Ovocné tvarohové knedlíky
Ovocné knedlíky jsou v české kuchyni nepostradatelné a každý je má rád. Těsto z tvarohu je jednoduché, rychlé a chutné. Tyto ovocné knedlíky zvládnou i méně zkušení.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 005 kJ / 1 435 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,18 g |
Tuky | 48,96 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 299 mg |
Sodík | 604 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 184,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z tvarohu, vejce, mouky, soli a oleje zpracujeme na vále těsto.
Krok 2: Těsto rozkrojíme napůl a z každé části vyválíme plát. Plát těsta nakrájíme na čtverce, do každého zabalíme ovoce, dobře uzavřeme a zakulatíme do tvaru knedlíku.
Krok 3: Připravené knedlíky vložíme do vroucí vody, po chvilce je oddělíme ode dna a jakmile se objeví na hladině, vaříme je ještě asi 3-5 minut.
Krok 4: Knedlíky na talíři poléváme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a přidáme kopeček kysané smetany.
Zveřejněno 5. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocné tvarohové knedlíky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bxo
Moje poznámka
Ovocné tvarohové knedlíky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bxo
Nejnovější recepty
Pečený hejk s hráškovou kaší (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Dušená kedlubna - nízkosacharidová strava pro diabetiky
Přidáno před 3 hodinami
Fazolový salát s rajčaty
Přidáno před 8 hodinami
Čokoládové muffiny
Přidáno 11. 5. 2025 13:00
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno 11. 5. 2025 06:11
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno 11. 5. 2025 05:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát z ředkviček
faluska před 6 hodinami
Chlebová polévka
faluska před 6 hodinami
Buchtičky s vanilkovým krémem jako od babičky
Martina.j před 6 hodinami
Děrovaná buchta
sarkahumlova před 6 hodinami
Pikant zelí s klobásou
MilosCz před 7 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Cadik před 7 hodinami
Krémová polévka z červené čočky
TondaJ před 7 hodinami
Kanadský králík
tara23 před 7 hodinami
Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku podle Čiriny
Helenakle před 7 hodinami
Losos s koprem, hořčicí a petrželovými brambory
Moanka před 8 hodinami
Tématické fráze:
tvarohové knedlíky,
tvarohové knedlíky recept,
ovocné knedlíky,
ovocné knedlíky z tvarohového těsta,
recept na tvarohové knedlíky,
tvarohové knedlíky s ovocem,
tvarohový knedlíky,
ovocne knedliky recept,
tvarohové knedlíky nejlepší recept,
recept tvarohové knedlíky,
tvarohové knedlíčky,
tvarohové jahodové knedlíky,
tvarohový knedlík,
nejlepsi tvarohove knedliky,
tvarohové knedle,
tvarohové těsto na ovocné knedlíky,
knedliky tvarohove,
ovocné knedlíky s tvarohem,
tvarohové meruňkové knedlíky,
recepty tvarohové knedlíky
Suroviny:
tvaroh,
vejce,
mouka polohrubá,
olej,
sůl,
ovoce,
máslo,
cukr moučkový,
smetana kysaná
Komentáře (203)
Polité máslem a sypané praženou strouhankou s moučkovým cukrem. Mňam
Fotku jsem nestihla ...nez jsem natahla film do fotaku...bylo po nich
https://www.toprecepty.cz/recept/29006-testo-na-tv...
Dovnitr davam i mrazene jahody,ci ostruziny,maliny,zacmodrcham dokulata tak,ze solicham knedlicek rukou,spojenou stranou o desku s moukou(stejny grif pouzivat uz 35let i na kynute),nic se neotevre,jen jemne te mouky,pro sichr
Ale co dělám špatně, že mi vždy knedlíky splasknou i když je propíchnu?
Není to tím, té dělám moc slabé těsto?
Dobře se s těstem pracuje.
Zkusila jsem udělat i pár knedlíků s banánem, jak tu psala jedna pisatelka. Tyto knedlíky nám ale nechutnali. Ačkoliv jsem měla hodně zralé banány, nebylo vůbec chuťově poznat, že v knedlíku jsou. Bylo to, jako bychom jedli prázdný knedlík bez ovoce. Takže já osobně knedlíky s banánem nedoporučuji. S meruňkami a jahodami byly výborné, takže u receptu zůstanu. Samotné nenaplněné knedlíky s čerstvými banány vedle by ale dobré být mohly.
Napodruhé jsem dělala knedlíky z více várek. Banánové jsem udělala na zkoušku hned v té první. Ochutnali jsme a do další várky už jsem banány nedávala. Zbylo mi tedy víc banánů a jelikož bylo horko, bylo třeba je rychle spotřebovat. Samotné čerstvé bychom je asi všechny nesnědli, takže jsem vzala tyčový mixer, banány nalámala do nádoby, přidala trochu cukru a malinko vody a směs jsem rozmixovala. Nalila jsem ji do malých plastových krabiček - vždy do polovičky. Vršel jsem zalila zbylými rozmixovanými jahodami a rychle šup do mrazáku. Je třeba to dělat rychle, aby banány nezačaly hnědnout. Vznikla tak moc dobrá dvojbarevná zmrzlina.