Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocné tvarohové knedlíky

Ovocné knedlíky jsou v české kuchyni nepostradatelné a každý je má rád. Těsto z tvarohu je jednoduché, rychlé a chutné. Tyto ovocné knedlíky zvládnou i méně zkušení.

Hodnocení receptu je 5,0 (230×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 5 min

30 min (25 min příprava + 5 min tepelná úprava)

5. 7. 2008 21:35

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Nutriční hodnoty

Energie6 005 kJ / 1 435 kcal
Bílkoviny60,18 g
Tuky48,96 g
Vláknina7,20 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 604 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy184,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

martiline martiline

14. 5. 2016 13:00

:-) Skvost. Byly k dnešnímu obědu, s borůvkami a z jedné a půl dávky pro 5 lidí. :-8 Příště rovnou dvě dávky, protože se to všechno ihned snědlo. :-) S těstem se výborně pracuje, netřeba podsypávat a nedaly skoro žádnou práci, oproti jiným z tvarohového těsta. ;-)

Saphira

5. 5. 2016 20:27

Naprosto super recept :-) Dnes jsem dělala tvarohové knedlíky vůbec poprvé a celá rodina jsme si opravdu moc pochutnali <3 Příště musím udělat z dvojité dávky,aby aspoň něco zbylo na večer :yes: máte ode mě bodík :yes::yes:

Kristýna

20. 4. 2016 12:59

Dobrý den, vynikající recept. U nás si moc pochutnali i masožravci.
Ale co dělám špatně, že mi vždy knedlíky splasknou i když je propíchnu?
Není to tím, té dělám moc slabé těsto?

Honzík :)

31. 3. 2016 21:17

no tak musim rict ze jsou uzasne :-p delal jsem je poprve v zivote a testo jsem si udelal mixerem jelikoz jsem nevedel jak ho rucne zpracovat :-D takže jsem ho udelal mixerem a pak ho dodelal rukama :-D a misto jahod jsem dal mandarinky z kompotu a holky muzu vam rict ze je to jeste vetsi luxus nez s jahodami :-D posypal jsem to cukrikem grankem polil maslem a zradlo je na svete :-D akorat jsem neudelal kulicky jelikoz mi to neslo takze jsem udelal jakoby pirohy ale i tak to bylo gut :-D

Fany 8 let

28. 2. 2016 19:38

Docela mě překvapilo že chutnaly výtečne:-O a super:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K

dendy88

16. 2. 2016 12:36

uzasny testo, kulicky s jahudkama zvladla i 4 let dcera , rychli jednoduchy jidlo, jen na olej jsem zapomela,ale nechybel tam :)

Aleš Horyna

1. 12. 2015 14:17

Knedlíky s jahodami vynikající:-p:-p:-p:-p. Vyzkouším i s jiným ovocem. Jiný recept už nebudu hledat.

Mila

13. 9. 2015 13:10

Výborné!Teď jsme švestkové jedli k nedělnímu obědu a s těstem se krásně pracovalo a bylo moc dobré,děkuji!:-K

Pavla

5. 9. 2015 15:24

Výborné těsto. Moc moc dobré knedlíky.
Dobře se s těstem pracuje.
:yes:

Míša

17. 8. 2015 18:21

vynikající není potřeba nic měnit :-D

malaneta

26. 7. 2015 10:18

knedlíky jsou moc dobré, s těstem se dobře pracuje. I tchýně říkala, že jsou lepší, než její :D

zuzana

12. 7. 2015 09:22

Tvarohové knedlíky podle tohoto receptu se povedly, chutnaly nám a už jsem je pár dní po prvním pokusu dělala znova. Jen jsem si recept trochu přizpůsobila - dala jsem o jednu lžíci oleje víc. Těsto se pak lépe zpracovává. Poprvé jsem těsto vyvalovala, ale pak jsem přešla k osvědčenému způsobu - odkrojit kousek těsta, vytvarovat kuličku, stlačit ji a rukou vytahat do stran kolečko. Malá vychytávka - podívám se, na které straně je kolečko mazlavější a tu použiju jako vnější stranu. Knedlík se tak lépe tvaruje a spojuje.Když se někde udělá dirka, snáz se s mazlavějším těstem zacelí. z jedné dávky mi vyjde cca 15 knedlíků (např. s nevypeckovanou meruňkou). Jahodových možná víc.
Zkusila jsem udělat i pár knedlíků s banánem, jak tu psala jedna pisatelka. Tyto knedlíky nám ale nechutnali. Ačkoliv jsem měla hodně zralé banány, nebylo vůbec chuťově poznat, že v knedlíku jsou. Bylo to, jako bychom jedli prázdný knedlík bez ovoce. Takže já osobně knedlíky s banánem nedoporučuji. S meruňkami a jahodami byly výborné, takže u receptu zůstanu. Samotné nenaplněné knedlíky s čerstvými banány vedle by ale dobré být mohly.
Napodruhé jsem dělala knedlíky z více várek. Banánové jsem udělala na zkoušku hned v té první. Ochutnali jsme a do další várky už jsem banány nedávala. Zbylo mi tedy víc banánů a jelikož bylo horko, bylo třeba je rychle spotřebovat. Samotné čerstvé bychom je asi všechny nesnědli, takže jsem vzala tyčový mixer, banány nalámala do nádoby, přidala trochu cukru a malinko vody a směs jsem rozmixovala. Nalila jsem ji do malých plastových krabiček - vždy do polovičky. Vršel jsem zalila zbylými rozmixovanými jahodami a rychle šup do mrazáku. Je třeba to dělat rychle, aby banány nezačaly hnědnout. Vznikla tak moc dobrá dvojbarevná zmrzlina. :-p

Milen

30. 6. 2015 13:20

Dnes s jahodama a merunkama :-*. Vynikajici recept na fajnove testicko :yes:

Marcela

27. 6. 2015 10:38

Knedlíčky super, díky za tento skvělí recept.:-*

Plumka

19. 6. 2015 20:17

Výborné, s těstem se skvěle pracuje, moc děkuji za super recept!:yes::yes::yes:

1 3 4 5 6 7 14

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tvarohové knedlíky tvarohové knedlíky recept ovocné knedlíky ovocné knedlíky z tvarohového těsta recept na tvarohové knedlíky tvarohové knedlíky s ovocem tvarohový knedlíky ovocne knedliky recept tvarohové knedlíky nejlepší recept recept tvarohové knedlíky tvarohové knedlíčky tvarohové jahodové knedlíky tvarohový knedlík nejlepsi tvarohove knedliky tvarohové knedle tvarohové těsto na ovocné knedlíky knedliky tvarohove ovocné knedlíky s tvarohem tvarohové meruňkové knedlíky recepty tvarohové knedlíky

Suroviny: tvaroh, vejce, mouka polohrubá, olej, sůl, ovoce, máslo, cukr moučkový, smetana kysaná

TopRecepty.cz

Ovocné tvarohové knedlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bxo