Postup přípravy
Krok 1: Uvaříme kroupy, necháme okapat přebytečnou vodu.
Krok 2: Během okapávání si na sádle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostičky salámu a smažíme do zlatova.
Krok 3: Do okapaných krup prolisujeme česnek a přidáme osmažený salám s cibulkou a osolíme a opepříme. Důkladně promícháme, abychom předešli nevyrovnanosti chuti.
Krok 4: Směs vložíme do pekáčku lehce vymazaného sádlem a dáme péct do vyhřáté trouby.
Krok 5: Pokud máme kroupy hodně vychladlé, je lepší péci na nižší teplotu, aby se stačilo vše prohřát a propéct (180-200°C). Pokud chceme mít hotovo dříve, dáme vyšší teplotu. Při všech teplotách pečeme tak dlouho, dokud se na "Kubíkovi" nevytvoří jakási krustička.
Zveřejněno 9. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešný Kuba ("Kubík")
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zBJm
Moje poznámka
Falešný Kuba ("Kubík")
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zBJm
Nejnovější recepty
Cukroví s pistáciovým krémem zdobené pistáciemi
Přidáno před 1 hodinou
Ricottové knedlíčky s jahodami podle Jana Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Dietní kuřecí prso s bramborovou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 19 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční perníčky s rumovou polevou podle Josefa Maršálka
veronika_straka před 22 minutami
Nadýchaný císařský trhanec - Kaiserschmarren
Modemo před 23 minutami
Jablečné lívance
oldlhot před 1 hodinou
Šťavnatá vepřová pečeně
bobnak před 1 hodinou
Perníkové kuličky s ořechy
Panova před 2 hodinami
Vosí hnízda
Luentynka před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Luentynka před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Patriktesar před 4 hodinami
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 13 hodinami
Tématické fráze:
postní jídlo kuba,
hubník z krup,
kuba řezy,
hubník a kroupy,
tradiční jídlo z krup,
pečený kuba,
recept na kubu,
rýžový houbovec,
hubnik se salamem,
kuba recept,
kroupy s houbama (kuba),
kroupy s houbama,
spenat kroupy,
hubník jak dlouho pect,
kuba hubnik,
peceni hubniku,
houbovec s kroupy,
teplota pri peceni krup,
kuba jidlo kroupy,
gothajský salám dle původní receptury
Suroviny:
kroupy,
česnek,
cibule,
salám gothaj,
sůl,
pepř,
sádlo,
kroupy
Komentáře (10)
Danko, takový kuba by mi chutnal
Jinak kuba, nebo hubník či houbovec a jiné názvy (v podstatě jen varianty téhož) se nevařil jen v době půstu, ale hlavně v zimě a lidem houby nahrazovaly drahé a mnohdy nedostupné maso.