Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostré medailonky ze štikozubce kapského na pórku, zázvoru a bylinkách

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

18. 5. 2011 17:42

Suroviny

Porce: 4 -6

Nutriční hodnoty

Energie4 887 kJ / 1 168 kcal
Bílkoviny99,94 g
Tuky73,45 g
Vláknina6,63 g
Cholesterol 464 mg
Sodík 925 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy24,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Štikozubec obecný je loven gillnety (svislá síť do které se ryba zamotá za skřele), longliningem - (dlouhá lovná šňůra se stovkami až tisíci navázaných háčků), vlečnými sítěmi vedenými u dna a párovými vlečnými sítěmi vedenými mezi dvěma plavidly. Gillnety pro hejky jsou známy vysokým podílem chycených nedospělých ryb, které jsou odhozeny a také zabíjí delfíny a sviňuchy. Párové vlečné sítě jsou spojovány s nechtěným chycením delfínů.

V severovýchodním Atlantiku se obsádka štikozubce obecného dělí na severní a jižní. Zatímco jižní obsádka byla po léta drancována a vědci doporučili snížit množství zde ulovených štikozubců, stavy štikozubců v severní části se zotavily z vyčerpání, ke kterému došlo v devadesátých letech. Populace štikozubce argentinského byly během devadesátých let vyloveny a po omezeních, která následovala, se pomalu zotavují.

Samice štikozubce obecného dospívá až v sedmi nebo osmi letech. Podle vědců je tento fakt důvodem toho, že populace nejen štikozubce obecného, ale i novozélandského a argentinského, jsou velmi zranitelné před rybářským tlakem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

18. 5. 2011 18:55

Bibinka: je to "ostrá rybka" :-K;-)dobrá a pikantka, jde i z filetů a ze všeho, treska, hejk, vše, losos, a co je, i fille normální :-K:-K

Bibinka Bibinka

18. 5. 2011 18:47

varilamyskakasicku:Ivi, to vypadá hodně dobře. Štikozubce nemám, ale jiných mořských je tu dost, asi bych tak udělala třeba tresku, vidím to na dobrou rybičku. Dávám 3.bod:yes:

spagetka spagetka

18. 5. 2011 18:09

Fáákt:-O dííky za tip, ten tu mám sice malinko z ruky, ale jen malinko, letáky nám nechoděj. Takže určitě pořídím, moc díky :-K:-K:yes::yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

18. 5. 2011 18:06

spagetka:Není to problém, mají ji v Penny Marketu nyní zatím. Už jsem je měla i smažené i v tom mém rybím salátku zde je nyní v receptech a nyní přírodně jsem ho dělala,je to 300 gramů za 39 kč, jedno baleni je 300 gramů.:-K:-K, ale je lepší jak pangasius a bez kostí.:-K:-K

spagetka spagetka

18. 5. 2011 18:01

A další mňamková rybička :-*:-*:-p:-p, tu ovšem sehnat asi bude větší problém než tu tilapii momentálně, každopádně :-p:-p:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: štikozubec argentinský štikozubec kapský štikozubec argentinský recepty štikozubec mořský štikozubec kapsky recept štikozubec medailonky z morske stiky mořská štika kapská štikozubec mořský recepty kapská štika kapská štika štikozubec kapský recepty žralok na bylinkách štikozubec argentinský recept štikozubec recepty štikozubec obecný štikozubec recept štika kapská štikozubec mořský recept svinucha recept

Suroviny: mořská štika, pórek, cibule, sůl, pepř, zázvor, chilli paprika čerstvá, petrželka, sýr nastrouhaný, mouka polohrubá, hořčice, olej, mandle, máslo, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Ostré medailonky ze štikozubce kapského na pórku, zázvoru a bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y61R