Sýr v parmezánovo-bylinkové strouhance

Suroviny

tvrdý sýr typu Eidam
hladká mouka
vejce
50 g strouhanky
citronová kůra z 1 citronu
25 g strouhaného Parmezánu
2 lžíce petržele (může být i sušená)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme směs na obalení. Promícháme strouhanku s nastrouhanou kúrou z citronu, parmezánem a jemně nasekanou petrželí.

  2. Sýr naporcujeme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a nakonec v ochucené strouhance. Postup ještě jednou opakujeme a poté smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s bramborem.

Poznámka od kuchařky

http://www.lucasinka.cz

Trochu jiná verze Smaženého sýra. Ochucenou strouhanku je možné použít i na obalení ryby.

Komentáře k receptu Sýr v parmezánovo-bylinkové strouhance

Tématické fráze: ochucená strouhanka bylinková strouhanka bilinkova strouhanka strouhanka ochucená bilinkova stouhanka italská strouhanka bylinky do sýru bylinková směs do sýrů bylinky na sýr bilinkova strouhanka recept strouhanka s bylinkami recepty ze strouhaniho siru smazeny syr s bylinkami bylnková strouhanka bylinkova strouhanka s bylinkami bylinky a sýry obálka na řízky s bylinkami směs na obalení s parmezánem rizky v bilinkove strouhance ochucená italská strouhanka