Omáčka ze sušených hříbků
Houbové omáčky nám do kuchyně přináší nádhernou vůni lesa. Do omáček se hodí lesní i kupované houby. Použít můžeme nejen sušené, ale i čerstvé, naložené či zamražené houby.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 197 kJ / 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,37 g |
Tuky | 42,47 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 123 mg |
Sodík | 89 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 24,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušené houby namočíme do studené vody přes noc, nebo alespoň na 2 hodiny.
Krok 2: Další den je dáme vařit, dolijeme vývar nebo vodu a přivedeme k varu.
Krok 3: Přidáme sůl, kuličky pepře a nového koření, bobkový list, drcený kmín, masox a necháme vařit.
Krok 4: Mezitím si připravíme zásmažku z másla a mouky. Hned jak máme zásmažku udělanou, zahustíme houby a pomalinku provařujeme. Ke konci varu zjemníme smetanou a popřípadě můžeme ještě dosolit podle chuti.
Krok 5: Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
Zveřejněno 27. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčka ze sušených hříbků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NE3L
Moje poznámka
Omáčka ze sušených hříbků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NE3L
Nejnovější recepty
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno před 13 hodinami
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno před 14 hodinami
Čalamáda
Přidáno před 14 hodinami
Švestkový crumble s ořechy
Přidáno před 15 hodinami
Cizrnový teplý salát s rybou
Přidáno před 16 hodinami
Muffiny se švestkami a mákem
Přidáno 12. 9. 2025 20:48:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou
esso před 7 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 8 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Theodora před 10 hodinami
Smažená rýže s vejci a krevetami
DagmarK před 10 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
Nikijaho před 10 hodinami
Polévka z hlívy
MichaelaKulova před 10 hodinami
Banánové muffiny s kousky čokolády
kacaba10 před 12 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 14 hodinami
Karamelové zelí
Jaroslav.gois@gmail.com před 14 hodinami
Tématické fráze:
houbova omacka ze susenych hub,
omáčka z hříbků,
jak použít sušené houby,
susene houby do omacky,
susene houby omacka,
recepty ze sušených hub,
sušené houby recepty,
použití sušených hub,
jak upravit sušené houby,
jak vařit sušené houby,
hřibová omáčka recept se smetanou,
jak vařit ze sušených hub,
omáčka sušené houby,
omačka s hříbků,
vaječina s hřibama,
susene houby pouziti,
sušené hřiby-recepty,
hřibova omačka,
hřibová vaječina,
sušené houby
Suroviny:
houby sušené,
smetana 12%,
mouka hladká,
máslo,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
kmín drcený,
vývar masový
Komentáře (16)
Mám na to vajíčko na koření,to jen pak vytáhnu a koření vyhodím
To je dobrá rada,to stím kořením,naštětí vajíčko mám :)
Jinak Severi, já už jinak celé koření nevařím, vkládám do nerez vajíčka na čaj ať třeba do polévek, omáček atd. vyndám jen vajíčko a je to. I takhle táhnu vývar třeba hovězí.
U nás letí spíš nakyslé omáčky, takže kápnu i ocet a citron
To je velmi praktická věc do každé kuchyně