Brokolicový krém II. - jednoduchý
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Energie | 876 kJ / 209 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,71 g |
Tuky | 4,32 g |
Vláknina | 7,59 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 687 mg |
Sůl | 1,82 g |
Sacharidy | 33,33 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Koukala jsem, je tu spousta zajímavých receptů na brokolicovou polévku, ale tenhle jednoduchý krém, vhodný i pro začátečníky, jsem zde nenašla, tak přidávám, snad to nevadí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 12. 2011 09:56
polevka je vyborna, prave tyto jednoduche recerpy vzdy chybi. .-)
13. 9. 2011 14:54
Moc všem děkuji za milá slovíčka i další zajímavé postřehy
12. 9. 2011 20:33
Polévka je výborná
12. 9. 2011 12:09
Polévečky máme rádi a krémové obzvlášť jáTahle se mi také líbí+3Bujón při vaření používám nejen na dochucení polévek,ale přidávám i do omáček a k masuA pokud mám více čerstvé jakékoliv zeleniny a místo v mrazáku,také si do pytlíků přihodím a příležitostně použiju.Nic špatného na tom nevidím,vždyť i v restauračkách i školních jídelnách tuto metodu používají.A kdybych byla začátečník,pro které je hlavně tento rcp přidaný,určitě by pro mě bylo snažší použít zde uvedené suroviny
12. 9. 2011 11:57
Tanicka:no, už jsi ho komentovala
12. 9. 2011 11:53
Mně se tam nelíbí ten bujon, ale je fakt, že spousta lidí prostě vaří přesně takhle - bujon do čehokoliv Komu se to líbí, ok, já recept nekomentuji, nic zajímavého mi nepřinesl..
12. 9. 2011 10:10
cathleen: PŘESNĚ TAK!! Krásně řečeno
12. 9. 2011 09:43
pája: Pro mě taktéž inspirace Pokud budu mít možnost, vezmu brokolici čerstvou....když ne, zachrání mě mražák
A do bujonu vás přeci taky nikdo nenutí. Navíc - není to zdejší jediný recept s bujonem v kostce....
A do bujonu vás přeci taky nikdo nenutí. Navíc - není to zdejší jediný recept s bujonem v kostce....
12. 9. 2011 09:24
Dámy: maja a Di. Nemusíte jít na to tak zhurta.. Nevím, co je na mražené zelenině tak jedovatého. Když jsem doma sama a mám chuť na polévku k večeři..nemusím hned letět do obchodu pro čerstvou.... Pochopitelně, že čertsvá je fajn, ale klidně sáhnu po mražený, kdyžby jinou třeba neměli... Pokud jde o typ na rýchlý gáblík pro "Nezmlsaného" strávníka.. Jako, že to tak autorka přece sama napsala, tak o co jde??? Já autorce moc děkuji za typ. Protože si to určitě uvařím.. Je to fajn nápad a já krémovky mám strášně ráda... Beru to jako inspiraci....
12. 9. 2011 08:18
Majo, právě jsem si pomyslela přesně totéž co Vy. Brokolice jsou všude stohy, není drahá a je děsně zdravá, tak proč jíst mraženou! Pokud jí máme dost, tak je i ta dochucovací kostka zbytečná, stejnou službu udělá sůl, trocha pepře a muškátu.
11. 9. 2011 21:52
Pardon,tak mě ten bujon rozhodil že jsem se až upsala.Vaření s bujonem a mraženou zeleninou je snad už minulostí.
11. 9. 2011 21:45
Proč bujon? Proč mražená brokolice? Jsme v roce 2011 a vaření bez bujonu a mražené zeleniny je snad už minulostí ne.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banana split
Přidáno před 2 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 16 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 16 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 17 hodinami
Sýrové bulky
Přidáno před 23 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Právě bylo uvařeno:
Vepřová kotleta - rychlá
bertidlo uvařila před 10 minutami
Domácí houskový knedlík
Karoli uvařila před 18 minutami
Jednoduché vynikající langoše
petrysek2307 uvařila před 28 minutami
Plátky panenky na másle
Zuzka1023 uvařila před 1 hodinou
Ovesný koláč s jogurtem a ovocem
katka639 uvařila před 1 hodinou
Masové kuličky v rajské omáčce
tomikk81 uvařila před 1 hodinou
Bramborové krokety se sýrem a anglickou slaninou
Monika.b19 uvařila před 2 hodinami
Kynutý makový závin
monika.jandikova uvařila před 2 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
gedzitka uvařila před 3 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat pesto z bršlice kozí nohy. Úporný plevel se uplatní i v kuchyni
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Bramborový chleba, který zvládne i amatér: Stačí pár levných ingrediencí a za chvilku máte skvělé domácí pečivo na stole
Další recepty
Tématické fráze: brokolicový krém brokolicový krém recept brokolicový krém s bramborem brokolicový krém pro děti brokolicový krém z mrazene brokolice brokolicová polévka z mrazene brokolice brokolici vy krem jednoduché recepty brokolice vy krem rychlý brokolicový krém brokolicovy krem ii polévka z mražené brokolice recept na kremovou brokolicovou polevku brkolicová polévka recept brokolicový krém brokolicova polevka jednoduchý recept recept na brokolicový krém brokolicový krém k masu zajimavy jednoduchy recept brokolicový krém s mraženou brokolicí
Suroviny: cibule, olej, brokolice mražená, brambory, bujón, sůl, pepř, houska, olej olivový
Brokolicový krém II. - jednoduchý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k6zx
12 názorů