 
		
Domácí sušené maso - jerky
Sušené maso jerky můžete podle receptu poměrně snadno vyrobit v domácích podmínkách. Zvládne to obyčejná sušička potravin. Kvalitní vstupní suroviny zajistí skvělý výsledek. Pokud máte sušené maso rádi, vyzkoušejte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 633 kJ / 1 107 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 223,30 g | 
| Tuky | 13,00 g | 
| Vláknina | 1,50 g | 
| Cholesterol | 470 mg | 
| Sodík | 9,32 g | 
| Sůl | 26,25 g | 
| Sacharidy | 23,50 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Nejlépe se maso krájí pokud máme maso vytažené z mrazáku, pouze lehce povolené. Nuakrájíme ho po vláknech - přesně naopak, než když krájíme plátky masa. Jednotlivé proužky by měly mít sílu 4-6 mm. Šířka by měla být cca 3 cm, délka záleží na tom, jak velké je maso.
	Krok 2: Z uvedených ingrediencí uděláme marinádu a nakrájené plátky masa do ní přes noc naložíme.
Zveřejněno 28. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Domácí sušené maso - jerky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7wY
Moje poznámka
					 
				
Domácí sušené maso - jerky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7wY
Nejnovější recepty
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 11 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Špagety s olivami a parmazánem
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Daňčí maso na víně
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
Diesel před 38 minutami
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 12 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 12 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 14 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 15 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 15 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 15 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 15 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 15 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							sušené maso recept, 
						
						
							sušení masa v sušičce, 
						
						
							jak sušit maso, 
						
						
							sušené hovězí maso recept, 
						
						
							sušení masa, 
						
						
							recept na sušené maso, 
						
						
							sušené maso v sušičce, 
						
						
							sušené maso recepty, 
						
						
							jak udělat sušené maso, 
						
						
							recept na sušené maso v sušičce, 
						
						
							jak usušit maso, 
						
						
							jak sušit maso v sušičce, 
						
						
							sušené maso, 
						
						
							jerky z hovězího masa, 
						
						
							jak sušit hovězí maso, 
						
						
							suseni masa recept, 
						
						
							recepty na sušené maso v sušičce, 
						
						
							recept sušené maso, 
						
						
							susene hovezi recept, 
						
						
							sušení hovězího masa
						
					
						Suroviny:
						
							maso hovězí, 
						
						
							omáčka worcesterová, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý
						
					
 
	 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (38)
Má jednu nevýhodu...... Kluci mě to vždy na cvičení sežerou.
Děkuji za recept.
Takže pro jistotu (každé) maso před sušením dejte do trouby na rošt nebo zavěsit a trouba na 80°C na cca půl hodky.