Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvové červánky

Tenké těsto pokryté sladkými broskvemi a lahodným krémem z našlehaných vajec a zakysané smetany - to jsou řezy s poetickým názvem Broskvové červánky. Když je správně rozkrojíte, vyniknou na řezu pěkné obloučky broskví.

Hodnocení receptu je 4,8 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

hluboký plech 40 × 30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 344 kJ /
6 057 kcal
Bílkoviny107,59 g
Tuky256,60 g
Vláknina20,70 g
Cholesterol 2,19 g
Sodík 790 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy819,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Krok 2: Plech s vyšším okrajem vyložíme papírem na pečení. Krok 3: Mouku smícháme s cukrem, vejci a máslem. Zpracujeme (nejlépe robotem) do těsta podoby konzistence lineckého. Krok 4: Vyválíme těsto na rovnoměrně silný plát o velikosti plechu a dáme na papír. Nebo těsto na papíru rovnou vyválíme. Krok 5: Broskve nakrájíme na osminky. Ty naklademe v řadách na těsto. Krok 6: Z džusu a pudinkového prášku uvaříme pudink a vařící ho nalijeme na těsto s broskvemi a uhladíme. Krok 7: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Krok 8: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 9: Z cukru a žloutků ušleháme pěnu. Do pěny přimícháme zakysanou smetanu. Krok 10: Žloutkovou pěnu smícháme se sněhem těsně před uplynutím 30 minut pečení. Krok 11: Po 30 minutách vyndáme buchtu a navrch rozetřeme žloutkový sníh, uhladíme a dáme dopéct na cca 15 minut, dokud nezezlátne. Krok 12: Necháme vychladnout a krájíme tak, aby byl řez v prostředku měsíčku broskve a tím vynikly obloučky - červánky.

TIP: Broskve v naší kuchyni

Zveřejněno 24. 8. 2011

Poznámka autora Dooga

Recept je z časopisu Knihovnička recepty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvové červánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4WM1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvové červánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4WM1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Moc dobré řezy <3

:-)<3:yes: hezký recept i provedení :yes: u nás tomu říkáme broskvové kostky ale tento název se mi líbí víc:yes::-K

Vašku, ty jsi šikula. Super nafocený fotopostup, hned bych si vzala!! Popravdě, z broskví peču málo, napadly mne posledně nektarinky.;-):yes:

Tématické fráze:
broskvová buchta s pudinkem, broskvová buchta se zakysanou smetanou, broskvová buchta, broskvová pěna, broskvové čatní, broskvové recepty, broskvova, broskvová dieta, čatní broskvove, recepty s broskvemi, broskvová bublanina, broskvové řezy, ceervanka, broskvova buchta se sněhem, cervanek, broskvový koláč rezy, linecké s broskví a sněhovou krustou, broskvova bublanina s pudinkem, dietní recept s broskvemi, broskvovova bublanina s pudinkem

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, broskve, džus broskvový, pudinkový prášek, vejce, cukr krystal, smetana zakysaná

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu