Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Větrníky karamelové

Karamelové větrníky jsou klasickým oblíbeným zákuskem slavnostního charakteru. Recept vyžaduje nějaké zkušenosti s pečením, ale postup je popsán dostatečně podrobně, takže se vám karamelové větrníky jistě povedou.

Hodnocení receptu je 4,9 (80×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 20 min

140 min (120 min příprava + 20 min tepelná úprava)

24. 3. 2011 00:03

Suroviny pro 45 kusů

45 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 399 kJ / 2 725 kcal
Bílkoviny70,62 g
Tuky101,21 g
Vláknina5,20 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 1,15 g
Sůl2,81 g
Sacharidy380,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Větrníky jsou nejlepší čerstvé, ale korpusy můžete upéct předem a plnit dodatečně. Naplněné do druhého dne trochu zvlhnou, ale nejsou promáčené.

Množství náplně je přesně na množství větrníků, nic vám nezbude.

Karamelovou šlehačku si připravíme podle http://www.toprecepty.cz/recept/10512-karamelova-s...

Těsto: zdroj Maminčiny recepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hella Hella

25. 3. 2011 12:29

Omlouvám se, ale dodatečně jsem nepatrně změnila text v receptu: Na polevu odebereme 3 lžíce karamelové, nikoliv obyčejné šlehačky. Předtím to bylo napsáno trochu zmateně.

jollka jollka

25. 3. 2011 12:13

Krásný receptík děkuji boduji ukládám:-K:yes:

zizala zizala (moderátorka)

25. 3. 2011 07:29

Bendik: Ale nikdo tu přece nikomu nebrání vybrat si recept bez fotky nebo s málo body, uvařit, obodovat a pochválit (nebo nepochválit) a tím recept vyzdvihnout, uvést ho do povědomí, oživit zapadlý klenot ;-)

senky senky

25. 3. 2011 06:42

Hella:Helli,Díky za právě takto do podrobna rozepsaný recept:-O,pro nás,necukrářky,je toto k nezaplacení a možná právě to nás naláká k vyzkoušení.;-)Ať už to,v mém případě dopadne jakkoliv:-D

Hella Hella

24. 3. 2011 23:37

Bendiku, ve svém komentáři se dopouštíš několika omylů.
1) Receptů na odpalované těsto tu je více, ale žádný s mlékem a práškem do pečiva, žádný s dvojí karamelovou náplní ani s takovou polevou. Takže napsat, že takový recept je tu vícekrát, je zavádějící.
2) Pokud se jedná o poměrně složitý recept, nepřipadá mi dlouhý. Ale omlouvám se za to, že mám ve zvyku psát recepty pokud možno srozumitelně, aby i nezkušená kuchařka měla šanci se v něm vyznat.
3) Jsi na omylu, pokud se domníváš, že zde patřím k "vyvoleným". Stačí si najít mé recepty a podívat se na "dosažené" hodnocení. Myslím si, že je to úděl nás všech, kteří jsme tady začínali. Hned na začátku jsme se snažili sem zadat naše nejlepší recepty, ale protože byla velmi malá návštěvnost těchto stránek, tak recepty zapadly s několika málo bodíky. Tím reaguji i na komentář ohledně vybírání receptů podle přidělených bodů.
A jen na závěr k tvé poslední výtce - Bendiku, tvůj komentář se také netýkal toho, jak ti chutnalo!
A všem, co se ptali na hustotu těsta: v porovnání s jinými recepty je v něm méně mouky, prášek do pečiva ještě teplé těsto rozvolní, není tuhé a pracuje se s ním velmi dobře.

Bendik

24. 3. 2011 22:18

Daji, tady to není pouze o kvalitě receptu, zdali ho bodující zkoušel, či zda tento recept zná ze své osobní zkušenosti. Ale hlavně o tom, jestli patříš do skupiny vyvolených. Ti mají vždy, nebo téměř vždy vše dokonalé. Nevadí příliš dlouhý postup v receptu, ani to, že je tu recept vícekrát ap. Vše se promíjí. Stačí být na té správné straně a chválit a chválit, cokoli. Bohužel, ani většina komentářů není k receptu, poznámka jak mi chutnalo, co vylepšit apod. Takže ani body ani komentáře nepomohou.

Patricie

24. 3. 2011 21:23

:-K:-KMáš je krásné Hello:-)):yes::yes:+

marcik marcik

24. 3. 2011 16:31

nádhera:-K:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

24. 3. 2011 16:20

:-8Bože Hello:-*já věděla,že na tento recept nemám ťukat:-DTaková nádhera na mě vykoukne a my doma jen Margotku z Kaufu:-*Moc hezky napsaný recept a foto...:-K:-KDalší+ bodík:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 3. 2011 15:24

Sodovka: naprostý souhlas;-)

Sodovka Sodovka

24. 3. 2011 15:13

Různých receptů na větrníčky mám spoustu. Ale takhle podrobný recept i s vychytávkami je k nezaplacení. :yes: :yes: :yes: Helli, dííík! Kdybych mohla, tak pošlu 100 bodů. :-) Někdo může namítat, že recept jsem nevyzkoušela, tak jak ho můžu hodnotit:
1. s odpalovaným těstem mám určité zkušenosti, takže recept hodnotit a posoudit můžu.;-)
2. Hella patří mezi ty kuchařinky, které zde uveřejňuji osvědčené recepty. :yes:
3. Recept podepsaný Hellou zaručuje kvalitu. :yes: (pětileté zkušenosti)
Dáji, je velká škoda, že známá si vybírá recepty a vaří podle bodů. Body o receptu nevypovídají nic. :-) Někdo boduje jenom kvůli fotce (jí se i očima), jiný zas (zejména zkušenější kuchařinky) dokážou recept posoudit již po přečtení . ;-) Chuť i vůni jídla cítí na jazyku po přečtení receptu. :-p Domnívat se, že nejlepší recepty jsou jenom ty, které mají nejvíce bodů, může být někdy zavádějící a vést i k omylu. Je to stejné jako u potravin. Například drahý sýr ještě neznamená, že mi také bude chutnat. ;-) Drahé jídlo v restauraci ještě neznamená, že mým chuťovým buňkám bude vyhovovat. ;-)

srettka

24. 3. 2011 14:08

Hmmmm:-* náádhera:-p parádička:-pk sežrání:-p pro větrníky mám slabost, ale doma jsem ještě nezkoušela...asi nejlepší čas to vyzkoušet;-):yes:
p.s. body dávám,když to tak cítím, navíc, člověk přece jí i očima;-)

magdalenka magdalenka

24. 3. 2011 14:08

Krása!:yes:

Pajaja

24. 3. 2011 14:05

Hello, nádhera! :-O:yes: +18

cathleen cathleen (moderátorka)

24. 3. 2011 13:26

:-)Nádherné a ještě na parádním taléřečku:yes::-8

1 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: větrníky karamelová poleva na větrníky větrníky recept domácí větrníky karamelové větrníky větrník recept recept na větrníky větrníky s karamelovou polevou poleva na větrníky karamelové vetrniky z odpalovaneho testa větrníky z odpalovaného těsta náplň do vetrniků karamelová poleva na větrníky recept karamelová poleva na větrníky video recept na karamelove větrníky vetrniky karamelove recept na domaci vetrniky karamelová náplň do větrníků větrníky z odpalovaného těsta video pravý krém do větrníku

Suroviny: mléko, tuk hera, mouka hladká, vejce, prášek do pečiva, sůl, mléko, pudink vanilkový, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, cukr krupice, cukr, tuk

TopRecepty.cz

Větrníky karamelové

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ME6m