Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 40minut/celková doba vaření v papin.25minut 3 velké porce Vepřové maso 24 názorů

Suroviny

300 g vepřového masa-měla jsem prorostlejší plecko
200 g slaniny-měla jsem gazdovskou
1 polévková lžíce tuku (-použila jsem sádlo)
1 větší cibule
4 stroužky česneku
4 polévková lžíce kečupu (-použila jsem sladký)
1 kostka zeleninového bujónu
3 rajčata
10 lístků čerstvé bazalky+lístky na ozdobení
sůl
mletý pepř
pálivá paprika na dochucení(-já jsem nedávala nic)
voda na podlévání pokrmu
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme a nakrájíme na širší kousky,slaninu na delší špalíčky,cibuli na půlměsíčky a česnek na plátky. Rajčata spaříme vařící vodou, sloupneme a nakrájíme na kostky, lístky čerstvé bazalky opláchneme a natrháme na malé kousíčky.

  2. Do hrnce na rozpálený tuk dáme orestovat cibuli a slaninu. Po 3 minutách přidáme česnek, necháme tak dvě minutky, až začne vonět, přidáme maso a mícháme,než se zatáhne. Pak přidáme kečup, 1 a 1/2 dcl horké vody, rozdrobíme kostku bujonu (já ještě přidávám na vyvaření stonky libečku, co mám za tímto účelem v mrazáku).

  3. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni vaříme 15 minut. Hrnec odstavíme bokem, ochladíme, otevřeme, přidáme rajčata, dolijeme 1/2 dcl vody, znovu uzavřeme a opět pod tlakem od doby varu vaříme ještě 10 minut.

  4. Vypneme sporák po 5 minutách, až pojistka pustí hrnec otevřeme, vmícháme natrhanou bazalku, podle své chuti dokořeníme. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, špecle, my jsme měli noky od včerejška.

Poznámka

Verze pro obyčejný hrnec-postup stejný až po rozdrobení bujonu,jen vody dáte tolik,aby bylo maso do poloviny ponořené a za občasného promíchání a doplnění tekutiny vaříte pod pokličkou asi 40minut(záleží na druhu masa)Pak přidáte rajčata a ještě 15minut vaříte.Závěr je stejný:-)

Původně jsem měla v plánu dělat něco podobného,ale s jiným kořením a žampiony,ale konzerva byť ještě byla v záruce byla krásně vypouklá,tak po otevření letěla tím správným směrem,já jsem dala rajčata a čerstvou bazalku a moc jsme si pochutnali.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 234 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku

  • Miras Kubišta: Děkuji za čas,který jste receptu věnoval:-K

    Odpovědět

  • Miras Kubišta Miras Kubišta(neregistrovaná)

    Ale tedy za ten bujón je velký palec dolu. Takový sajrajt dávat o jídla.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Janička: I já děkuji:-K:yes:Komentář mě velice potěšil a doufám,že jídlo chutnalo:-8

    Odpovědět

  • Janička Janička(neregistrovaná)

    Aničko, moc děkuji za dobrý recept:-) Zrovna vařím, tak snad bude příteli chutnat, voní to krásně :-8 Jen ta rajčata jsem dala z plechovky.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Irrena:Jéé,Irenko,potěšila jsi mě;-):-*Děkuji Ti a doufám,že chutnalo:-p:yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Můj papiňák docela zahálí, ale dneska jsem ho vytáhla a vařím dle tvého skvělého receptu;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    lemarti:Leničko:-))děkuji Ti za uvaření dle mého receptíku:yes:Udělala jsi mi obrovskou radost:-KJsem ráda,že chutnalo;-):yes:

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    Aničko předevčírem jsem vařila a manžel se olizoval jak moc mu chutnalo;-)Dostal špeclíky a prohlásil,že to musím vařit častěji takže bodík a pochvala letí:-):-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Malu::-)Papiňák je můj veliký kamarád a pomocník,používám také na všechno;-):yes:

    Odpovědět

  • Malu Malu(neregistrovaný)

    V papiňáku dělám všechno, dokonce i pečeni. Bez podlévání, je to pak ve vlastní šťávě, akorát se musí hlídat a nenechat vysmažit.:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    :-))Těm,co odzkoušeli děkuji;-)a těm,co pochválili děkuji také:-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Takto upravená masíčka máme moc rádi, protože toho uvařím víc, třeba na dva dny a každý den k tomu je jina příloha. Moc se mi receptík líbí, spěchám s bodíkem:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • Vercaaa Vercaaa

    Vcera jsem slintala nad fotkama, dneska uvarila a je to fakt mnamozni :-p Leti bodik:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Colombo65:Ottíku děkuji:-KBylo šťavnaté i chutné;-):-))

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: vepřové maso na rajčatech vepřové na rajčatech vepřové maso v papiňáku vepřové maso na bazalce vepřové na bazalce maso na rajčatech vepřové kousky jak dlouho vařit vepřové maso jak dlouho vařit vepřové maso v papiňáku veprova pecene na rajcatech jak dlouho se vaří vepřové maso jak dlouho varit veprove v papinaku vepřové rajčata na rajčatech jak dlouho vařit rajčata vepřové s rajčaty vepřová pečeně v papiňáku co vařit z vepřového masa vepřové maso rajčata vepřové plátky v papiňáku

Zapomněl/a jsem heslo