Postup přípravy
Krok 1: Uvaříme kroupy, necháme okapat přebytečnou vodu.
Krok 2: Během okapávání si na sádle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostičky salámu a smažíme do zlatova.
Krok 3: Do okapaných krup prolisujeme česnek a přidáme osmažený salám s cibulkou a osolíme a opepříme. Důkladně promícháme, abychom předešli nevyrovnanosti chuti.
Krok 4: Směs vložíme do pekáčku lehce vymazaného sádlem a dáme péct do vyhřáté trouby.
Krok 5: Pokud máme kroupy hodně vychladlé, je lepší péci na nižší teplotu, aby se stačilo vše prohřát a propéct (180-200°C). Pokud chceme mít hotovo dříve, dáme vyšší teplotu. Při všech teplotách pečeme tak dlouho, dokud se na "Kubíkovi" nevytvoří jakási krustička.
Zveřejněno 9. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešný Kuba ("Kubík")
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zBJm
Moje poznámka
Falešný Kuba ("Kubík")
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zBJm
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 10 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 48 minutami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 59 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 1 hodinou
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 1 hodinou
Candát po vsetínsku
Mirrika před 1 hodinou
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 2 hodinami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 2 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 2 hodinami
Tématické fráze:
postní jídlo kuba,
hubník z krup,
kuba řezy,
hubník a kroupy,
tradiční jídlo z krup,
pečený kuba,
recept na kubu,
rýžový houbovec,
hubnik se salamem,
kuba recept,
kroupy s houbama (kuba),
kroupy s houbama,
spenat kroupy,
hubník jak dlouho pect,
kuba hubnik,
peceni hubniku,
houbovec s kroupy,
teplota pri peceni krup,
kuba jidlo kroupy,
gothajský salám dle původní receptury
Suroviny:
kroupy,
česnek,
cibule,
salám gothaj,
sůl,
pepř,
sádlo,
kroupy
Komentáře (10)
Danko, takový kuba by mi chutnal
Jinak kuba, nebo hubník či houbovec a jiné názvy (v podstatě jen varianty téhož) se nevařil jen v době půstu, ale hlavně v zimě a lidem houby nahrazovaly drahé a mnohdy nedostupné maso.