Švarcvaldský dort
Máte rádi kombinaci nadýchaného piškotu s čokoládovou chutí, šlehačky a ovoce? Tak to jste natrefili na ten správný recept. Švarcvaldský dort je spojení sladkého, jemného a šťavnatého v jednom. Tak se pusťte do přípravy.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 194 kJ / 5 783 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,47 g |
| Tuky | 383,99 g |
| Vláknina | 35,20 g |
| Cholesterol | 1,69 g |
| Sodík | 592 mg |
| Sůl | 1,37 g |
| Sacharidy | 469,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo necháme rozpustit a vychladnout. Čokoládu nalámeme na kousky a ve vodní lázni rozpustíme se 2 lžícemi vody.
Krok 2: Vejce utřeme s cukrem do světlé pěny. Do utřené vaječné pěny vmícháme postupně vychladlé máslo, rozpuštěnou čokoládu, třešňovici, ořechy, mouku s kypřicím práškem, sůl a škrob.
Krok 3: Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a naplníme ji těstem. Pečeme asi 45 minut v rozehřáté troubě na 190 °C.
Krok 4: Po upečení necháme korpus vychladnout a rozkrojíme na dvě nebo tři kola (dle velikosti formy).
Krok 5: Mezitím necháme okapat višně a připravíme smetanu, kterou vyšleháme s vanilkovým cukrem.
Krok 6: Hotovou šlehačku naneseme (cca 2 cm vrstva) na spodní díl korpusu, poklademe na ni okapané třešně, lehce je vmáčkneme dovnitř a přiložíme další díl korpusu.
Krok 7: Jakmile je dort naplněný, přikryjeme jej kusem tvrdého papíru a zatížíme větším a těžším předmětem (kilo cukru, velká konzerva,...). Necháme 1 hodinu v chladu odpočívat.
Krok 8: Po hodině odstraníme zátěž, papír i dortový prstenec a povrch a okraje potřeme zbylou šlehačkou, kterou pak ozdobíme čokoládovými hoblinami nebo nastrouhanou čokoládou.
Zveřejněno 4. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švarcvaldský dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmB5
Moje poznámka
Švarcvaldský dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmB5
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 3 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 4 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 7 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 8 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
RNiklova před 15 minutami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 17 minutami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 22 minutami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
H33inrich před 1 hodinou
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 1 hodinou
Babiččina čočková polévka
pesmax před 1 hodinou
Bramboráky
jahodp před 2 hodinami
Zapečené vepřové plátky
jahodp před 2 hodinami
Tématické fráze:
švarcvaldský višňový dort,
švarcvaldský višňový dort recept,
šwarcvaldský dort,
svarcvalsky dort,
sprosté dorty,
swarcvalský dort,
jak upéct dort,
šwarcwaldský dort,
recept na dort,
švardsvaldský dort,
švarcvaldský koláč,
svarcwaldský dort,
svarvaldsky dort,
swarcvaldský dort recept,
švardvaldský dort,
švarcalský dort,
švartvalský dort,
švarcvaldské řezy,
švarzvaldský dort,
dorty recepty
Suroviny:
vejce,
cukr,
čokoláda na vaření,
máslo,
švarcvaldská třešňovice,
mouka hladká,
kypřící prášek,
sůl,
škrob pšeničný,
ořechy lískové mleté,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
kompot višňový,
zdobení čokoládové
Komentáře (19)
Přidávám fotku
Fakt moc pěkný
Posílám 3. bod.