Omáčka ze sušených hříbků
Houbové omáčky nám do kuchyně přináší nádhernou vůni lesa. Do omáček se hodí lesní i kupované houby. Použít můžeme nejen sušené, ale i čerstvé, naložené či zamražené houby.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 197 kJ / 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,37 g |
Tuky | 42,47 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 123 mg |
Sodík | 89 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 24,03 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 4. 2020 16:56
Já vždy dělám tyhle dobré recepty jak jsou napsané a jídlo mám vynikající! Děkuji za recepty a na zítra bude dobrý a rychlý oběd, že sušené houby jsem již namočila.
28. 4. 2011 11:23
Severinka:
Mám na to vajíčko na koření,to jen pak vytáhnu a koření vyhodím
Mám na to vajíčko na koření,to jen pak vytáhnu a koření vyhodím
28. 4. 2011 11:21
chocolate:
To je dobrá rada,to stím kořením,naštětí vajíčko mám :)
To je dobrá rada,to stím kořením,naštětí vajíčko mám :)
28. 4. 2011 09:38
no tohle je také dobrota
27. 4. 2011 21:27
27. 4. 2011 16:32
27. 4. 2011 14:45
Přidávám k oblíbeným. Máme celý mrazák hub, takže se tento recept určitě bude hodit!
27. 4. 2011 13:24
chocolate: v podstatě takhle používám čistý zeleninový nebo masový vývar, takže ho dělám několik litrů i s hodně kořením, přecedím a dám zmrazit. Klasické bujony nebo masoxy vlastně nepotřebuju
27. 4. 2011 13:12
dneska budu dělat... akorát že na to dávám houby zavařené v sádle... ještě jich mám šest sedmiček flašek..
27. 4. 2011 13:03
27. 4. 2011 12:57
Ještě k tomu koření, jedna zkušená kuchařka mi radila dát všechno koření (nové, pepř, bobk.list) do cca hrnečku vody, povařit asi dvacet minut a přecezený "výluh" pak použít do základu omáčky.Funguje to a pokud vaříte větší množství omáčky (a tudíž i více koření) a nemáte vajíčko, je to i poměrně praktické.
27. 4. 2011 12:41
Dělám prakticky stejně, vařím houby v té vodě, ve které jsem namáčela. Přidávám ještě libeček, ale ne vždy.
Jinak Severi, já už jinak celé koření nevařím, vkládám do nerez vajíčka na čaj ať třeba do polévek, omáček atd. vyndám jen vajíčko a je to. I takhle táhnu vývar třeba hovězí.
U nás letí spíš nakyslé omáčky, takže kápnu i ocet a citron
Jinak Severi, já už jinak celé koření nevařím, vkládám do nerez vajíčka na čaj ať třeba do polévek, omáček atd. vyndám jen vajíčko a je to. I takhle táhnu vývar třeba hovězí.
U nás letí spíš nakyslé omáčky, takže kápnu i ocet a citron
27. 4. 2011 12:25
Severinka:Vy nemáte drátěné vajíčko na koření?
To je velmi praktická věc do každé kuchyně.Dělávám velmi podobně jako autorka, ke smetaně na šlehání (modré) přidávám i trochu zakysané, která omáčku zpikantní.
To je velmi praktická věc do každé kuchyně.Dělávám velmi podobně jako autorka, ke smetaně na šlehání (modré) přidávám i trochu zakysané, která omáčku zpikantní.
27. 4. 2011 12:20
No vypadá to báječně, ale tolik koření, jak ho pak vylovíš Nebo dáváš do gázového pytlíčku
27. 4. 2011 11:40
Taky dělávám,je to moc dobré a po těch masových orgiích o velikonocích-vynikající
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust
Přidáno před 1 hodinou
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 21 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 21 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 23 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 45 minutami
Vepřové výpečky II
kulisek uvařil před 47 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Ivca78 uvařil před 3 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 12 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 13 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 13 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 14 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mleté maso s ředkvičkami podle rodinného receptu redaktorky Hanky: Sójová omáčka a zázvor dodají pokrmu šmrnc
7 oblíbených grilovacích omáček. Grilované dobroty, ať už zelenina, maso nebo sýry, s nimi budou ještě chutnější
Hladká a chutná omáčka je prubířský kámen kuchařských dovedností
Další recepty
Tématické fráze: houbova omacka ze susenych hub omáčka z hříbků jak použít sušené houby susene houby do omacky susene houby omacka recepty ze sušených hub sušené houby recepty použití sušených hub jak upravit sušené houby jak vařit sušené houby hřibová omáčka recept se smetanou jak vařit ze sušených hub omáčka sušené houby omačka s hříbků vaječina s hřibama susene houby pouziti sušené hřiby-recepty hřibova omačka hřibová vaječina sušené houby
Suroviny: houby sušené, smetana 12%, mouka hladká, máslo, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, kmín drcený, vývar masový
Omáčka ze sušených hříbků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NE3L
15 názorů