Domácí chléb bez hnětení
Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 29 748 kJ / 7 110 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,75 g |
Tuky | 32,75 g |
Vláknina | 87,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,84 g |
Sůl | 32,00 g |
Sacharidy | 1 448,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.
Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.
Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 3. 2015 17:17
19. 2. 2015 23:16
joyceee:
19. 2. 2015 14:37
17. 2. 2015 17:33
7. 2. 2015 10:48
28. 1. 2015 20:52
17. 1. 2015 08:46
11. 1. 2015 18:11
21. 10. 2014 15:02
15. 10. 2014 11:49
14. 10. 2014 15:12
Té vody jste asi dala moc. Husté těsto nevadí, podstatné je, že musí dlouho kynout.
14. 10. 2014 13:44
14. 10. 2014 10:11
Zkoušela jsem tvůj chleba. První dva jsem dělala 2hrnky poloh. mouky a 2 hrnky hladké. Byl super. Snězený za 3 hodiny. Třetí chleba jsem dělala 1 hrnek žitné, 1 hladké a 2 polohrubé plus ostatní ingredience a vody 2 a čtvrt hrnku, zdálo se mi husté těsto. Po upečení bezva, ale když jsem ho rozřízla zdál se mi měkký a lepil se na nůž. naspod mi přišel jako zákalec. Můžeš mi poradit čím to bylo jestli vodou nebo moukou? Kyne mi 14 hodin. Moc Tě prosím o radu. Děkuji
10. 10. 2014 15:42
10. 10. 2014 15:37
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 12 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 14 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 16 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč s drobenkou
Marcela0123 uvařila před 27 minutami
Citrónová babeta
hellokittq.natq uvařila před 1 hodinou
Maminčin rýžový nákyp
bohdana uvařila před 2 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 2 hodinami
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 3 hodinami
Kynutý makový závin
Kamilana uvařila před 3 hodinami
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kika95 uvařil před 3 hodinami
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 4 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 5 hodinami
Babiččin králík na černo
AndelaC uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Velký přehled druhů mouk: Která se hodí na kynuté těsto, která je vhodná na zavářky
Co přidat do chleba, aby pěkně voněl. Poradíme, jaké koření se nejlépe hodí
Za chléb a pečivo platíme stále více. Jak je uchovat co nejdéle v dobrém stavu. Jak je skladovat a předcházet plesnivění
Další recepty
Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku
Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda
Domácí chléb bez hnětení
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B8PJ
461 názorů