Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

28. 2. 2011 15:28

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie29 748 kJ / 7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

dokom

1. 10. 2018 07:57

Chléb je výborný a téměř bez práce. Manžel rád peče, ale dělá z toho obřad /zamatlá celou kuchyň/vyzkoušel už hodně receptů, já jsem našla tento a je nejlepší.:-!:-!:-! Pečeme v remosce. :yes:

Hambro Hambro

17. 7. 2018 14:33

dajzy69: Nemusíš se bát a klidně cibulku přidej. Mám to vyzkoušené a chutnalo nám :yes:

marbene marbene

15. 7. 2018 10:55

Dnes jsem zkoušela upéct tento chleba.Pekla jsem ho v nerezovém kastrolu.Zvrchu je krásně upečený,ale ze spoda je bílý.Jestli to je tím nerezem nebo v čem je chyba.Příště ho zkusím v té skleněné míse a uvidímJinak mám vyzkoušený chleba,který mám upečený cca za 3 hodiny.Ten hodím na skleněné víko od mísy vyložený pečícím papírem,potřu ho vodou a peču.

dajzy69

19. 6. 2018 14:16

Výborný !!!! Zkoušel jste někdo přidat např. Pečenou cibulku? Bojím se co by to s těstem udělalo...

tejaja tejaja

14. 5. 2018 12:30

srettka: Žiadne sklo nepraskne, len nesmie naň prísť kontrastná teplota. Takže ak vyberiem čokoľvek z rúry v horúcom skle, treba postaviť na drevenú podložku, nie na niečo kovové a studené. Ak ti na horúce sklo prskla studení voda, fakt stačí kvapka a môže prasknúť. Preto aj ak treba niečo podliať v rúre v skle, vždy horúcou vodou, ;-)

srettka

14. 5. 2018 12:14

magdalenka: A neprdne?:-O Mě se jednou povedlo cáknout na dekl ze skleněného pekáče, který jsem vytáhla z trouby a praskl. Jinak by se mi to líbilo. Já mám ráda sklo do trouby, protože je do něj krásně vidět.

magdalenka magdalenka

14. 5. 2018 10:15

Lilith-Isa: bez problémov. Ja som piekla v sklenej jenskej mise.

Lilith-Isa Lilith-Isa

14. 5. 2018 10:07

Úžasný recept , pokaždé se povede :) jen se chci zeptat jestli jde použít skleněná zapékací mísa? :-8:-8

marbene marbene

25. 3. 2018 10:58

Psala jsem,že chleba je výborný.Akorát ho zkusím upéct ve skle.Naspodu je světlý.A musím ještě vyzkoušet,jestli je lépe upečený na dolní mřížce nebo na středu:-):-):-)

marbene marbene

13. 3. 2018 13:47

Dnes jsem pekla poprvé a můžu jen doporučit<3<3<3;-)

ellen

3. 9. 2017 11:37

Tento chleba peču už léta, ještě se mi nikdy nestalo, že by se nepovedl a všem chutná. Peču ve skle (sklo se dobře rozpálí), místo 1 hrnku hladké mouky dávám 1 hrnek polohrubé - chleba je pak kypřejší. Po 15 minutách a pak asi tak každých 10 minut během pečení potírám chleba slanou vodou (pomocí mašlovačky), a po upečení a vyklopení ze všech stran, aby kůrky nebyly příliš tvrdé, a chleba při pečení nepopraská. Zatím jsem lepší recept na chleba nenašla.

cathleen cathleen (moderátorka)

3. 5. 2017 12:35

leosek: ale tady přeci jsme na receptech:-!
Jen jsou tu u každého vyžadovány základy slušného chování, včetně slušně psaných komentářů pod recepty - proto tahle upozornění ;-)

leosek

3. 5. 2017 12:19

tejaja: Dobrý den,bude lepší když se budete starat o recepty a ne o moji osobu.Nazdar:-!:-!:-!

Lenunka Lenunka

2. 5. 2017 20:50

tejaja: někteří lidé ani nevědí, co to je. Děkuji Vám :-):-K

tejaja tejaja

2. 5. 2017 20:21

leosek: Trocha slušnosti nezaškodí nikomu, čo ty na to?

1 2 3 4 5 6 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ