Větrníky karamelové
Karamelové větrníky jsou klasickým oblíbeným zákuskem slavnostního charakteru. Recept vyžaduje nějaké zkušenosti s pečením, ale postup je popsán dostatečně podrobně, takže se vám karamelové větrníky jistě povedou.
Suroviny pro 45 kusů
45 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 11 399 kJ / 2 725 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,62 g |
Tuky | 101,21 g |
Vláknina | 5,20 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 1,15 g |
Sůl | 2,81 g |
Sacharidy | 380,19 g |
Postup přípravy
-
Jak připravit karamelovou polevu. Podle videa zvládnou postup i začátečníci
-
TIP Desatero odpovědí na nejčastější dotazy o odpalovaném těstu
Poznámka autorky receptu
Větrníky jsou nejlepší čerstvé, ale korpusy můžete upéct předem a plnit dodatečně. Naplněné do druhého dne trochu zvlhnou, ale nejsou promáčené.
Množství náplně je přesně na množství větrníků, nic vám nezbude.
Karamelovou šlehačku si připravíme podle http://www.toprecepty.cz/recept/10512-karamelova-s...
Těsto: zdroj Maminčiny recepty
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 3. 2011 12:29
25. 3. 2011 12:13
25. 3. 2011 07:29
25. 3. 2011 06:42
24. 3. 2011 23:37
1) Receptů na odpalované těsto tu je více, ale žádný s mlékem a práškem do pečiva, žádný s dvojí karamelovou náplní ani s takovou polevou. Takže napsat, že takový recept je tu vícekrát, je zavádějící.
2) Pokud se jedná o poměrně složitý recept, nepřipadá mi dlouhý. Ale omlouvám se za to, že mám ve zvyku psát recepty pokud možno srozumitelně, aby i nezkušená kuchařka měla šanci se v něm vyznat.
3) Jsi na omylu, pokud se domníváš, že zde patřím k "vyvoleným". Stačí si najít mé recepty a podívat se na "dosažené" hodnocení. Myslím si, že je to úděl nás všech, kteří jsme tady začínali. Hned na začátku jsme se snažili sem zadat naše nejlepší recepty, ale protože byla velmi malá návštěvnost těchto stránek, tak recepty zapadly s několika málo bodíky. Tím reaguji i na komentář ohledně vybírání receptů podle přidělených bodů.
A jen na závěr k tvé poslední výtce - Bendiku, tvůj komentář se také netýkal toho, jak ti chutnalo!
A všem, co se ptali na hustotu těsta: v porovnání s jinými recepty je v něm méně mouky, prášek do pečiva ještě teplé těsto rozvolní, není tuhé a pracuje se s ním velmi dobře.
24. 3. 2011 22:18
24. 3. 2011 21:23
24. 3. 2011 16:31
24. 3. 2011 16:20
24. 3. 2011 15:24
24. 3. 2011 15:13
1. s odpalovaným těstem mám určité zkušenosti, takže recept hodnotit a posoudit můžu.
2. Hella patří mezi ty kuchařinky, které zde uveřejňuji osvědčené recepty.
3. Recept podepsaný Hellou zaručuje kvalitu. (pětileté zkušenosti)
Dáji, je velká škoda, že známá si vybírá recepty a vaří podle bodů. Body o receptu nevypovídají nic. Někdo boduje jenom kvůli fotce (jí se i očima), jiný zas (zejména zkušenější kuchařinky) dokážou recept posoudit již po přečtení . Chuť i vůni jídla cítí na jazyku po přečtení receptu. Domnívat se, že nejlepší recepty jsou jenom ty, které mají nejvíce bodů, může být někdy zavádějící a vést i k omylu. Je to stejné jako u potravin. Například drahý sýr ještě neznamená, že mi také bude chutnat. Drahé jídlo v restauraci ještě neznamená, že mým chuťovým buňkám bude vyhovovat.
24. 3. 2011 14:08
p.s. body dávám,když to tak cítím, navíc, člověk přece jí i očima
24. 3. 2011 14:08
24. 3. 2011 14:05
24. 3. 2011 13:26
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 6 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 7 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 8 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 15 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 4 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 5 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 5 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 5 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 6 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 6 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 6 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 6 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro cukrárna: Kremrole z jemného křehkého těsta plněné nadýchanou náplní z bílků a cukru se rozplývají na jazyku
Větrníky podle Josefa Maršálka: Božskou chuť mají díky karamelové a žloutkové šlehačce i speciálně připravované cukrové polevě
Jak připravit odpalované těsto? Není to nic složitého, stačí dodržet několik zásad
Další recepty
Tématické fráze: větrníky karamelová poleva na větrníky větrníky recept domácí větrníky karamelové větrníky větrník recept recept na větrníky větrníky s karamelovou polevou poleva na větrníky karamelové vetrniky z odpalovaneho testa větrníky z odpalovaného těsta náplň do vetrniků karamelová poleva na větrníky recept karamelová poleva na větrníky video recept na karamelove větrníky vetrniky karamelove recept na domaci vetrniky karamelová náplň do větrníků větrníky z odpalovaného těsta video pravý krém do větrníku
Suroviny: mléko, tuk hera, mouka hladká, vejce, prášek do pečiva, sůl, mléko, pudink vanilkový, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, cukr krupice, cukr, tuk
Větrníky karamelové
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ME6m
88 názorů