Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízová marmeláda

Dokážete si představit linecké cukroví bez rybízové marmelády? My určitě ne. Rybíz obsahuje hodně pektinu, proto není potřeba žádný želírovací přípravek, stačí jen přidat cukr. Snazší recept nenajdete a tento stojí za vyzkoušení.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

7. 7. 2008 07:23

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 735 kJ / 4 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 000,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

monika

1. 7. 2011 16:01

Blanka:Taky mám hromadu bileho rybizu a nevim co s ním. jsem zvedavá jestli se tu objeví nějaká nápad...

Blanka:

Blanka

1. 7. 2011 09:44

Díky za recept, nezkoušel to někdo i z bílého rybízu? Nebo nějaký jiný z bílého? Díky moc

pemilos

25. 6. 2011 18:13

Úžasné:-K,jednoduché,rychlé a vynikající:-K:-K, dělala jsem podle stejného receptu i loni a teď jdu na to znovu ovšem z větší dávky:-*:-*. Letos jsem otrhala stopičky, protože byly ošklivé. Loni jsem vařila i se stopkama. Po rozvaření jen vymíchám přes husté sítko kvedlíkem. Je to prostě super recept.:yes::yes::yes:

Alena

25. 7. 2010 10:17

Tak marmeládu jsem udělala podle návodu, sice jsem neměla strojek, tak jsem to vyždímala přes plenu. Marmeládička je opravdu výbordná, vřele doporučuji;-)

tejaja tejaja

8. 11. 2009 18:20

Magduška, je to jedno, ja mám 35-ročný robot ETA 022, ktorý funguje doteraz bezchybne;-):-D:-D

Magda

8. 11. 2009 17:59

Pokud někdo máte větší zkušenosti, můžete mi poradit jaký typ kuchyňského robotsa je na to pasíro vání nejlepší? Nebo je to jedno? Děkujiwww.toprecepty.cz

tejaja tejaja

8. 7. 2009 21:57

Zdenička, takto varievala ríbezľový lekvár už moja mamka. Ja ho tak varím už tiež vyše 30 rokov. Je to rýchle, a nemusí sa pri tom stáť:yes: Pasírujem na robote. A tak mám vlastne len 2 špinavé hrnce a jednu varechu. Robot opláchnem raz dva.

zdenicka00

8. 7. 2009 21:51

Terezko,letos vyzkouším podle tebe povařit celý rybíz a propasírovat.Vždycky mě štve ta pracnost při odšťavňování rybízu a plno špinavého nádobí.:yes:

tejaja tejaja

29. 6. 2009 18:12

Selene, neboj, neskaramelizuje ani po niekoľkých rokoch. Marmeládu robím podľa množstva ríbezlí a podľa toho, čo potrebujem doplniť do špajze:-D Takže občas mám aj 3-ročnú marmeládu, vždy varím tých 35 min a nikdy ešte neskaramelizovala. Je to v pohode:-D

Selene

29. 6. 2009 13:39

Vdaka za recept, je to mnam :-). Prave som ju robila a v pohode, akurat tych 35 minut po prepasirovani mi pripadalo trochu vela. Ja som ju varila asi len 15 minut a stacilo. Vybrala som za lyzicku na tanierik a ako trochu vychladla, hned aj stuhla. Ihned som ju aj odstavila. (Neviem, mozno zalezi aj od mnozstva, ja som mala iba necely kg ribezlia.) Kazdopadne, treba sledovat aby sa neuvarila prilis, lebo potom skaramelizuje.

..............

14. 6. 2009 16:26

:-O

1 9 10 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rybízový džem recept na rybizovou marmeladu marmeláda recepty na marmelády a džemy marmelada recept džem z rybízu ribizova marmelada marmeláda z červeného rybízu rybízová marmeláda z domácí pekárny bílý rybíz marmeláda rybízový džem recept jak udělat rybízovou marmeládu rybízová marmeláda z červeného rybízu recept rybízové víno recept džem z bílého rybízu červený rybíz marmeláda domácí marmeláda z červeného rybízu rybízová marmeláda v domácí pekárně recept na rybízový džem

Suroviny: rybíz, cukr krystal

TopRecepty.cz

Rybízová marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RWV