Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený chřest

Chcete ochutnat chřest jinak než s holandskou omáčkou? Vyzkoušejte ho obalit v trojobalu a osmažit. Křupavý chřest je výtečný jako rychlá večeře podávaný s čerstvým salátkem nebo jen tak k zakousnutí.

Hodnocení receptu je 4,9 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

9. 5. 2011 15:07

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie883 kJ / 211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tip na odstranění dřevnatých částí: chřest uchopíme oběma rukama a mírným tlakem ohýbáme do oblouku. Chřest se zlomí v místě, kde končí jeho zdřevnatělá část. Odlomené kousky a vývar z chřestu použijeme na polévku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

9. 5. 2011 21:47

Daniella O.: Dani děkuju.:-) Tady je sice debata o konzervovaném, ale já měla taky čerstvý, ale bilý. Zelený by byl asi lepší.;-)

Daniella O. Daniella O.

9. 5. 2011 21:25

Maris, tak to by me nenapadlo. Urcite vyzkousim a bodika za originalitu mas predem :-K. Diky za inspiraci...;-):yes::yes:. Jenom urcite udelam ze zeleneho a cerstveho...:-):-):-).

mirca75 mirca75

9. 5. 2011 19:22

Maris:-), přiznám se, že naposledy jsem kupovala sterilovaný chřest ještě v Plusu (před rokem tu skončil). Byl bílý, lehce křupavý a opravdu dobrý. Výrobce bohužel nevím:-(. Jinak se mi stalo, že jsem jinde koupila sterilovaný a byl hezký jen od pohledu - při manipulaci byl neskutečně měkký, a chuťově jako bláto... Teď si jednou za uherák kupuju čerstvý, ale tady je to bída. To co nabízejí, bývá tmavé a nezhledné cosi... Takže u nás bývá opravdu jen "jednou za rok".

maris maris

9. 5. 2011 19:10

Děkuju za všechny komentáře a bodíky:-):-K
JaniR - no vidíš, a já jsem si myslela, co jsem neobjevila:-D:-D
Sretti - já se z Tebe picnu:-))
Rebi - díky:-K
Kdo chce vyzkoušet - neváhejte, uteče to a brzy bude po chřestové sezoně:-)

spagetka spagetka

9. 5. 2011 18:36

isindy:isííí u nás na zelený prostě nenarazím, takys ho mohla poslat :-D:-D:-D;-):-p
Miru - mohla bys mi dát tip na chutně sterilovaný chřest? Myslím kupovaný, fakt jsem měla vždycky smůlu, ale třeba jsem na něj jen nenarazila, dík:-K

isindy isindy

9. 5. 2011 18:15

krásný chřestík, dala bych si :yes:...dnes jsem v obchodě řešila, jestli vzít - zelený či bílý...nakonec jsem nevzala žádný :-(

mirca75 mirca75

9. 5. 2011 17:50

Maris:-), chřest mám ráda jak čerstvý ,tak dobrý sterilovaný, takže Ti posílám boďku č. 11 a tiše závidím...:-).

srettka

9. 5. 2011 17:49

no to je mi ale papáníčko:-p:yes:
musím taky do toho jít.jsem tyhle pindíky viděla v pátek v Kaufu...šla jsem je próbnót:-8 nebyli dřevnatý,nebyli zvadlí, krááásně tuhý:-8 dlóbla jsem nehýtkem a ozvalo se "jau":-O ale chřest to nebyl, jen jsem šlápla pani v krámu za mnou:-8:-))
ale ještě lepší nápad je, že přílohu najdu v parku na louce a mám to jako u Mountfielda-zadarmo:-D

spagetka spagetka

9. 5. 2011 17:32

Jiřinko, Aničko - koukejte to fofrem napravit a mrkněte do diskuze, dala jsem tam povídání o chřestu!!!!

Anna Kocikova Anna Kocikova

9. 5. 2011 17:31

Také jsem chřest ještě nikdy nedělala:-8je to hodně lákavé a krásné foto:-p+:yes:

Jikotka Jikotka

9. 5. 2011 17:21

:-pJeště jsem nikdy chřest nedělala,ale tohle by mi určitě chutnalo :-p:yes::yes::-D

pipre pipre

9. 5. 2011 17:19

:yes::yes:+7

spagetka spagetka

9. 5. 2011 17:17

Maris - mňáááám, překáží mi tam jedno balení - udělám a vyfotím :-p:-p:-p:yes::yes:

rebeka rebeka

9. 5. 2011 17:14

poezie na talíři,BRAVO:yes::yes::yes: to je prostě naše maris:-K:-K:yes::yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

9. 5. 2011 16:37

Jaja, to musí být dobré,:-p mám tady chřest, byl v "akci" a tak i tento způsob zkusím, moc pěkné, i za radu, jak ho uchopit a ulomit a tak dávám bodíka:-K:-K:yes::yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: úprava chřestu recepty chřest recepty z chrestu chřest recepty jak upravit chřest sterilovaný chřest chřest recept recept na chřest jak upravit bily chřest obalovany chrest chřest chrest a jeho uprava recepty na chřest recept na úpravu chřestu recept chřest chřest úprava smažený zelený chřest bílí chřest recepty na úpravu chřestu chřest v trojobalu

Suroviny: chřest, vejce, mouka hladká, citron, strouhanka, cukr, sůl, olej

TopRecepty.cz

Smažený chřest

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MERP