Broskvové červánky
Tenké těsto pokryté sladkými broskvemi a lahodným krémem z našlehaných vajec a zakysané smetany - to jsou řezy s poetickým názvem Broskvové červánky. Když je správně rozkrojíte, vyniknou na řezu pěkné obloučky broskví.
Suroviny pro 1 plech
hluboký plech 40 × 30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 344 kJ / 6 057 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,59 g |
| Tuky | 256,60 g |
| Vláknina | 20,70 g |
| Cholesterol | 2,19 g |
| Sodík | 790 mg |
| Sůl | 1,46 g |
| Sacharidy | 819,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Krok 2: Plech s vyšším okrajem vyložíme papírem na pečení.
Krok 3: Mouku smícháme s cukrem, vejci a máslem. Zpracujeme (nejlépe robotem) do těsta podoby konzistence lineckého.
Krok 4: Vyválíme těsto na rovnoměrně silný plát o velikosti plechu a dáme na papír. Nebo těsto na papíru rovnou vyválíme.
Krok 5: Broskve nakrájíme na osminky. Ty naklademe v řadách na těsto.
Krok 6: Z džusu a pudinkového prášku uvaříme pudink a vařící ho nalijeme na těsto s broskvemi a uhladíme.
Krok 7: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 30 minut.
Krok 8: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 9: Z cukru a žloutků ušleháme pěnu. Do pěny přimícháme zakysanou smetanu.
Krok 10: Žloutkovou pěnu smícháme se sněhem těsně před uplynutím 30 minut pečení.
Krok 11: Po 30 minutách vyndáme buchtu a navrch rozetřeme žloutkový sníh, uhladíme a dáme dopéct na cca 15 minut, dokud nezezlátne.
Krok 12: Necháme vychladnout a krájíme tak, aby byl řez v prostředku měsíčku broskve a tím vynikly obloučky - červánky.
Zveřejněno 24. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvové červánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4WM1
Moje poznámka
Broskvové červánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4WM1
Nejnovější recepty
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 10 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 14 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 15 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno 7. 12. 2025 08:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 9 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 13 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 13 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 14 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 14 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 14 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 14 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 15 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 15 hodinami
Tématické fráze:
broskvová buchta s pudinkem,
broskvová buchta se zakysanou smetanou,
broskvová buchta,
broskvová pěna,
broskvové čatní,
broskvové recepty,
broskvova,
broskvová dieta,
čatní broskvove,
recepty s broskvemi,
broskvová bublanina,
broskvové řezy,
ceervanka,
broskvova buchta se sněhem,
cervanek,
broskvový koláč rezy,
linecké s broskví a sněhovou krustou,
broskvova bublanina s pudinkem,
dietní recept s broskvemi,
broskvovova bublanina s pudinkem
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
broskve,
džus broskvový,
pudinkový prášek,
vejce,
cukr krystal,
smetana zakysaná
Komentáře (4)