Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízová marmeláda

Dokážete si představit linecké cukroví bez rybízové marmelády? My určitě ne. Rybíz obsahuje hodně pektinu, proto není potřeba žádný želírovací přípravek, stačí jen přidat cukr. Snazší recept nenajdete a tento stojí za vyzkoušení.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

7. 7. 2008 07:23

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie16 735 kJ / 4 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 000,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Alena

3. 8. 2011 15:44

Moc díky za super receptík!:-KPrávě jsem dovařila a chutná to báječně!!!:yes:

Sandra

30. 7. 2011 12:28

Nejsem registrovaná, ale kdybych byla, dávám tisíce kladných bodíků. dnes ráno jsem recept našla a už je hotovo. Perfektní popis, perfektní recept. Marmoška báječné konzistence a lahodné chuti. Já chtěla trošku více džem a tak jsem trošku i propasírované hmoty přidala zpět. Výýýtečná. Děkuji za super recept - v týdnu natrhám zase a udělám. Díky:-K

Maralau

29. 7. 2011 11:14

Včera jsem si přečetla a hned uvařila ryb. marmeládu-je výborná a jednoduchá na přípravu.Super recept!!

magdalenka magdalenka

25. 7. 2011 16:16

Dnes som robila podľa teba - obdarovali ma ríbezľami a jostou, tak som urobila mix. Použila som na pasírovanie robot, potom to už išlo rýchlo. Vďaka za recept!:yes:

tejaja tejaja

20. 7. 2011 12:23

lupka: Navrchu sa urobí niečo ako pena, ale to stačí rozmiešať, netreba to cediť ani zberať, v marmeláde po stuhnutí to nepoznáte ( keď to zchladne ).
S marmeládou nerobte nič, je to ok :yes: Bude sa vám držať hore pri viečku, pretože ríbezle majú veľa pektínu, je tuhá ;-) Nebojte sa, viečka chytli. Keby vám neboli chytli, tak pri otočení by vám marmeláda vytekala von z fľaše, lebo za tepla je riedka. Je to znak, že ste robili správne, dolu musíte mať "prázdno";-), lebo ste mali fľaštičky otočené hore dnom. Na viečka neklepte, otočte fľaštičky normálne a odložte. Pokiaľ nezjete, vydržia niekoľko rokov. Nemajte obavy :-D;-)

lupka

20. 7. 2011 08:51

Moc děkuju za úžasný recept. Jen jsem v marmeládách totální začátečník, tak jsem asi někde udělala chybu. Všechno jsem udělala podle receptu, ale pak se mi nanoře udělal takový jakoby šum a já si říkala, že to seberu, ale pak jsem to neudělala a to byla asi první chyba. No pak jsem teda lila tu uvařenou marmeládu do skleniček přes sítko, aby to v marmeládě nebylo. Šlo to dobře, naplnila jsem skleničky, zavíčkovala, otočila a nechala do rána být. Teď jsem se na narmeládu dívala, je nádherně tuhá, ale ty víčka bych řekla, že nechytly. Když na ně poklepu, slyším prostě dutý zvuk a ne ten hezký, jako když víčko chytne. Je to tím, že se na marmeláda drží nahoře, jak ztuhla otočená nebo jsem to zmastila úplně? Co s tím můžu udělat, aby to bylo v pořádku? Děkuju za každou radu a samozřejmě jsem poslala bodík.

tejaja tejaja

14. 7. 2011 11:59

Iva: Ja postavím fľaštičky na drevený lopár a zlievam tak, že do viacerých po troche. Tým sa stačí sklo nahriať a ešte nikdy nič neprasklo. ;-):-D

spagetka spagetka

14. 7. 2011 11:50

Iva: já je nenahřívám taky, ale protože je umyju a pořádnbě vyplachuju horkou vodou, tak teplé zůstanou a taky mi žádná nepraskla. Dávám pod ně ale starou utěrku, když tam leju nějakou marmeládu ;-)

Iva

14. 7. 2011 11:44

Už nejméně 30 let sklenice nenahřívám. Kdysi někdo mamince poradil, že stačí namočit starý ručník a přeložit ho. Na něj si postavím sklenice a do nich přímo leji vařící marmeládu nebo dokonce i právě se škvařící sádlo. Za těch 30 let mi ANI JEDNA SKLENICE NEPRASKLA!! Vyzkoušejte a šiřte dál!

tejaja tejaja

14. 7. 2011 08:33

Aissata: Ďakujem vám veľmi pekne, je pre mňa cťou, že ste sa kvôli bodíku pre mňa zaregistrovali :-8:-8:-8
K marhuľovej marmeláde : Marhule rozpolím, odkôstkujem , presypem hrsťou cukru a zakryté nechám postáť cez noc v chlade. Pustia veľa šťavy a opäť netreba nič podlievať. Postavím na sporák a na miernom ohni za občasného premiešania rozvarím. Potom rozmixujem. Ak chcete mať kúsky ovocia, tak nemixujte. Pridám cukor, nikdy nevážim, ale pridávam podľa chuti. Nie sú vždy marhule rovnako sladké. Cukor sa v teplom ovocí rozpustí hneď.
Potom zoberiem 2 kastróly ( to len kvôli rýchlejšej práci ) a bežnou polievkovou naberačkou nalievam hmotu do kastrólov. Dávam naraz 2 naberačky. Plameň taký, aby vám to nepriháralo, musíte si odskúšať. Miešam, raz jeden, potom druhý. Voda sa vyparí a lekvár hustne.
Keď urobíte vareškou linku po kastróli, nesmie sa vám lekvár rýchlo zliať späť.
Skúšku môžete urobiť aj tak, že na malý tanierik kvapnete trocha lekváru, o chvíľu uvidíte, ako stuhol. Ak tečie, varte ďalej.
Keď je lekvár v kastróli hustý, zlejem do fľaše a nalejem ďalšie 2 naberačky.
Postupne sa fľaša naplní lekvárom, uzavriem, otočím hore dnom a nechám do vychladnutia, potom odložím.
Takto varím všetky lekváre z akéhokoľvek ovocia okrem toho ríbezľového. ;-);-);-)

Honza

13. 7. 2011 10:50

Děkuji za tolik ohlasů, nečekal jsem, že tak rychle zareagujete :) ještě jsem si vzpomněl na tetu, která má také ráda kyselejší rybízovou marmeládu - ta to dělá ovšem s Gelfixem 3:1, ale cukru tam dá půl kila, takže v podstatě je tam více pektinu a cukru jako 2:1. Gelfix bych nepovažoval asi za chemii, ale proti gustu... Odpoledne si půjdu ještě natrhat rybíz a dám pak ohlas, jak se to povedlo :) jak jsem říkal, já raději kyselejší marmeládu, ten cukr mi přebije tu chuť ovoce.

Aissata

13. 7. 2011 09:59

Mila "tejajo"..tak jsem se kvuli vam zaregistrovala,abych vam mohla udelit bodik..marmeladu jsem vcera udelala a je vynikajici!!! Dneska budu delat znova,mela jsem jen pul litru stavy...ale diky vasemu receptu si jeste natrham a udelam dalsi sklenicky..neuveritelne jednoduche a bez chemie,coz ma u me plus..taky mi prijde zvrhle si ovoce ze zahrady nicit nejakymi nesmysly...jen ja mam osobni slabost pro vanilku, tak sem pridala do marmelady maly extrakt z vanilky, ciste prirodni:o)) a cukr trtinovy..ale ten ja pouzivam i do peceni..takze moc dekuji za vynikajici receptik do mesbirky a davam bodik!!!
PS: jeste mam dotaz na tu merunkovou..ta se vari i se slupkama a podleva ci ne? pripadne kolik vody? zhruba na to kilo merunek..a pote se prida cukr a opet nic jineho? poprosim vas jeste o radu na tu merunkovou..ty nam take rostou na zahradce..
jeste jednou moc dekuji a preji hodne bodiku a spokojenych hodnoceni!!!
Lucka

Jitka B

13. 7. 2011 09:31

Je to výborný recept, stejně se u nás dělala marmeláda, když jsem byla malá a nikdy se nic nezkazilo. Jen moje babi vždycky "kapla" na víčko kapku rumu ;-). Odkoukala jsme to od ní a dělám to také tak u všech zavařenin. Není to vůbec poznat.Letos mě ještě rybízová marmeláda čeká, mám zatím jen třešňovou. Zasílám zasloužený bod. :yes:

Paprika Paprika

13. 7. 2011 09:22

To Honza nereg. - marmelády dělám také teprve krátce (letos 3. rok) a nemůžu si vynachválit domácí pekárnu (DP). Dělala jsem i rybírovou - rozmixovala jsem bobule, propasírovala přes cedník a pak do DP spolu s želírovacím cukrem (používám Dr. Oetker 2:1) a kys.citronovou. Krásně to zatuhlo. ;-)
S klasickým vařením nemám zkušenosti a asi ani mít nebudu :-8:-8 ;-)

rebeka rebeka

13. 7. 2011 07:04

Honza:jestli se můžu zapojit do diskuze...:-8 ano,máš pravdu..i moje maminka a babička to dělaly per partes..čili po částech:odměřily si jeden půllitrový hrnek ovocné šťávy,od bodu varu nechaly odpařit vodu,cca 5-10 minut,pak přidaly cukr(konkr.u rybízu na ten půllitrový hrnek 3/4 hrnku cukru) a za poctivého míchání od bodu varu vařily cca 5 minut,pak zkouška tuhosti,jak píše tejeja.trochu ulily na talířek,pokud nestékala,bylo hotovo:-K
když dáš více šťávy nebo ovoce,proces stejný,jen ten čas se prodlouží
a opět:jak píše tejaja,nepoužívaly žádnou chemii a nikdy se nic nezkazilo:-K
ať se ti daří:-):-):yes::yes:

1 7 8 9 10 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rybízový džem recept na rybizovou marmeladu marmeláda recepty na marmelády a džemy marmelada recept džem z rybízu ribizova marmelada marmeláda z červeného rybízu rybízová marmeláda z domácí pekárny bílý rybíz marmeláda rybízový džem recept jak udělat rybízovou marmeládu rybízová marmeláda z červeného rybízu recept rybízové víno recept džem z bílého rybízu červený rybíz marmeláda domácí marmeláda z červeného rybízu rybízová marmeláda v domácí pekárně recept na rybízový džem

Suroviny: rybíz, cukr krystal

TopRecepty.cz

Rybízová marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RWV