Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lehká bublaninka s jahodami

Jemná buchta na plech s kousky ovoce a posypaná cukrem, to je klasický moučník českých domácností. Bublaninu často pečeme podle sezonního ovoce, od jahod přes rebarboru až po meruňky a švestky. Je rychle hotová a prostě dobrá.

Hodnocení receptu je 4,1 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mischelinka mischelinka

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech s vyšším okrajem o velikosti 28 × 34 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 814 kJ /
4 258 kcal
Bílkoviny64,22 g
Tuky221,84 g
Vláknina17,80 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 528 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy492,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 170 °C. Jahody zbavíme stopek, umyjeme a velké překrojíme na menší kousky. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Krok 2: Žloutky vyšleháme s cukrem a olejem. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a 3/4 hrnku vody. Krok 3: Z bílků vyšleháme pevný sníh. Přidáme jej ke žloutkové směsi a lehce promícháme. Krok 4: Nalijeme na vymazaný a vysypaný středně velký plech s vyšším okrajem, posypeme jahodami a pečeme asi 35 minut. Zda je upečeno, zkontrolujeme špejlí. Zapíchneme ji do moučníku a po vytažení musí zůstat suchá.

TIP: Dva tipy na jednoduché odstopkování jahod

Zveřejněno 13. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lehká bublaninka s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KY0J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lehká bublaninka s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KY0J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dala jsem pouze 200g cukru a nepřidávala vodu. Těsto rozdělila na dva díly. První polovinu nalila do formy, pokladla jahodami a druhou polovinou nalila na ovoce:yes::-K

Machová 1. 8. 2012 21:25
Moc dobrý .
Akorát jsem neměla m:-8:-))ouku tak jsem tam dala hladkou mouku.
POVEDLO SE MOS DĚKUJI

Tenhle recept je fajn, pekla jsem v sobotu a dnes znovu. Podařilo se nám sklidit třešně dřív než je sezobali kosáci, tak byla třešňová klasika:-p

Bublaninka měla velký úspěch, pekla jsem včera:-K Přidávám bodík a děkuji za recept:-8:yes:

výborný právě vyndaný z trouby
:-)

mischelinka:já jsem si to myslela;-) díky:-K dám na menší pekáček:-)

rebeka:Tak jsem změřila ten plech:24x38cm,když máš trochu menší nevadí,ale větší bych nedoporučovala-byla by to placka.Nebo pak znásobit suroviny.

varilamyskakasicku:To je ale rychlovka,doufám,že chutnala.S tím krémem to není špatný nápad.Toto těsto se dá použít na cokoliv.Kolegyně z něj peče dort.

Tak už ji mám upečenou také díky Tobě a jako mix bublaninu, ovoce, co bylo jahody kompot, rebarboru a na to zkusim dát z pudingu krém, zbyla mi stáva z kompotu, prima receptík:-K:-K:yes::-p:-)

Jana Remkova:tak jsem ho byla změřit..ten hluboký má rozměry 45x35 cm..to je standard:-O:-?

rebeka: tak to nemáš sporák, ale sklářskou pec, nebo co....?

Jana Remkova::-D:-D:-D:yes: zpocené a malé:-?:-D:-D to je dobréé:-D:yes:
no,jenže já mám plech jak stodolu:-D
a bublu chci mít hezky vysokou:-8:-D:yes:

rebeka: já myslím, že se z toho až tak nestřílí. Když budeš mít menší plech, budeš mít bublačku vyšší, když větší, tak nižší, ne? Klasický plech do trouby máš? Já mám taky několik menších plechů a už jsem tady u PC měla napsané i rozměry, jak se pořád někdo ptal:-D, pak uklízíš a šup s tím do koše:-D a zase a znova jdeš měřit. Metr mám docela vysoko v síni, tak musím otravovat Láďu, ten kroutí hlavou a říká, že jsem h....spocené, malé:-(:-D:-D

Tématické fráze:
piškotová bublanina s jahodami, bublanina s jahodami, bublanina s jahodama, placka s jahodami, recept na bublaninu s jahodami, recepty s jahodami, bublanina z jahod, recepty.cz, trešnova bublanina od babici, placka s jahodama, bublanina podle babici, "@rcp.com" loc:cz, lehka bublanina s ovocem, piškotová bublania s jahodami, bublanina z jahodami, lehká placka, jahodové bublanina, piskotova bublanina jahodova, recept na bublaninu s jahodama, piškotová bublanina s jahodamiž

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, voda, olej, jahody, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu