Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hořčicová omáčka

V našich končinách jsou omáčky velmi oblíbeným pokrmem všedních i svátečních dnů. V tomto receptu najdete jednoduchý návod na přípravu lehce pikantní hořčicové omáčky s kousky kuřecího masa, která je zjemněná smetanou.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 40 min

85 min (45 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie828 kJ /
198 kcal
Bílkoviny2,70 g
Tuky14,40 g
Vláknina1,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 540 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy13,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme. Maso nakrájíme na větší kousky. Krok 2: Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme hořčici a orestujeme. Pak následuje maso a zelenina, které také lehce orestujeme. Krok 3: Osolíme, dáme bylinky a koření, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Krok 4: Poté maso vyjmeme, zbytek propasírujeme a přilijeme smetanu. Krok 5: Zahustíme buď hotovou jíškou, kterou připravíme z 1 dílu tuku a 1 dílu hladké mouky nebo rozkvedlanou moukou ve smetaně. Provaříme. Krok 6: Dochutíme ještě hořčicí, solí nebo špetkou cukru.

TIP: Jíška a další možnosti, jak zahustit pokrm

Zveřejněno 6. 6. 2011

Poznámka autorky 1974andrea

Další recepty najdete na: http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hořčicová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJ7v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hořčicová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJ7v

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dobry deň aké množstvo zeleniny sa dava. V recepte nepíšu ;-)toprecepty.cz

Isabela: Ano je vyborna! :)

umm mnami
Uz jsem ji jednou varila a je vyborna muzu se po ni utlouct :3

Monika:Není zač, jsem ráda, že se povedla, díky:-K

1974andrea: prosím vás aké množstvo zeleniny ste dávala? Ďakujem

Erikaaaa: Řekla bych tak na 1 kg masa, 300-400 g zeleniny. Ale já to dávám od oka, prostě jako když se dělá svíčková, skoro stejný základ ;-)

Dala sem poprve a moc se mi to povedlo.
Dekuji za inspiraci.

Mája:Tak přeji dobrou chuť;-):-K

:yes: Zítra si ji uvaříme a moc se na ni těšíme:-p

Díky fcb jsem na tuhle historickou dobrotu narazila - jednoduché, rychlé, nápadité - a hlavně dobré:yes:

Tak dneska jenom narychlo rozmixovaná s vepřovou plecí;-)

Ahá, tak v tom to je, dát hodně hořčice, díky Andrejko. Já si horčici mažu na chleba s máslem, takže tři lžíce v omáčce by mi určitě nestačily :))).

Klariska:Podobná je,ovšem tady je dominující chuť té hořčice,musí se jí tam dát opravdu dost,protože dnešní hořčice mi přijdou svojí chutí dost fádní.

Tématické fráze:
hořčicová omáčka, hořčicová omáčka recept, hořticová omáčka, horčicova omacka k masu, hořčicová omáčka se smetanou, hořčicová omáčka na maso, recept hořčicová omáčka, horcicna omacka, smetanovo hořčícova omáčka, hořčicová omáčka ke steaku, recepty hořčicová omáčka, omáčka hořčicová, hořčicová omáčka ke steakům, omáčka z hořčice, horcicova smetanova omacka, hořticová omáčka recept, hořčicová omáčka na steak, hořčicová omáčka a vepřové, hořčicová, horcicova omacka-recept

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, cibule, mrkev, celer, hořčice plnotučná, smetana ke šlehání, sůl, tymián, saturejka, koření nové koření, jalovec, jíška

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu