Postup přípravy
Krok 1: Krajíčky chleba osmažíme na oleji do zlatova, počesnekujem.
Krok 2: Cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji, přidáme prejt a pořádně ho rozehřejeme. Na opečený a počesnekovaný chleba namažeme rozehřátý prejt, posypeme strouhaným křenem nebo pomažeme křeníkem.
Je to výborná a levná večeře.
Je to výborná a levná večeře.
Zveřejněno 1. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Prejtové topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DY8n
Moje poznámka
Prejtové topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DY8n
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 15 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 15 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 38 minutami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 41 minutami
Mila kuličky
Marule před 1 hodinou
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 2 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 3 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 20 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 20 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 20 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 20 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 22 hodinami
Tématické fráze:
prejtová pomazánka,
jak ohřát prejt,
topinka s prejtem,
prejt s křenem,
prejt na chleba,
recepty z prejtu,
jitrnicová pomazánka,
jitrnicová pomazánka,
jak ohřat prejt recept,
jitrnicový prejt jak ohřát,
prejt na chlebu,
pomazanka z prejtu,
olomoucké tvarůžky a žlučník,
domácí prejtová pomazánka,
jitrnicovy prejt chleba,
jak ohrat jitrnicovy prejt
Suroviny:
chléb,
olej,
česnek,
cibule,
prejt,
křen
Komentáře (8)