Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízová marmeláda

Dokážete si představit linecké cukroví bez rybízové marmelády? My určitě ne. Rybíz obsahuje hodně pektinu, proto není potřeba žádný želírovací přípravek, stačí jen přidat cukr. Snazší recept nenajdete a tento stojí za vyzkoušení.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

7. 7. 2008 07:23

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie16 735 kJ / 4 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 000,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anuliinkaaa

25. 7. 2012 14:47

Ahoj chtěla bych udělat marmeládu podle tohoto receptu, ale máme radši trochu řidší a na obrázku vypadá opravdu hodně hustá. Marmeládu budu dělat poprvé, tak bych chtěla poprosit o radu, jak ji udělat trochu řidší :-8 napadlo mě vařit ji kratší dobu, ale nechtěla bych to pokazit :-))

hudaska1 hudaska1

19. 7. 2012 08:44

Pokaždé jsem dělala marmeládu s různými přípravky, letos poprvé jsem zkusila tento recept a jsem nadšená ;-)Jednoduché, rychlé a opravdu se povedla,zítra se chystám na další várku, rybíz už opadává :-) Dávám bodík:yes:

Jumanji1975 Jumanji1975

18. 7. 2012 01:14

Druhým rokem podle tohoto receptu dělám marmeládu. V loni jsem dělala poprvé v životě, přesně podle návodu a opravdu se mi povedla, letos jsem chtěla "ušetřit" cukr, zdála se mi dost sladká, ale první várku jsem měla řídkou, takže opravdu se držet dle rad autorky, na 1kg jít s cukrem min na 850g, a bude to super. Protože máme rybízových keřů opravdu hodně, dělala jsem marmeládu celý týden a vyzkoušela z loňska osvědčené, proto přidávám tip:
do druhého vaření spolu s cukrem a štávou přidám celou skořici a vanilku, je to potom navoněné a při nalévání do skleniček přidám na víčko rum,kterým i doleju asi tak půl cm do sklenic až po vrch vůbec není cítit potom v té marmeládě a žádná se mi nezkazila, mám je ve špajzu už rok. Děkuji moc za recept, opravdu doporučuji zařadit ke klenotům každé kuchyně!!!Ještě k přípravě: poprvé jsem pasírovala ručně přes síto vařečkou, letos jsem si půjčila klasický mlýnek, ruční, který rozemele napadrť i stopky a vůbec to nevadí, marmeládě to vůbec neubere a výsledek je stejný-vizuelně i chuťově.

MajkaM

10. 7. 2012 12:09

Výborný a rychlý recept. Vždy jsem rybíz napřed pasírovala a potom teprve vařila šťávu, rozčilovala se nad mlýnkem, teď to bylo v pohodě. Jinak už rybízovou marmeládu dělat nebudu.:yes:

tejaja tejaja

10. 7. 2012 11:42

veva: Mám doma normálny kuchynský robot, ETA 022, ešte z roku 1974. Predstav si, doteraz funguje jedna radosť a nič sme na ňom nemenili ani neopravovali. Jeho súčasťou je aj lis na ovocie. Ten ale nebol v základnej výbave, dokupovali sme ho.
K tým marmeládam z obchodu, je fakt rozumnejšie, ak máš ovocie, urobiť to doma. Stačí si pozrieť zloženie marmelád na etikete, niektoré z nich ovocie ani nevideli alebo len veľmi mizivé percento. Doma vieš, čo do toho dáš. Súhlasím s tebou. ;-)

veva

9. 7. 2012 22:30

tejajo děkuju za odpověď :-) A co to tedy je ten robot? Jsem asi mimo, ale nevím, co si pod tím představit :-O Marmošku jsem chtěla dělat dnes večer, ale přišla jsem tak zničená z práce, že se přesouvá na zítra. Rybíz je trhaný v neděli, tak snad vydrží. Jsem ráda, že se nemusí nic míchat, to celý proces dosti zjednodušuje ;-) Když se člověk podívá na složení marmelád v obchodě a na jejich ceny, myslím, že je opravdu rozumné to uvařit doma. Zvlášť když máme malého kluka :-)

tejaja tejaja

9. 7. 2012 09:23

Veva: pri varení nič netreba miešať, len pri 2. varení s cukrom je dobré hrniec aspoň čiastočne zakryť, aby vám neprskalo po sporáku. Nastavte si oheň tak, aby vám to vrelo, ale mohli ste to zakryť ( aby nevykypelo :-)).
Rozvarené ríbezle pasírujem na robote, ale doma, keď sme ešte nemali robot, sme pasírovali na ručnom pasírovači. S odšťavňovašom skúsenosti nemám, ale prikláňala by som sa skôr k prepasírovaniu cez redšiu utierku.;-)

Veva

8. 7. 2012 23:47

Dobrý den, zrovna mám doma nějaký rybíz, tak chci vyzkoušet marmošku a recept vypadá zajímavě. Chtěla jsem se ještě zeptat, zda při vaření mícháte, a zvlášť potom tu šťávu s cukrem? A ještě, pasírujete přes utěrku, cedník, či nějak lijete do odšťavňovače? Já mám takový, který jakoby rozmixuje hmotu a odstředí ji. Měla bych strach, aby se do šťávy nedostalo moc šťopek? Děkuju za odpověď ;-)

tejaja tejaja

7. 7. 2012 20:41

Anna Kocikova: Anička, som rada ;-) Tento recept máme v našek rodine už cca 40 rokov, a používame ho vždy radi, lebo je to veľmi bezpžcne, nemusí sa pri tom stáť. Akurátkeď mi robot lisuje, tak vtedy sa venujem lekváru :-D:-D

tejaja tejaja

7. 7. 2012 20:39

Martin: Robím ríbezľovú šťavu za studena, a ubezpečujem vás, že ak postojí vyše roka, hustne a tuhne tiež, aj bez vtipu :-D:-D;-)

Martin

7. 7. 2012 16:52

Pozdě, ale přeci jen.
K dotazům ohledně Gelfixu a pod.
Pokud děláte marmeládu jen ze zastudena vylisované šťávy, nemusí vám chtít marmeláda tuhnout. Vtip je v tom, že pektiny, které s cukrem mají na svědomí tuhnutí, jsou obsaženy hlavně ve slupkách. Tj. pokud děláte marmošku ze šťávy, je jistější přidat pektin třeba v Gelfixu. Pokud jedete podle tohoto receptu, pektin se varem uvolní ze slupek do šťávy a marmeláda tuhne sama.

Ale může se podařit i to, že vám ztuhne i rybízová šťáva ve flašce, u které jste to neplánovali.:-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

7. 7. 2012 10:55

Terezko,opět krásně dozrál rybíz a já jsem zase podle Tebe z 8l šťávy"marmeládovala":-))Loňskou várku mi stačila rodinka(až na 2 skleničky na slepování vánočního cukroví)rozebrat a zítra si po prodlouženém víkendu u nás odvezou novou:-)Ale ještě cca 3kilečka rybízu na stromečcích zbylo,tak ještě uvařím:-)Jen kdyby nebylo takové vedro:-STakže ještě jednou velké díky a jsem moc ráda,že jsem loni tento príma receptík objevila:-K:-K

tejaja tejaja

2. 7. 2012 20:02

spagetka: :-D:-D:-D:-D:-D;-)

spagetka spagetka

2. 7. 2012 19:37

tejaja:pššt, tohle jí říkat nebudu jooo :-D:-D:-D

tejaja tejaja

2. 7. 2012 19:31

spagetka: nooo, až na to, že o ríbezle sa príliš starať netreba, okrem orezania starých konárov, ríbezle najviac rodia na 2 a 3-ročnom dreve;-)

1 5 6 7 8 9 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rybízový džem recept na rybizovou marmeladu marmeláda recepty na marmelády a džemy marmelada recept džem z rybízu ribizova marmelada marmeláda z červeného rybízu rybízová marmeláda z domácí pekárny bílý rybíz marmeláda rybízový džem recept jak udělat rybízovou marmeládu rybízová marmeláda z červeného rybízu recept rybízové víno recept džem z bílého rybízu červený rybíz marmeláda domácí marmeláda z červeného rybízu rybízová marmeláda v domácí pekárně recept na rybízový džem

Suroviny: rybíz, cukr krystal

TopRecepty.cz

Rybízová marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RWV