Srnčí guláš v papiňáku (tlakovém hrnci)
Obohaťte svůj jídelníček o zvěřinu tímto srnčím gulášem. Každé sousto je plné intenzivních chutí, kde se jemné srnčí maso setkává s aromatickými bylinkami a kořením, tvořící bohatou omáčku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 457 kJ / 1 782 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,42 g |
Tuky | 117,12 g |
Vláknina | 15,14 g |
Cholesterol | 379 mg |
Sodík | 2,03 g |
Sůl | 5,02 g |
Sacharidy | 47,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srnčí maso (měla jsem kousek kližky a krku) zbavíme případného loje, opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné kostky.
Krok 2: V papiňáku na sádle necháme do růžova osmahnout na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme až na mletou papriku všechno koření a lehce zarestujeme.
Krok 3: Přimícháme pokrájené, osolené maso, promícháme a dusíme ve vlastní šťávě, až se tekutina vydusí. Pak zasypeme mletou paprikou, znova promícháme, 1/2 minutky restujeme, přilijeme 5 dl horké vody, hrnec uzavřeme a pod tlakem na mírném plameni vaříme 40 minut.
Krok 4: Hrnec necháme ochladit, přidáme prolisovaný česnek, přilijeme hladkou mouku rozmíchanou v 1 dl studené vody a za občasného promíchání 10 minut provaříme. Podávala jsem s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 15. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí guláš v papiňáku (tlakovém hrnci)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LYrw
Moje poznámka
Srnčí guláš v papiňáku (tlakovém hrnci)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LYrw
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 4 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 11 minutami
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 14 minutami
Bábovka bez vajec
Vladour před 25 minutami
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 31 minutami
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 1 hodinou
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 1 hodinou
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 5 hodinami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 18 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 18 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 19 hodinami
Tématické fráze:
vepřový guláš v tlakovém hrnci,
výborný srnčí guláš,
srnčí guláš,
guláš z divočáka v papinaku,
kančí guláš v papiňáku,
gulaš v papinaku,
jelení guláš v papiňáku,
zvěřina v papiňáku,
jak dlouho vařit guláš v papiňáku,
srnci gulas recept,
zvěřinový guláš v papinaku,
srnčí kližka,
doba vaření v tlakovém hrnci,
srnčí maso v papiňáku,
srnčí guláš z krku,
zvěřina v tlakovém hrnci,
dančí guláš v papiňáku,
jak dlouho varit srnci maso,
jak dlouho vařit srnčí,
divočák v papináku
Suroviny:
maso srnčí,
špek,
sádlo,
cibule,
jalovec,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
česnek,
ořech muškátový
Komentáře (32)
Veronika.Hrozna: Je to pravda,každý kus je jiný,děkuji