Broskvové červánky
Tenké těsto pokryté sladkými broskvemi a lahodným krémem z našlehaných vajec a zakysané smetany - to jsou řezy s poetickým názvem Broskvové červánky. Když je správně rozkrojíte, vyniknou na řezu pěkné obloučky broskví.
Suroviny pro 1 plech
hluboký plech 40 × 30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 344 kJ / 6 057 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,59 g |
| Tuky | 256,60 g |
| Vláknina | 20,70 g |
| Cholesterol | 2,19 g |
| Sodík | 790 mg |
| Sůl | 1,46 g |
| Sacharidy | 819,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Krok 2: Plech s vyšším okrajem vyložíme papírem na pečení.
Krok 3: Mouku smícháme s cukrem, vejci a máslem. Zpracujeme (nejlépe robotem) do těsta podoby konzistence lineckého.
Krok 4: Vyválíme těsto na rovnoměrně silný plát o velikosti plechu a dáme na papír. Nebo těsto na papíru rovnou vyválíme.
Krok 5: Broskve nakrájíme na osminky. Ty naklademe v řadách na těsto.
Krok 6: Z džusu a pudinkového prášku uvaříme pudink a vařící ho nalijeme na těsto s broskvemi a uhladíme.
Krok 7: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 30 minut.
Krok 8: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 9: Z cukru a žloutků ušleháme pěnu. Do pěny přimícháme zakysanou smetanu.
Krok 10: Žloutkovou pěnu smícháme se sněhem těsně před uplynutím 30 minut pečení.
Krok 11: Po 30 minutách vyndáme buchtu a navrch rozetřeme žloutkový sníh, uhladíme a dáme dopéct na cca 15 minut, dokud nezezlátne.
Krok 12: Necháme vychladnout a krájíme tak, aby byl řez v prostředku měsíčku broskve a tím vynikly obloučky - červánky.
Zveřejněno 24. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvové červánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4WM1
Moje poznámka
Broskvové červánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4WM1
Nejnovější recepty
Vánoční hvězdičky s čokoládou
Přidáno před 9 hodinami
Kulajda podle maminky
Přidáno před 11 hodinami
Zeleninový kuskus s kuřecími medailonky
Přidáno před 11 hodinami
Langoše bez kynutí
Přidáno před 13 hodinami
Králičí placičky
Přidáno před 14 hodinami
Svatomartinské rohlíčky s ořechy podle Kamily Nývltové
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Staročeská křenová polévka
mira68 před 8 minutami
Utopenci
magdalenka před 25 minutami
Lehké kardinálovy řezy
magdalenka před 28 minutami
Guláš - pravý hospodský
magdalenka před 31 minutami
Kachní prsíčka na pomerančích
[email protected] před 45 minutami
Bábovka...
O.michalek93 před 54 minutami
Dršťková polévka I
magdalenka před 1 hodinou
Makový závin
magdalenka před 1 hodinou
Jablková bábovka s vůní skořice a rumu
Monyk před 2 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
KetyHu před 2 hodinami
Tématické fráze:
broskvová buchta s pudinkem,
broskvová buchta se zakysanou smetanou,
broskvová buchta,
broskvová pěna,
broskvové čatní,
broskvové recepty,
broskvova,
broskvová dieta,
čatní broskvove,
recepty s broskvemi,
broskvová bublanina,
broskvové řezy,
ceervanka,
broskvova buchta se sněhem,
cervanek,
broskvový koláč rezy,
linecké s broskví a sněhovou krustou,
broskvova bublanina s pudinkem,
dietní recept s broskvemi,
broskvovova bublanina s pudinkem
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
broskve,
džus broskvový,
pudinkový prášek,
vejce,
cukr krystal,
smetana zakysaná
Komentáře (4)