Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Větrníky karamelové

Karamelové větrníky jsou klasickým oblíbeným zákuskem slavnostního charakteru. Recept vyžaduje nějaké zkušenosti s pečením, ale postup je popsán dostatečně podrobně, takže se vám karamelové větrníky jistě povedou.

Hodnocení receptu je 4,9 (80×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 20 min

140 min (120 min příprava + 20 min tepelná úprava)

24. 3. 2011 00:03

Suroviny pro 45 kusů

45 kusů

Nutriční hodnoty

Energie11 399 kJ / 2 725 kcal
Bílkoviny70,62 g
Tuky101,21 g
Vláknina5,20 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 1,15 g
Sůl2,81 g
Sacharidy380,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Větrníky jsou nejlepší čerstvé, ale korpusy můžete upéct předem a plnit dodatečně. Naplněné do druhého dne trochu zvlhnou, ale nejsou promáčené.

Množství náplně je přesně na množství větrníků, nic vám nezbude.

Karamelovou šlehačku si připravíme podle http://www.toprecepty.cz/recept/10512-karamelova-s...

Těsto: zdroj Maminčiny recepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Irrena Irrena

17. 8. 2012 19:38

Dneska jsem se do nich pustila, těsto dobré, větrníky vyskočily v troubě do výšky a po vyndání z trouby klesly:-( karamelová šlehačka mi nešla ušlehat:-( nevím kde jsem udělala chybu:-(Asi jsem trdlo:-8:-8:-8

Sarovka

8. 5. 2012 21:24

Hello, recept je naprosto úžasný.:-K:yes::yes: V podstatě mi je rodina jedla rovnou po naplnění a položení na talíř;-) Jdu se pokusit vyfotit poslední kousky:-K Jo a karamelová šlehačka je výborná:yes:

Bohdana

19. 4. 2012 16:10

www.toprecepty.czvýborný recept,konečně se mi po x letech podařil udělat karamel na větrníky,jiné recepty-to nebylo ono.děkuji.Bohda:-))

vybusna vybusna

1. 3. 2012 13:08

Bára: hm....tam musel byt problem nejaky iny....ja robievam karamelovu slahacku s 33 percentnej a na druhy den sa mi uslaha tuha tuha karamelova slahacka bez stuzovaca. akurat fakt netusim, aky ten problem bol....;-( slahala si to dostatocne dlho?
Tu mam fotku ako vyzera ta karamelova slahacka..robi krasne spice, vobec netecie
http://www.toprecepty.sk/recept/1180-karamelove-ve...

Bára

1. 3. 2012 10:47

Marie- dnes sem větrníky dodělala.. venečky vevnitř z jedné váírky taky syrové, pak sem si už dala pozor, ale karamelová šlehačka jak se ztužovačem i s kouskem másla chvilku držela ale po nastříkání pár v+nečků se mi úspěšne srazila..jen všude tekla ta karamelová voda..a přitom sem na ni byla jemná a vyhlazená taky byla..:-/

Marie 167

18. 2. 2012 12:04

www.toprecepty.czahoj, dělala jsem dnes větrníky podle vašeho návodu a udělala jsem dvě zásadní chyby:
nastříkala jsem je na plech moc vysoké - dvakrát jsem zatočila dokola. Podle mě stačí kroužek a plcnout doprostřed.
měla jsem je pak uvnitř syrové. V troubě byly strašně vysoké a jak se vyndaly ven tak zťaply. Ještě mě zarazilo, že těsto bylo strašně tuhé.

Druhá chyba: do karamelové šlehačky jsem nedala ztužovač - myslela jsem, že 40% šlehačka stačí. Ale nedala se našlehat.

Tak snad příště to vyjde.
Ale jestli má autor - nebo někdo jiný nějaké rady, budu vděčná.

Hella Hella

6. 2. 2012 15:11

alex : to je těžká odpověď, těch důvodů může být mnoho. Nejpravděpodobnější je asi špatná teplota pečení. Taky se neustále vedou diskuze o tom, zda je třeba ihned po upečení větrníky naříznout, nebo ne. Když si projdeš několik kuchařských webů, uvidíš, jaké všemožné teorie se kolem toho vedou. Prostě si každý musí "vychytat" svojí troubu. Ty udané stupně jsou jen informativní. Prostě péci na vysokou teplotu, až těsto vyskočí a pak dopékat, aby se propekly, ale nespálily.

alex

5. 2. 2012 00:14

dobry den ,delala jsem vetrniky presne podle vaseho receptu ,ale vubec se mi nepovedly ,krasne vyskoci na horu ale po vyndani t rtrouby mi pokazde klesnou a u vnitr jsou na pul sirove ,vubec nevim jakou chybu delam .delala jsem je uz nekolikrat ale vysledek spatnej.muze te mi poradit DEKUJI

Hella Hella

11. 12. 2011 20:14

David: Je jedno, jak si uvaříš pudink. Je zvykem dát vařit mléko, ale nechat si trochu studeného stranou a rozmíchat v něm pudinkový prášek. Když se začne mléko vařit, přimíchá se zbylé mléko s rozmíchaným pudinkem a nechá se krátce přejít varem. Dělá se to proto, že když se pudinkový prášek přimíchá hned do celého množství mléka, tak u toho musíš celou dobu stát a míchat to, aby se to neusadilo u dna. A ta šlehačka se nevaří, v receptu je napsáno, že ušlehanou šlehačku přidáme do chladného pudinku.

David

10. 12. 2011 17:48

Ahoj Helly, všechny suroviny na pudink dám vařit, až nevznikne pudink? Nebo nejdříve 250 ml mléka a 1 vanilkový cukr dám vařit a až se to přivede k varu přidám 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 smetana ke šlehání? A odstavím z ohně až bude pudink hotový? Nebo je to zkrátka jedno jestli všechny suroviny dám vařit hned? Děkuji za odpověď!

Masa

11. 11. 2011 11:45

Vypadají moc krásně, jen zakousnout. Díky za recept na karam.krém, hned ho zkusím. Dávám maximum bodů.:-K

Hella Hella

4. 11. 2011 16:19

Aneta: já také nemám dvě mříže, kastrůlek dávám na dno trouby. Ale není nutnost tam ten kastrůlek dávát. Tím, že nasají víc vlhkosti jsou takové měkčí, ale někdo zase rád křupavější.

Aneta

3. 11. 2011 14:20

Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat jestli musím v troubě pod větrníky dávat kastrůlek s vodou.V troubě nemám dvě mříže.Předem děkuji za odpověd.:-)

Gazzy

23. 10. 2011 10:58

No teda děs :D ... Testo bylo krásně husté dokud sem nepřidal vejce, stalo se s toho strašně řídké těsto a když sem to chtěl dát na plechtak se to rozteklo a vytvořila se s toho placka :D . Poradíte mi jak to udělat hustčí? Ty 4 vejce je docela dost aby to bylo řídké, nevím jak se vám to povedlo :D. Předem moc děkuji za jakoukoli odpověď :)

Hella Hella

4. 10. 2011 22:28

Gazzy: konkrétně tohle jsou takové "jednohubky" tak asi 5x5 cm. Ale udělat si je může každý tak velké, jak chce. Jen jich pak bude mít méně.

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: větrníky karamelová poleva na větrníky větrníky recept domácí větrníky karamelové větrníky větrník recept recept na větrníky větrníky s karamelovou polevou poleva na větrníky karamelové vetrniky z odpalovaneho testa větrníky z odpalovaného těsta náplň do vetrniků karamelová poleva na větrníky recept karamelová poleva na větrníky video recept na karamelove větrníky vetrniky karamelove recept na domaci vetrniky karamelová náplň do větrníků větrníky z odpalovaného těsta video pravý krém do větrníku

Suroviny: mléko, tuk hera, mouka hladká, vejce, prášek do pečiva, sůl, mléko, pudink vanilkový, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, cukr krupice, cukr, tuk

TopRecepty.cz

Větrníky karamelové

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ME6m