Zapečené rizoto

Shoska Kuchařka: Shoska

Doba přípravy: hodinka 3 porce Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

Předvařená rýže
kuřecí maso na kostičky
kukuřice (konzerva)
mrkev
šunka (salám, anglická - dle výběru)
cibule
česnek
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku osmahneme cibuli, přidáme maso a restujeme, postupně přidáme šunku, nastrouhanou mrkev, česnek... chvíli restujeme, a podlejeme vodou.

  2. Přidáme kukuřici, osolíme, opepříme, můžeme dodat zelenou cibulku najemno, nebo jakoukoliv jinou zeleninu (i mrazenou) a povaříme (cca asi 10 minut.

  3. Mezitím si připravíme pekáček, který vymažeme tukem.

  4. Dáme základní vrstvu rýže.

  5. Až je maso podušené nalijeme na rýži částečnou vrstvu, opět dáme jako "patro" rýži a zase nalijeme maso s cibulí.

  6. Dáme asi na 180 stupnu predhrate trouby a zapeceme cca 20 minut.

  7. Posypeme sýrem a muzeme podávat.

Poznámka

Vše je "od oka".. záleží jen a jen na vaší fantazii... můžeme rýži s masem smíchat předem a směs dát do pekáčku hned... Maso obyčejně používám ze "zbylého" opečeného kuřete, tudíž když to budete dělat z čerstvého, restujte a vařte déle...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené rizoto

Tématické fráze: zapečené rizoto zapekane rizoto zapečené rizoto s kuřecím masem zapecene ryzoto zapečené rizeto rizoto zapečené rizoto zapecene v troube zapeceny rizoto zapečené rizoto recept zapecene kuřecí rizoto zapečené risoto ryzeto s kuřecím masem recept na zapečené rizoto recepty zapečené rizoto zapečené vepřové rizoto ryzeto z vepřového masa rizoto z konzervy zapékané ryzoto zapečené rizito veprove rizoto zapecene