Rybízová marmeláda
Dokážete si představit linecké cukroví bez rybízové marmelády? My určitě ne. Rybíz obsahuje hodně pektinu, proto není potřeba žádný želírovací přípravek, stačí jen přidat cukr. Snazší recept nenajdete a tento stojí za vyzkoušení.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 16 735 kJ / 4 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 000,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 8. 2011 15:44
30. 7. 2011 12:28
29. 7. 2011 11:14
25. 7. 2011 16:16
20. 7. 2011 12:23
S marmeládou nerobte nič, je to ok Bude sa vám držať hore pri viečku, pretože ríbezle majú veľa pektínu, je tuhá Nebojte sa, viečka chytli. Keby vám neboli chytli, tak pri otočení by vám marmeláda vytekala von z fľaše, lebo za tepla je riedka. Je to znak, že ste robili správne, dolu musíte mať "prázdno", lebo ste mali fľaštičky otočené hore dnom. Na viečka neklepte, otočte fľaštičky normálne a odložte. Pokiaľ nezjete, vydržia niekoľko rokov. Nemajte obavy
20. 7. 2011 08:51
14. 7. 2011 11:59
14. 7. 2011 11:50
14. 7. 2011 11:44
14. 7. 2011 08:33
K marhuľovej marmeláde : Marhule rozpolím, odkôstkujem , presypem hrsťou cukru a zakryté nechám postáť cez noc v chlade. Pustia veľa šťavy a opäť netreba nič podlievať. Postavím na sporák a na miernom ohni za občasného premiešania rozvarím. Potom rozmixujem. Ak chcete mať kúsky ovocia, tak nemixujte. Pridám cukor, nikdy nevážim, ale pridávam podľa chuti. Nie sú vždy marhule rovnako sladké. Cukor sa v teplom ovocí rozpustí hneď.
Potom zoberiem 2 kastróly ( to len kvôli rýchlejšej práci ) a bežnou polievkovou naberačkou nalievam hmotu do kastrólov. Dávam naraz 2 naberačky. Plameň taký, aby vám to nepriháralo, musíte si odskúšať. Miešam, raz jeden, potom druhý. Voda sa vyparí a lekvár hustne.
Keď urobíte vareškou linku po kastróli, nesmie sa vám lekvár rýchlo zliať späť.
Skúšku môžete urobiť aj tak, že na malý tanierik kvapnete trocha lekváru, o chvíľu uvidíte, ako stuhol. Ak tečie, varte ďalej.
Keď je lekvár v kastróli hustý, zlejem do fľaše a nalejem ďalšie 2 naberačky.
Postupne sa fľaša naplní lekvárom, uzavriem, otočím hore dnom a nechám do vychladnutia, potom odložím.
Takto varím všetky lekváre z akéhokoľvek ovocia okrem toho ríbezľového.
13. 7. 2011 10:50
13. 7. 2011 09:59
PS: jeste mam dotaz na tu merunkovou..ta se vari i se slupkama a podleva ci ne? pripadne kolik vody? zhruba na to kilo merunek..a pote se prida cukr a opet nic jineho? poprosim vas jeste o radu na tu merunkovou..ty nam take rostou na zahradce..
jeste jednou moc dekuji a preji hodne bodiku a spokojenych hodnoceni!!!
Lucka
13. 7. 2011 09:31
13. 7. 2011 09:22
S klasickým vařením nemám zkušenosti a asi ani mít nebudu
13. 7. 2011 07:04
když dáš více šťávy nebo ovoce,proces stejný,jen ten čas se prodlouží
a opět:jak píše tejaja,nepoužívaly žádnou chemii a nikdy se nic nezkazilo
ať se ti daří
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 11 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Banana split
Přidáno před 11 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Květákové muffiny se salátem
Přidáno 27. 4. 2024 18:01
Právě bylo uvařeno:
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 1 hodinou
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 1 hodinou
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 2 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 3 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 4 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Kacennaa uvařila před 4 hodinami
Focaccia s rozmarýnem a černými olivami
Adlla uvařila před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Babrlik uvařila před 4 hodinami
Hrníčková tvarohová bábovka
Kosice uvařila před 5 hodinami
Rýžový nákyp
Kikaa uvařil před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rybízový džem recept na rybizovou marmeladu marmeláda recepty na marmelády a džemy marmelada recept džem z rybízu ribizova marmelada marmeláda z červeného rybízu rybízová marmeláda z domácí pekárny bílý rybíz marmeláda rybízový džem recept jak udělat rybízovou marmeládu rybízová marmeláda z červeného rybízu recept rybízové víno recept džem z bílého rybízu červený rybíz marmeláda domácí marmeláda z červeného rybízu rybízová marmeláda v domácí pekárně recept na rybízový džem
Suroviny: rybíz, cukr krystal
Rybízová marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RWV
161 názorů