Sirup meduňkový, mátový, levandulový - podle mne
Z čerstvé meduňky, máty či levandule můžeme jednoduše připravit výborný voňavý sirup. Stačí svařit vodu s cukrem a nať či květ v něm louhovat. Sirup podáváme zředěný vodou a ochucený citronovou šťávou jako osvěžující nápoj.
Suroviny pro 1 litr
1litr
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 368 kJ / 2 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 500,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sirup meduňkový, mátový, levandulový - podle mne
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QA70
Moje poznámka
Sirup meduňkový, mátový, levandulový - podle mne
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QA70
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 9 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 9 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 14 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 14 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynutý knedlík
RadkaaK před 6 minutami
Sušená rajčata v olejové lázni
oldvlk před 41 minutami
Pečená švestková povidla
Anche před 1 hodinou
Pečené nudličky z kapra
ZboSy před 1 hodinou
Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
ZboSy před 2 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Nanda91 před 2 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 7 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 9 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 10 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 10 hodinami
Tématické fráze:
domácí mátový sirup,
mátový sirup domácí,
mátový sirup za studena,
meduňkový med,
mátový med,
mátový med recept,
výroba mátového sirupu,
meduňkový sirup,
meduňkový sirup za studena,
mátový sirup výroba,
mátový džem,
mátový džem,
meduňkový sirup recept,
medunkový sirup výroba,
mátovomeduňkový sirup,
sirup z medunky,
matový sirup,
domácí mátový sirup za studena,
výroba meduňkový sirup,
domácí meduňkový sirup
Suroviny:
cukr,
voda,
meduňka,
levandule,
máta
Komentáře (35)
No, podle mne je to meduňkovo-mátovo-levandulový sirup
Jana R., s troškou alkoholu - taký letný drink - prečo nie? A k fotkám, som na tom ako ty. Behám teraz k fotografovi. Vtedy som mala iba mobil, aj to divný...
Maris, určite aj s menším množstvom cukru to ide, potom je sirup menej sladký, neviem ale, nakoľko to ovplyvňuje trvanlivosť...tak či tak ho drž v chladničke. Alebo je možné pridať nejaký konzervačný prostriedok. Ja to robím len v lete, mäta aj meduňka je u mňa ako plevel, stále po ruke, levandule mám menej.
Mám dilema - mám mátu i meduňku / levanduli ne /, tak nevím, co vybrat. Mohla bych dát míň cukru ?