Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Větrníky karamelové

Karamelové větrníky jsou klasickým oblíbeným zákuskem slavnostního charakteru. Recept vyžaduje nějaké zkušenosti s pečením, ale postup je popsán dostatečně podrobně, takže se vám karamelové větrníky jistě povedou.

Hodnocení receptu je 4,9 (80×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 20 min

140 min (120 min příprava + 20 min tepelná úprava)

24. 3. 2011 00:03

Suroviny pro 45 kusů

45 kusů

Nutriční hodnoty

Energie11 399 kJ / 2 725 kcal
Bílkoviny70,62 g
Tuky101,21 g
Vláknina5,20 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 1,15 g
Sůl2,81 g
Sacharidy380,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Větrníky jsou nejlepší čerstvé, ale korpusy můžete upéct předem a plnit dodatečně. Naplněné do druhého dne trochu zvlhnou, ale nejsou promáčené.

Množství náplně je přesně na množství větrníků, nic vám nezbude.

Karamelovou šlehačku si připravíme podle http://www.toprecepty.cz/recept/10512-karamelova-s...

Těsto: zdroj Maminčiny recepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Helena

26. 3. 2016 21:02

Rozhodla jsem upéct větrníčky /úplně poprvé/ a vybrala jsem si váš recept. Dělala jsem vše přesně podle vašeho popisu, ale pěkně vyfouklé větrníčky se po vyndání z trouby splaskly na placičky, ani nejdou rozkrojit. Nevím, co jsem udělala špatně.

bara.it bara.it

3. 3. 2016 15:13

Jednou z dobrot, ktere tady nemame a mne moc chutnaji jsou prave vetrniky. A tak jsem si je udelala podle tveho receptu. Moc se mi libilo jak se pripravuje poleva, ktera mi doted nikdy nevysla tak uplne dobra jak bych si predstavila. Takze i nadale se budu drzet tohoto receptiku. :yes:43:yes:

vybusna vybusna

6. 11. 2014 11:08

Od prveho dna vlozenia, som mala tento recept na vyskusanie. Medzi tym, v toku casu, som zacala robievat podla mamickinho receptu v ktorom mam ine pomery surovin a do cesta nedavam mlieko, ale vodu. Technologicky postup je rovnaky.
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3579
Veterniky robim vacsie a vyjde mi ich 25 kusov .
S cistym svedomim davam Helke bod.

Hella Hella

15. 3. 2014 12:24

Kriss: No určitě je to tím, že jsi nedodržela množství tekutiny. Ale není nutné nic vyhazovat, zkus to našlehat. Vždyť máslo je také tuhé a jde našlehat. Nebo zkus našlehat a pomalu přidávej na další našlehané šlehačky.

jolana

15. 3. 2014 11:58

vic sladit:-)

Kriss Kriss

15. 3. 2014 09:18

Hella: Helly, mně to úplně ztuhlo, je to totálně tvrdé, nejde to z toho hrnce ani dostat, takže to budu muset rozehřát a asi vyhodit, abych to z něho vůbec dostala ven. :-(( Nevadí, dnes to zkusím znovu. Může to být tím, že na těch 150 g cukru jsem dala jen 150 ml smetany místo 250 ml?

Hella Hella

15. 3. 2014 00:24

Kriss: Nerozehřívat, hmota musí být úplně studená, jde to dobře rozšlehat.

Kriss Kriss

14. 3. 2014 23:36

Asi se budu ptát úplně blbě, ale když už mám karamelovou směs v lednici, a zítra už budu šlehat, aby z toho byla šlehačka, tak to musím zase rozehřát? Mám to totiž úplné tuhé, jak to vychladlo. Díky moc za odpověď! :-)

Markét

1. 11. 2013 11:38

Větrníky jsou úžasné, díky za recept.:yes: Ještě přidám k dobru pár svých typů, protože jak čtu, né všem se zadařilo.;-) 1.typ:do těsta přidávám celkem 6 vajec, společně s těstem šlehám v robotu, ty 4 se mi zdály málo, těsto bylo dost tuhé.
2.typ:peču od začátku na 180'C do zhnědnutí, troubu otvírám až po těch 20min.
Poprvé se mi stalo, že na těch 220'C naskočily, navrchu zhnědly, ale vnitřek nebyl dopečený. Tak ať se daří, protože jsou výborné a stojí to za námahu!

Hella Hella

26. 3. 2013 10:50

monulinka78:Nahoře v receptu píšu, že jich je 40 - 5O.

monulinka78

26. 3. 2013 10:24

Hella: větrníčky podle Vás jsou naprosto luxusní:-8, Heli potřebuju jich udělat 60, kolik máte z jedné dávky? Budu dělat menší kousky.:-p

Janka

6. 2. 2013 14:23

Dělala jsem odpalované těsto již vícekrát vždy se povedlo, toto ne, nevím proč. Vyskočily, pak spadly a ještě zespodu udělaly důlek. Všechny. Uvnitř syrové, pekla jsem pomalu. Ach jo. :-(

Marta

30. 11. 2012 21:04

Ivule25:Větrníčky se musí po vyskočení dopíkat pomalu.Doba pečení je tak 1/2 hodiny .Dělám je a vždycky se podaří.

Daranea Daranea

25. 10. 2012 13:51

Na fotce vypadají skvěle, přesně jako ty z cukrárny s tou skvělou polevou, takže je to opravdu TA poleva?:-? Musím je při nejbližší příležitosti vyzkoušet.

Ivule25

13. 10. 2012 14:21

Je mi uplně do pláče :-( dnes jsem chtěla upéct větrníky, měla to být zkouška a potom je upéct naostro jako rozloučení pro kolegy jdu na mateřskou, pekla jsem přesně podle návodu, dokonce jsem udělala těsto dvakrát, ale opět je něco špatně krásně vyskočiyl byly růžové až červené, ale vytáhla jsem okamžitě spadly a vevnitř uplně syrové :-( asi nejsem dobrá cukrářka. co jsem mohla po.... takže poslední pokus je v troubě, jen nevím co budu dělat s tou karamelovou šlehačkou.

1 2 3 4 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: větrníky karamelová poleva na větrníky větrníky recept domácí větrníky karamelové větrníky větrník recept recept na větrníky větrníky s karamelovou polevou poleva na větrníky karamelové vetrniky z odpalovaneho testa větrníky z odpalovaného těsta náplň do vetrniků karamelová poleva na větrníky recept karamelová poleva na větrníky video recept na karamelove větrníky vetrniky karamelove recept na domaci vetrniky karamelová náplň do větrníků větrníky z odpalovaného těsta video pravý krém do větrníku

Suroviny: mléko, tuk hera, mouka hladká, vejce, prášek do pečiva, sůl, mléko, pudink vanilkový, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, cukr krupice, cukr, tuk

TopRecepty.cz

Větrníky karamelové

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ME6m