Natrhprdel"

Kadlik Kuchař: Kadlik

dle odvahy konzumentů Vepřové maso 37 názorů

Suroviny

1,5 kg vepřový lalok
polévková lžíce sušených chilli papriček
česnek
sušená pálivá paprika
sušená kadeřavá petrželka
sušený libeček
sůl
pepř
sojová omáčka
chilli omáčka
worchester
kečup
hořčice
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na tradičním čtvrtečním setkání s kamarády u piva jsem byl "vyhecován", abych na příští posezení připravil něco opravdu pikantního k pivu, že tvarůžkových topinek už bylo dost... Tak jsem cestou domů koupil krásný kus syrového vepřového laloku (podbradku), doma ho očistil, hodil do hrnce, zalil vodou, do které jsem hodil plnou polévkovou lžíci sušených chilli papriček, plnou hrst sušené kadeřavé petrželky, stejně tak i sušené lístky libečku, sůl...

  2. vařil jsem asi třicet minut, lalok opláchl a nakrájel na plátky asi na čtyři prsty silné a nechal vychladnout.

  3. Vývar jsem zcedil, ty rozvařené lístky a papričky dal do mísy, přidal kečup, worchester, hodně česneku, sojovku, mletou pálivou papriku, chilli omáčku, feferonkovou hořčici... rozetřel na kašičku, kterou jsem ony kusy masa potřel a uložil do ledničky. Přesný poměr ingrediencí si nepamatuju, neb jsem toto vyráběl ještě ve čtvrtek v noci, po návratu z onoho pivního sezení.

  4. V pátek odpoledne jsem první malý pláteček ochutnal. Po spotřebování asi deseti papírových kuchyňských utěrek na odstranění potu z tváře jsem vše pečlivě zabalil do mikrotenových sáčků a do příštího čtvrtka uložil do ledničky.

  5. Zcezený vývar jsem dal zamrazit k dalšímu zpracování, ale pravděpodobně bude muset být zlikvidován jako vyhořelé palivo z Temelína. Zprávu o reakcích kamarádů doplním příští čtvrtek večer..

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 398 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kadlíkův ovarový lalok "Natrhprdel"

  • Yvona Yvona

    tak jdu na něj a potom uvidíme tedy



    :-)

    Odpovědět

  • Nadia22 Nadia22

    To jsem se pri cteni receptu jeste tak nenasmala, jako ted.:-D:-D:-D. Vy jste ale sprymar Kadliku:-). Jsem si jista, ze jste sve pratele "prekvapil".:-D Jinak, co se ostreho tyce, ja muzu......

    Odpovědět

  • Mirka Mirka(neregistrovaná)

    Super recept, vtipně napsaný, děkuji!

    Odpovědět

  • kofola kofola

    Přidal jsem na naložení omáčku MUČÍTO.Prostě bomba.Potom musíš do potoka.:-p:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    :-D:-D:-DTo jsem se nasmála a recept nemá chybu. Já totiž laloky miluju a ještě k tomu ostré:-p:-*...+1

    Odpovědět

  • Milan Milan(neregistrovaný)

    Ten recept nemůže být vůbec špatný :-D ... indigrience se vsáknou do masa a chuťovně se zjemní. Takže to může být celkem dobrá pochoutka :-p Navíc po pátým pivě to bude pánů šum a fuk. Ten zmrazený sajrajt v žádným případě nevyhazujte :-! a uchovejte na další pivní večírek. Kupte vepřové koleno, sajrajt nalijte do hrncu a zbytek dolijte čistou vodou. Koleno ochutíte a vaříte podle běžného receptu. A těď pozor :-! Na správné dochucení kolena přidejte jednu polévkovou lžíci kypřícího prášku do perníku. Chuťově to je nepopsatelný zážitek :-(( ... Ten další sajrajt který vznikne se dá použít snad už jen na "Vepřové pardubické koláčky". Dejte vědět, jak to dopadlo :-D

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-)):-))bezva recept,skvěle napsáno,takové čtivé recepty mám ráda....a ty komentáře,bomba..... -aspoň se člověk od srdce zasměje.Ať si to kámoši užijou z prnlá hrndlá....:yes::yes::yes:Posílám bodík a ukládám ,až bude ta správná příležitost uvařím...:-!:-!

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Kadliku, ako to dopadlo, prežili všetci?

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    Až budu chtít spáchat sbevraždu tak si to udělám:-D
    Spolykám tubu prášku na cholesterol a jdu na to!!!
    Bodík :yes: letí vzduchem (resp. po drátech) a přidávám do oblíbených::-p
    http://clupmi.blog.cz

    Odpovědět

  • marcik marcik

    bez komentáře;-):-K+17:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-D:-D:-D+16:yes::-D:-D:-DNejde,než udělit další+16:yes:Ostré,nemůžu,ale ty komentáře-to je pecka:-*:-D:yes:

    Odpovědět

  • kočka kočka(neregistrovaná)

    Karel je šikovný - co se týká vaření - nebojí se ničeho!!! A mohl by v tomto duchu sepsat svojí "kuchařku" - určitě by šla dobře na odbyt ( a doplnit úsměvnými příběhy z jeho života !!!!!). Kdyby to šlo, dala bych zrovna 100 bodů:-)), páč jen jeden - je málo:-(

    Odpovědět

  • laine laine

    Stylisticky podáno :-D:-D takhle by se měl psát každý recept ... člověk se řádně nasměje :-)) jinak určitě dobrota - připravím pro rodinu - my máme hubu z plechu a děda má umělý patro takže to bude fajne bašta :-D ... dávám :yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • Pajaska Pajaska

    :-D:-D:-D Kadlíku,tak to jsem na ty reakce hodně zvědavá a bude to chtít asi mnohem větší hašení,takže alesoň štěně navíc.:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: vepřový lalok vepřový lalok recept vařený vepřový lalok recept vepřový lalok recepty paprikový lalok vepřovy lalok vařeny vareny lalok vepřový podbradek paprikový lalok recept uzený lalok vařený vepřový lalok vepřový lalok uzeny vareny podbradek uzený lalok recept vařený lalok recept peceny lalok recept na uzený lalok vepřový lalok pečený podbradek recept recept na veprovy lalok

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít