Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku

Vepřové maso Doba přípravy: do 40minut/celková doba vaření v papin.25minut 24 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: do 40minut/celková doba vaření v papin.25minut 24 názorů

Suroviny 3 velké porce

300 g vepřového masa-měla jsem prorostlejší plecko
200 g slaniny-měla jsem gazdovskou
1 polévková lžíce tuku (-použila jsem sádlo)
1 větší cibule
4 stroužky česneku
4 polévková lžíce kečupu (-použila jsem sladký)
1 kostka zeleninového bujónu
3 rajčata
10 lístků čerstvé bazalky+lístky na ozdobení
sůl
mletý pepř
pálivá paprika na dochucení(-já jsem nedávala nic)
voda na podlévání pokrmu

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme a nakrájíme na širší kousky,slaninu na delší špalíčky,cibuli na půlměsíčky a česnek na plátky. Rajčata spaříme vařící vodou, sloupneme a nakrájíme na kostky, lístky čerstvé bazalky opláchneme a natrháme na malé kousíčky.

  2. Do hrnce na rozpálený tuk dáme orestovat cibuli a slaninu. Po 3 minutách přidáme česnek, necháme tak dvě minutky, až začne vonět, přidáme maso a mícháme,než se zatáhne. Pak přidáme kečup, 1 a 1/2 dcl horké vody, rozdrobíme kostku bujonu (já ještě přidávám na vyvaření stonky libečku, co mám za tímto účelem v mrazáku).

  3. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni vaříme 15 minut. Hrnec odstavíme bokem, ochladíme, otevřeme, přidáme rajčata, dolijeme 1/2 dcl vody, znovu uzavřeme a opět pod tlakem od doby varu vaříme ještě 10 minut.

  4. Vypneme sporák po 5 minutách, až pojistka pustí hrnec otevřeme, vmícháme natrhanou bazalku, podle své chuti dokořeníme. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, špecle, my jsme měli noky od včerejška.

Poznámka od kuchařky

Verze pro obyčejný hrnec-postup stejný až po rozdrobení bujonu,jen vody dáte tolik,aby bylo maso do poloviny ponořené a za občasného promíchání a doplnění tekutiny vaříte pod pokličkou asi 40minut(záleží na druhu masa)Pak přidáte rajčata a ještě 15minut vaříte.Závěr je stejný:-)

Původně jsem měla v plánu dělat něco podobného,ale s jiným kořením a žampiony,ale konzerva byť ještě byla v záruce byla krásně vypouklá,tak po otevření letěla tím správným směrem,já jsem dala rajčata a čerstvou bazalku a moc jsme si pochutnali.

Komentáře k receptu Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku

  • Miras Kubišta: Děkuji za čas,který jste receptu věnoval:-K

    Odpovědět

  • Miras Kubišta Miras Kubišta(neregistrovaná)

    Ale tedy za ten bujón je velký palec dolu. Takový sajrajt dávat o jídla.

    Odpovědět

  • Janička: I já děkuji:-K:yes:Komentář mě velice potěšil a doufám,že jídlo chutnalo:-8

    Odpovědět

  • Janička Janička(neregistrovaná)

    Aničko, moc děkuji za dobrý recept:-) Zrovna vařím, tak snad bude příteli chutnat, voní to krásně :-8 Jen ta rajčata jsem dala z plechovky.

    Odpovědět

  • Irrena:Jéé,Irenko,potěšila jsi mě;-):-*Děkuji Ti a doufám,že chutnalo:-p:yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Můj papiňák docela zahálí, ale dneska jsem ho vytáhla a vařím dle tvého skvělého receptu;-)

    Odpovědět

  • lemarti:Leničko:-))děkuji Ti za uvaření dle mého receptíku:yes:Udělala jsi mi obrovskou radost:-KJsem ráda,že chutnalo;-):yes:

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    Aničko předevčírem jsem vařila a manžel se olizoval jak moc mu chutnalo;-)Dostal špeclíky a prohlásil,že to musím vařit častěji takže bodík a pochvala letí:-):-K

    Odpovědět

  • Malu::-)Papiňák je můj veliký kamarád a pomocník,používám také na všechno;-):yes:

    Odpovědět

  • Malu Malu(neregistrovaný)

    V papiňáku dělám všechno, dokonce i pečeni. Bez podlévání, je to pak ve vlastní šťávě, akorát se musí hlídat a nenechat vysmažit.:-)

    Odpovědět

  • :-))Těm,co odzkoušeli děkuji;-)a těm,co pochválili děkuji také:-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka (moderátorka)

    Takto upravená masíčka máme moc rádi, protože toho uvařím víc, třeba na dva dny a každý den k tomu je jina příloha. Moc se mi receptík líbí, spěchám s bodíkem:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • Vercaaa Vercaaa

    Vcera jsem slintala nad fotkama, dneska uvarila a je to fakt mnamozni :-p Leti bodik:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65:Ottíku děkuji:-KBylo šťavnaté i chutné;-):-))

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřové maso na rajčatech vepřové na rajčatech vepřové maso v papiňáku vepřové maso na bazalce vepřové na bazalce maso na rajčatech vepřové kousky jak dlouho vařit vepřové maso jak dlouho vařit vepřové maso v papiňáku veprova pecene na rajcatech jak dlouho se vaří vepřové maso jak dlouho varit veprove v papinaku vepřové rajčata na rajčatech jak dlouho vařit rajčata vepřové s rajčaty vepřová pečeně v papiňáku co vařit z vepřového masa vepřové maso rajčata vepřové plátky v papiňáku